Dubai

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Dubai tips en informatie

Dubai is een imponerende stad in de Verenigde Arabische Emiraten en ook de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad staat natuurlijk bekend om de prachtige skyline met het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Maar ook is de stad populair om de historische architectuur, de grootste shopping mall, het hoogste reuzenrad en de woestijn. Een vakantie naar Dubai is zeker een aanrader.

Dubai is een indrukwekkende en toeristische stad midden in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een stad in het Midden-Oosten dat voornamelijk rijk is geworden door de olie. De stad heeft een oppervlakte van 35km² en zo’n 3,4 miljoen inwoners.

YouTube video

Het weer in Dubai

Goed nieuws: het is altijd warm in de stad en er valt amper neerslag. De gemiddelde temperatuur is maar liefst 32 graden Celcius en er valt jaarlijks gemiddeld maar 29 mm regen. Dit komt doordat de stad een woestijnklimaat heeft. De nachten daarentegen zijn wel kouder.

De beste reistijd voor Dubai is vanaf januari tot en met april en in november en december. Dit zijn droge maanden waarin de temperatuur niet te hoog is om veel activiteiten te ondernemen. Het Arabische schiereiland is namelijk een van de warmste plekken op aarde.

Wat is er te doen in Dubai?

 

Winterzon bestemming - Dubai

De imponerende stad Dubai heeft zoveel te bieden dat het lastig is om te bepalen waar je moet beginnen. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa, niet ontbreken. Maar wil je van een geweldig uitzicht genieten en ook een adrenalinekick ervaren? Dan moet je naar Sky Views Dubai, midden in Downtown Dubai. Vanaf de 52e en 53e verdieping heb je uitzicht over de stad, maar kan je ook via een glazen glijbaan glijden op een hoogte van bijna 220 meter.

Ga je naar de stad, dan is het erg gaaf om naar de grootste fonteinenshow ter wereld te gaan. De show met licht, water, lasers en muziek is dagelijks te bekijken. Houd je van winkelen? Dan kan dat in het naastgelegen winkelcentrum. Een andere bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens de vakantie in Dubai is de woestijn. Er worden verschillende woestijnsafari’s georganiseerd die absoluut de moeite waard zijn.

De mooiste stranden van Dubai

Dubai tips en informatie

Hoe leuk is het om tijdens een vakantie in de Arabische stad ondernemen en ontspannen te combineren? Dit kan heel goed. Na alle indrukken is het niet verkeerd om een dagje te relaxen op een van de mooiste stranden van Dubai. La Mer Beach is een vrij nieuwe hotspot, een zandstrand van zo’n 2,5 km lang. Naast zonnen en zwemmen kan je ook gezellig winkelen en heerlijk dineren aan de boulevard.

Ben je een sportieveling? Dan is Kite Beach iets voor jou. De naam zegt het eigenlijk al: het is het strand waar menig kitesurfer te vinden is. Op dit sportieve strand kan je ook andere activiteiten doen zoals paddleboarden, kajakken, strandvolleyballen, skaten en meer. En dat terwijl je uitkijkt op de prachtige skyline van Dubai. Een ander bijzonder strand, is het Al Mamzar Beach park. Een combinatie van een mooi wit zandstrand en een park waar je je fantastisch vermaakt.

Waar ligt Dubai?

Waar ligt Dubai op de kaart

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden-Oosten. De stad ligt tussen de emiraten Abu Dhabi en Ash Shariqah. Buurtlanden van de Verenigde Arabische Emiraten zijn in het zuidwesten Saoedie-Arabië en in het oosten Oman. In het noorden grenst het land aan de Perzische Golf. Het is een kuststad, maar ook het hart van de Grote Arabische Woestijn.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: