Winterzon bestemmingen

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Winterzon bestemmingen

Wat zijn de leukste winterzon bestemmingen van 2024-2025? Wie droomt er nu niet van een heerlijke winterzon vakantie? Even lekker op vakantie naar een warm land om daar te genieten van de zon en het strand, terwijl het in ons land winter is. De vraag is alleen, waar is het warm? Bekijk het hieronder op vakantiediscounter:

www.vakantiediscounter.nl/winterzon

Waar is het warm in de winter en wat zijn de populairste bestemmingen van dit moment? Bekijk deze pagina voor inspiratie en de beste vakantiebestemmingen in de winter.

De top 10 winterzon bestemmingen hebben wij op een rijtje gezet. Wij vinden dit de beste winterzon bestemmingen vanwege het warme weer, de mooie stranden, de prachtige natuur en vanwege de mooie hotels en resorts.

Kaapverdië - winterzonbestemming

Kaapverdische eilanden

Mooiste resort van Kaapverdië?

Egypte - winterzonbestemming - resort

Egypte

Zonvakantie tip

Er zijn winterzon bestemmingen binnen Europa en buiten Europa. Welke bestemming in de winter bij jou past is afhankelijk van jouw wensen. Wil je niet te lang vliegen, kies dan voor een winterzon vakantie binnen Europa. Ben je op zoek naar temperaturen rond de 30 graden dan is een bestemming buiten Europa meer geschikt. De bestemmingen om de winter te ontvluchten vind je hieronder.

Zonvakantie in de winter, zo kan de term ‘winterzon’ het beste uitgelegd worden. Veel mensen kiezen voor een vakantie naar een warm land om de winter te onderbreken en te genieten van een heerlijke strandvakantie, met zon! De top 10 bestemmingen in de winter vind je hieronder.

Top 10 winterzon bestemmingen

Winterzon bestemming - Canarische eilanden

Canarische eilanden

Winterzon bestemming! De Canarische eilanden is een populaire bestemming door de ligging. Het is er warmer in de winter dan in de rest van Europa. De Canarische eilanden zijn ideaal wanneer voor mensen die willen genieten van het warme weer in de winter. Geschikt voor een strandvakantie in de winter.

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura

20-24℃

Aruba, Bonaire, Curaçao

Aruba, Bonaire en Curaçao zijn vanwege het aangename warme klimaat een zeer geschikte winterzon bestemming. Het briesje en de gemiddelde maximumtemperatuur van 30-33℃ gedurende het hele jaar maken de ABC-eilanden geschikt als warme bestemming in de winter.

Aruba, Bonaire, Curaçao

30-33℃

Marokko

Winterzon bestemming op minder dan 4 uur vliegen. Geschikt vakantieland wanneer je op zoek bent naar een bijzondere vakantie met veel bezienswaardigheden. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 18-25℃ is het een stuk warmer in de winter dan in Nederland.

Marrakech, Atlantische kust

18-25℃

Kaapverdië

Deze winterzon vakantiebestemming wordt ook wel de Kaapverdische eilanden genoemd. Op zo’n 6 uur vliegen bereik je dit mooie vakantieland. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 28 graden in de wintermaanden, daardoor is het geschikt om als zonvakantie te boeken in de winter.

Sal, Sao Vicente, Boa Vista

24-28℃

Winterzon bestemming - Egypte

Egypte

De wintermaanden zijn de beste tijd om Egypte te bezoeken wanneer je op zoek bent naar temperaturen tussen de 22 en 28 graden. Het aangename weer maakt deze bestemming geschikt voor een heerlijke strandvakantie. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden. Hurghada en Marsa Alam zijn populaire plekken met mooie resorts.

Hurghada, Marsa Alam

22-28℃

Winterzon bestemming - Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Buiten Europa is de Dominicaanse republiek een populaire vakantiebestemming in de winter. Dit komt door het aangename warme weer, het is er in deze maanden namelijk zo’n 28-30 graden maximaal gemiddeld. Geschikt voor een zonvakantie of strandvakantie. Bekijk de mooiste stranden maar eens.

Punta Cana

28-30℃

Winterzon bestemming - Malediven

Malediven

Door de fantastische witte zandstranden en azuurblauwe zee is dit voor veel mensen een droombestemming. Daarnaast is het weer er gunstig in de winter, met temperaturen tussen de 29 en 30 graden maximaal gemiddeld. Bekijk de mooiste resorts hieronder en kom alvast helemaal in de vakantiesfeer.

Prachtige stranden

29-30℃

Winterzon bestemming - Mexico

Mexico

Mexico is een veelzijdige bestemming, geschikt om van de cultuur te genieten maar zeker ook als zonvakantie op het strand. In de wintermaanden is het er zonnig met temperaturen tussen de 28 en 31 graden gemiddeld maximaal. Cancún en Playa del Carmen zijn populaire winterzonbestemmingen.

Cancún, Playa del Carmen

28-31℃

Winterzon bestemming - Dubai

Dubai

Dubai is zeer geschikt om te bezoeken in de wintermaanden. Het is er in deze periode minder warm dan in de zomer. De temperatuur ligt tussen de 24 en 31 graden gemiddeld maximaal. Dubai heeft de mooiste stranden en tal van bezienswaardigheden.

Dubai

24-31℃

Jamaica

Wat is Jamaica toch een prachtig vakantieland, het heerlijke briesje zorgt voor een aangename verkoeling. In de wintermaanden ligt de temperatuur er rond de 30 en 31 graden maximaal gemiddeld. Dat maakt Jamaica zeer geschikt voor een zonvakantie.

Ocho Rios, Montego Bay, Trelawny

30-31℃

Winterzon bestemming - Tanzania

Tanzania

Zanzibar is in Tanzania een mooie winterzonvakantie bestemming. Dit vanwege de prachtige stranden en indrukwekkende natuur. De temperatuur ligt tussen de 28 en 30 graden gemiddeld maximaal.

Zanzibar

28-30℃

Seychellen

De Seychellen zijn prachtig! De witte stranden en helderblauwe zee behoren tot de mooiste ter wereld. De Seychellen zijn populair als luxe strandvakantie en beschikt over veel luxe resorts. De gemiddelde maximale temperatuur ligt in de winter rond de 30 graden.

Mahé, Praslin

30℃

Winterzonvakanties 2024 – 2025

Winterzonvakanties - Sunweb

Bekijk de winterzon bestemmingen op sunweb >>

Na het zien van deze fantastische bestemmingen weet je het zeker, je wil op vakantie en de zon opzoeken! Het is een goed idee om tijdens de wintermaanden een zogenaamde winterzon vakantie te boeken. Even weg van de winter in Nederland en genieten van de warme zon op een strand. De vraag is alleen, waar is het warm in de winter? De leukste bestemmingen en vakantielanden van 2024 en 2025 vind je in onze top 10. Wij gaan uit van de maanden oktober, november, december, januari en februari. De temperaturen die wij aangeven kan je gebruiken als richtlijn, deze zijn indicatief. Deze is samengesteld door ons team en is persoonlijk, we hebben gekeken naar de vliegtijd, populariteit, de stranden, bezienswaardigheden en de faciliteiten. Veel van deze vakantielanden hebben wij zelf bezocht.

Winterzon bestemmingen Europa

Wil je de winterzon opzoeken binnen Europa? Dat kan! De Canarische eilanden zijn hiervoor geschikt in de wintermaanden. Door het aangename klimaat kan je hier in de winter genieten van de zon. Een winter zoals wij deze in Nederland kennen, bestaat niet op de Canarische eilanden. Met een vliegtijd van zo’n 4 uur ben je snel op je bestemming, dit maakt deze winterzon bestemming ook geschikt voor een korte vakantie.

Waar is het warm?

Waar is het warm in de winter? En wat zijn de leukste warme bestemmingen? Dit zijn vragen die onze redactie veel wordt gesteld. Aan de hand van onze top 10 geven wij hier graag antwoord op. Om antwoord te geven op de vraag, “waar is het warm in de winter?”, mag je je eerst afvragen naar welke temperatuur je op zoek bent? Is dit bijvoorbeeld 20 graden, of bijvoorbeeld minimaal 30 graden? Bestemmingen in Zuid-Europa zijn met zo’n 20-25 graden zeer aangenaam. Met een hogere temperatuur van zo’n 30 graden zijn landen als Curaçao een aanrader. De vliegtijd is wel langer.

Winterzonvakantie met kind

Kinderen zijn dol op vakantie! Lekker zwemmen, spelen op het strand en genieten van het samenzijn. Veel gezinnen kiezen voor een winterzonvakantie om de kou van de Nederlandse winter even te ontvluchten. Op de warme bestemmingen uit onze top 10 vinden wij dit de 5 beste kindvriendelijke vakantielanden voor een zonvakantie in de winter:

 • Canarische eilanden
 • Aruba, Bonaire, Curaçao
 • Kaapverdië
 • Egypte
 • Dubai

Kort vliegen

Zoek je een warme bestemming dichtbij? Bekijk dan de vliegtijd in de top 10. Aan de hand van de vliegtijd kan je bepalen hoe lang je in een vliegtuig zit. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt en op zoek bent naar een korte vlucht. De Canarische eilanden worden veel bezocht in de winter vanwege de korte vliegtijd.

Strandvakanties

De top 10 zonvakanties in de winter zijn allemaal geschikt wanneer je op zoek bent naar een strandvakantie. Heerlijk genieten van de zon en het warme weer op het strand. Een duik nemen in de zee of het zwembad en genieten op een mooi strand. Er zijn veel mooie hotels en resorts die aan het strand liggen. Steeds meer hotels en resorts liggen zelf direct aan het strand, je loopt dan zo het strand op. Er zijn verschillende vakanties, op de website van bijvoorbeeld Sunweb vind je er de mooiste. Je kunt de vakanties o.a. selecteren op:

 • Luxe; 4- of 5-sterren
 • All inclusive
 • Adults only
 • Kindvriendelijk
 • Direct aan het strand
 • Kleinschalig

Winterzon per maand

Dit vinden wij de beste bestemmingen per maand:

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: