Vakantiebestemmingen Griekenland

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen van Griekenland? De Griekse Eilanden zijn populair onder vakantiegangers vanwege de prachtige stranden en gezellige dorpjes. Griekenland kent vele bestemmingen, welke Griekse vakantiebestemming past het beste bij jou? Hieronder kan je informatie en foto’s vinden van de mooiste Griekse vakantiebestemmingen.

Zoals je kunt zien is Griekenland een fantastische vakantiebestemming. Je kunt er genieten van een heerlijke zonvakantie en er is genoeg te ondernemen, zoals het bezoeken van een dorpje.

Griekenland is één van de meest cultuurrijke landen ter wereld, daar waar het grootste deel van onze hedendaagse beschaving hier eens tot ontwikkeling is gekomen. Het uitvinden van de taal, de wetenschap, het vak geneeskunde: alles komt terug op het Griekse brein. Naast al deze kennis laat het land je een tal van bewonderenswaardige plekken zien.

Vakantiebestemmingen Griekenland

Naast de talloze stranden en het aangename klimaat staat Griekenland veelal bekend om de diverse mythes en legendes. Waar de meesten Zeus en Apollo uit verhalen kennen, hebben de Grieken hier nog een schepje bovenop gedaan. Vele eilanden en steden, waar Athene het meest groots in is, beschikken over allerlei erfenissen uit de bekende Klassieke Oudheid, zoals de talloze tempels die stuk voor stuk gewijd zijn aan een Griekse god of godin, waaronder het bekende Parthenon.

Populaire badplaatsen Griekenland

Hedendaags zijn het veelal ruïnes, maar dat zal hun betekenis niet minder waardevol maken. Bijna elke vakantiebestemming in Griekenland beschikt wel over één kleine of zelfs meerdere ruïnes. Het noorden van dit land weet zich voornamelijk te kenmerken door de Venetiaanse bouwstijl en de imposante, groene natuur doordat dit gebied meer gevoelig voor neerslag is. De Ionische eilanden, waaronder Corfu, Lefkas en Kefalonia, ogen hierdoor wel meer paradijselijk dan het voornamelijk droge zuiden. Deze eilandengroep leent zich dan ook grotendeels voor liefhebbers van cultuur en natuur, veelal omdat je hier ook talloze olijfgaarden tegenkomt.

De mooiste Griekse vakantiebestemmingen

Kies je voor en vakantiebestemming in het zuiden? Dan ga je eigenlijk voor de zon. Eilanden als Kreta en Rhodos staan bekend om hun hoge temperaturen en droge periodes; hier heb je nauwelijks last van regen. Ondanks dat het meer een ‘plek voor de zon is’, kun je toch ook hier klassieke erfenissen tegenkomen; eveneens in het zuiden wordt de geschiedenis levend gehouden. In het oostelijk gedeelte vind je de bekende Cycladen Eilanden; ook deze weten zich goed voor een zonvakantie te lenen, maar ook de natuur is een bezichtiging meer dan waard.

Of je nu een rustliefhebber, een zongenieter of een watersporter bent: Griekenland heeft voor ieder wat wils. Om te ondervinden welke vakantiebestemming nu het beste bij jou past, is hieronder een overzicht samengesteld.

Griekenland vakantiebestemmingen

1. Zakynthos: Het eiland Zakynthos beschikt over torenhoge kliffen en een bedrijvig stadscentrum, gelegen aan een haven. Net als Corfu doet ook dit eiland wat Venetiaans aan. Eveneens vind je hier vele olijfbomen en levendige natuur.

2. Kreta: Kreta is het grootste eiland van Griekenland en beschikt over talloze gezellige badplaatsen met haventjes en fijne stranden. Vooral plaatsjes als Heraklion, Rethymnon en Chania zijn een bezoek waard.

3. Rhodos: De vakantiebestemming Rhodos staat voornamelijk bekend om de vele resorts en fijne stranden. Vooral het oude stadsgedeelte van Rhodos neemt je mee in het pure, Griekse dorpsleven.

4. Lefkas: Eén van de meest romantische eilanden van Griekenland is het natuurrijke Lefkas. Je vindt hier idyllische haventjes gelegen aan kleine dorpjes. Ook heb je vele, niet al te grote stranden.

5. Kos: Kos is een bruisend eiland dat je zelfs de mogelijkheid biedt om het nabijgelegen Turkse Bodrum te bezoeken. Daarnaast staat de plek bekend om enkele klassieke erfenissen en de vele zandstranden.

Kos Griekenland

6. Kefalonia: Kefalonia wordt door velen als een paradijselijke vakantiebestemming beschouwd. Het eiland is groen, heeft helderblauwe wateren en beschikt over charmante dorpjes met kleine haventjes.

7. Santorini: Santorini staat bekend als het ‘witte dorp op de vulkanische berg’. Dit eiland is iconisch voor Griekenland en geeft je een weids uitzicht over de zee. Ook vind je er de typische, witte molentjes.

8. Corfu: Het levendige Corfu doet Venetiaans aan en heeft een wat Italiaans gehalte. Je vindt hier ook vele olijfbomen, groene natuur en diverse stranden. Ook beschikt het eiland over een Helleense tempel

9. Mykonos: Het witte Mykonos staat bekend om het bruisende leven; zowel in de stad als op het strand. Het is vooral een vakantiebestemming om van de zon te genieten. Ook hier vind je de karakteristieke molentjes.

10. Athene: De culturele hoofdstad van Griekenland toont je vele erfenissen uit de Klassieke Oudheid, waaronder de Akropolis. Daarnaast beschikt de vakantiebestemming Athene over een bruisend stadscentrum.

Griekse eilanden

De bekendste en populairste Griekse eilanden zijn:

 • Kreta
 • Rhodos
 • Kos
 • Karpathos
 • Corfu
 • Lefkas
 • Zakynthos
 • Kefalonia
 • Santorini
 • Paros
 • Naxos
 • Mykonos
 • Patmos
 • Samos
 • Lesbos
 • Chios

Dorpjes en steden

Kijk je naar de cultuur, dan zal je zien dat de eilanden en steden relatief weinig van elkaar verschillen, daar waar alles terugkomt op erfenissen uit de Klassieke Oudheid. Ga je voornamelijk voor de natuur? Dan zal je zien dat het noorden beduidend groener is dan het meer droge zuiden; kortweg zou je het noorden iets ‘mooier’ kunnen noemen. Ga je liever voor hoge temperaturen? Dan laat het zuiden een stabieler klimaat zien. Kortom, dit overzicht van Griekenland biedt voor iedereen een geschikte vakantiebestemming. Welke dat gaat worden? Die keuze is aan jou.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: