Malediven Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Mooiste eilanden Malediven

Wat zijn de mooiste eilanden van de Malediven? En wat zijn de beste en mooiste resorts? De top 10 eilanden hebben wij voor je op een rijtje gezet. De twee populairste en mooiste resorts (volgens ons) bekijk je hieronder. 

Malediven – Noord-Male Atol

Vakantiebestemming Malediven - Noord-Male Atol

Populair resort op de Malediven

Benieuwd naar de prijzen van een watervilla?

Malediven – Noord-Ari Atol

Vakantiebestemming Malediven - Noord-Ari Atol

Misschien wel het mooiste resort

Benieuwd naar de prijzen van een waterbungalow?

Witte stranden, helderblauwe wateren en het eindeloze groen van tropische planten en palmbomen: niet zonder reden wordt de Malediven als een paradijs beschouwd.

Bekijk alle eilanden op de vakantiediscounter >>
De meest luxe resorts >>

Malediven duur? 

Een onvergetelijke reis naar de Malediven is voor steeds meer mensen mogelijk. Je kunt al een week genieten van alles wat de eilanden te bieden hebben, vanaf iets meer dan duizend euro.

Bekijk de prijzen op de vakantiediscounter >>

Dit typische bounty-gebied is dan ook dé ideale vakantiebestemming voor een ieder die graag aan de hedendaagse hectiek wilt ontsnappen. Kleine huisjes in het water: Wie tekent er nu niet voor om hier ’s morgens wakker te worden?

YouTube video

 

Om je wat handige vakantie-inspiratie voor 2024 te geven, volgt hieronder een speciaal samengestelde top 10 met de mooiste eilanden van de Malediven.

Er zijn diverse eilanden waar je kan genieten van een onvergetelijke vakantie. De stranden zijn overal prachtig en er zijn geweldige resorts.

Eilanden Malediven

Wat de Malediven eveneens tot een fijne vakantiebestemming maakt, is het tropische klimaat: deze zorgt overdag voor temperaturen tussen de 28 à 30 graden en zal in de nacht niet lager dan 23 à 27 graden worden. De temperatuur van de zee mag eveneens aangenaam genoemd worden, want hier ligt de waarde het gehele jaar rond de 28 graden. Het weer wordt daarnaast bepaald door twee seizoenen: ook wel de natte en droge periode.

Ben je benieuwd naar de mooiste eilanden van de Malediven? Bekijk dan hieronder bij devakantiediscounter de meest prachtige bestemmingen.

Daarnaast zijn de meeste locaties zowel voor jongeren als ouderen geschikt waardoor vrijwel iedereen, op zijn of haar eigen manier, een ontspannen vakantie kan vieren.

Mooiste eilanden Malediven

De maanden december tot en met april vormen dan ook de beste reistijd. Het helderblauwe zeewater leent zich daarnaast perfect voor diverse watersporten, zoals zwemmen, duiken en snorkelen. De onderwaterwereld van de Malediven behoort dan ook zeker tot dé bezienswaardigheden van dit gebied, met name door de tropische vissen en de koraalriffen.

Top 10 vakantiebestemmingen Malediven

Vakantiebestemmingen Malediven - Noord-Male Atol

Noord-Malé Atol

Noord-Malé Atol is een noordelijk gelegen atol dat zich vooral weet te kenmerken door luxe resorts nabij het strand. Het zand is hagelwit en het water helderblauw, dus voor een frisse duik hoef je slechts enkele meters te wandelen. De tropische vissen vormen dan ook ware bezienswaardigheden, evenals de koraalriffen.

Zuid-Malé Atol

Wanneer je in de wateren van Zuid-Malé Atol kijkt of zelfs snorkelt, zul je al snel bijzondere wezentjes tegenkomen: dit is het leefgebied van de roggen! Vanuit het huisje in het water heb je de mooiste uitzichten op de onderwaterwereld. De hagelwitte stranden lenen zich dan ook perfect voor ultieme relaxmomenten.

Vakantiebestemmingen Malediven - Lhaviyani Atol

Lhaviyani Atol

De Lhaviyani Atol is een bestuurlijk gebied van de Malediven met als belangrijkste punt de hoofdstad Naifaru. Je vindt hier verscheidene luxe resorts, omgegeven door groen en helderblauw water. Zo kun je hier ontspannen op het strand, maar ook het avontuur middels snorkelactiviteiten opzoeken. Ook vind je hier de bekende huisjes, gelegen in de zee.

Vakantiebestemmingen Malediven - Gaafu Alif Atol

Gaafu Alif Atol

Gaafu Alif Atol is, net als Lhaviyani, een bestuurlijk gebied van de Malediven en kent hierbij verschillende eilandjes die zich goed lenen voor een ontspannen vakantiebestemming. De huisjes in het water geven je direct een kijkje op de wonderschone, indrukwekkende onderwaterwereld. Ook vind je hier resorts, direct gelegen aan de palmboomrijke stranden.

Maafushi

Maafushi is één van de grootste eilanden van de Malediven. Vooral het zuiden is zeer gericht op toerisme, want je vind hier diverse resorts, toeristenwinkels en lokale restaurants. Ook zijn hier stranden met de typisch schuine palmbomen te vinden, kenmerkend voor echte bounty-eilanden. En, met een beetje geluk kun je zelfs dolfijnen spotten!

Vakantiebestemmingen Malediven - Rasdhoo Atol

Rasdhoo Atol

Wanneer je echt van watersporten houdt, met activiteiten als duiken of snorkelen, is Rasdhoo Atol dé vakantiebestemming voor jou. De onderwaterwereld mag hier spectaculair genoemd worden, mede door de tropische vissen en de koraalriffen. Ook vind je hier luxe accommodaties, grenzend aan de witte stranden.

Nalaguraidhoo

Nalaguraidhoo is een onbewoond eiland van de Malediven en daarom des te meer geschikt voor reizigers die echt van rust en volledige ontspanning houden. Wel vind je hier luxe resorts, direct gelegen aan de paradijselijke stranden. Wil je graag iets ondernemen? Denk dan eens aan verschillende watersportactiviteiten, zoals duiken of surfen.

Noord-Ari Atol

Je bent net Robinson Crusoe, maar dan met luxe resorts om je heen. Noord-Ari Atol behoort tot de mooiste vakantiebestemmingen van de Malediven, voornamelijk door het vele groen. Zo kun hier verblijven in een luxe resort, maar ook in één van de bekende ‘waterhuisjes’. Ook hier behoort de onderwaterwereld tot de absolute bezienswaardigheden.

Zuid-Ari Atol

Vanaf een luxe terrasje op het resort uitkijken over het helderblauwe water van Zuid-Ari Atol: in dit gebied van de Malediven kun je genieten van een aangename rust op de hagelwitte stranden. De rust kan hierbij onderbroken worden door diverse watersportactiviteiten, zoals duiken en snorkelen. En, dat je zomaar een ongevaarlijke haai kunt tegenkomen, zorgt dan ook voor het nodige avontuur.

Malé

Malé is het hoofdgebied van de Malediven en staat bekend om de hoeveelheid kleurrijke gebouwen. De musea vormen deels de bezienswaardigheden van dit gebied, evenals deze ‘tegenstrijdige wereld’ zelf, daar waar de omringende eilanden vol palmbomen staan.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: