Vakantiebestemmingen Ibiza

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Ibiza informatie en tips

Spanje is natuurlijk meer dan het vaste land alleen. Kijk je naar de bijbehorende eilanden, dan stuit je al snel op de Balearen. En de vakantiebestemming Ibiza, dat is misschien wel de meest ‘flamboyante’ van het stel. Dit eiland staat dan ook bekend om de fijne sfeer waar de oude hippiecultuur nog altijd in stand wordt gehouden en de jetset en andere feestgangers tot in de late uurtjes uitgaan. Dat de sfeer dan ook wat ‘losser’ is, valt dan ook te wijten aan de basisprincipes van dit eiland: iedereen is hier vrij en ‘gelijk’.

YouTube video

Informatie

Ibiza is een eiland gelegen in de Middellandse Zee en vormt samen met Mallorca en Menorca de Balearen, vallend onder het Koninkrijk Spanje. Het eiland beschikt over een Mediterraan klimaat: hierdoor zijn de zomers veelal warm en droog, maar kunnen de winters fris aanvoelen en voor veel natheid zorgen. De beste reistijd voor deze vakantiebestemming bevindt zich dus in de meer warme periode, lopende van eind april tot begin oktober.

Daarnaast beschikt Ibiza over vele dorpjes, plaatsen en het bekende Ibiza Stad. In de hoofdstad kun je dan ook volop uitgaan en uitgebreid eten en drinken, te vinden in de vele restaurants en clubs nabij de haven en het centrum. Wil je graag meer informatie over bezienswaardigheden? Dan zijn er diverse boekjes en folders die je naar de mooiste plaatsen en dorpjes brengen met de daarbij behorende hotspots.

Ook vind je op Ibiza vele excursies, waaronder het rijden op paarden en avontuurlijke boottochten. Uit reviews blijkt dan ook dat deze vakantiebestemming zeer divers is: zo kun je tot in de late uurtjes uitgaan in de vele clubs, maar ook kiezen voor een meditatiesessie op de meest rustige plekken in de natuur. In dat opzicht is Ibiza dus een eiland van ‘uitersten’.


Bestemmingen & de mooiste dorpjes op Ibiza

De vakantiebestemming Ibiza beschikt over diverse plaatsen en dorpjes, gelegen aan de zee of juist meer in het binnenland en de natuur. Het meest bekend is dan ook Ibiza Stad, ook wel Eivissa: deze plek staat bekend om het bruisende leven op het gebied van uitgaan, maar beschikt eveneens over een historische stadskern waar je nog de oude sfeer van vroeger kunt beleven. Daarnaast vind je in de hoofdstad vele gelegenheden tot eten en drinken.

Vakantiebestemmingen op Ibiza:

Andere bedrijvige plaatsen zijn dan ook het oude Sant Antoni de Portmany, waar veel jongeren naartoe trekken, maar ook het plaatsje Es Canar waar je de bekende hippiemarkt Punta Arabi vindt; ook deze plek behoort tot één van de meest bedrijvige hotspots van Ibiza. Wil je nog een écht hippiedorp bezoeken? Dan mag je Sant Carles de Peralta zeker niet overslaan: hier bevindt zich één van de meest authentieke markten op hippiegebied.

Hecht je meer waarde aan rust? Dan moet je voornamelijk in het noordelijke deel van deze vakantiebestemming zijn. Hier vind je kleine, idyllische stranden en zul je ook niet al te veel toeristen tegenkomen; deze gebieden zijn dan ook kindvriendelijk. Vaak liggen de prijzen in het noorden ook wat lager doordat je hier met minder drukte te maken hebt. Daarnaast kun je ongerepte dorpjes tegenkomen waar tradities nog hoog in het vaandel staan; veelal kun je deze middels excursies ontdekken en of tijdelijk bezoeken.

Uitgaansleven Ibiza

De vakantiebestemming Ibiza staat natuurlijk bekend om het uitbundige uitgaansleven waarbij de feestjes soms wel tot in de ochtenduren door kunnen gaan. Deze festiviteiten zie je dan ook niet alleen in de luxueuze clubs, maar weten eveneens op stranden plaats te vinden. Café del Mar is één van de meest bekende locaties waar je lange dagen van de muziek kunt genieten.

Uitgaan op Ibiza

Vooral de jetset en hippies weten zich urenlang in de clubs te vermaken. Wanneer je tot laat wilt uitgaan, moet je veelal in de hoofdstad en plaatsen als San Antoni de Portmany zijn; eigenlijk het zuiden van Ibiza. Je zult hier dan ook veel jongeren aantreffen waardoor deze plekken wat minder kindvriendelijk zijn.

Wil je weten waar je fijn kunt eten en drinken? Dan zul je zien hoe breed het aanbod op deze vakantiebestemming is. Voornamelijk in de plaatsen en dorpjes aan de kusten tref je vele restaurants waar je iedere dag verse vis kunt eten. Wel zul je veel prijsverschillen tegenkomen: hoe hipper de tent, hoe hoger de prijs.

Restaurants Ibiza

Dit betekent niet dat de kwaliteit ook hoger is: veel tentjes bieden je namelijk dezelfde gerechten voor lagere prijzen aan. Mocht je informatie willen hebben over waar je het beste kunt eten en drinken op deze vakantiebestemming, bekijk dan de vele reviews en ervaringen van anderen; zij geven je hun eerlijke mening over restaurants waardoor jij kunt ontdekken wat het beste bij jou past én wat mogelijk wel en niet kindvriendelijk is.

Natuur Ibiza

De natuur op deze vakantiebestemming is nog vrij onontdekt op toeristisch gebied. Je vindt hier dan ook veel natuurparken en reservaten, zoals Es Vedrà en het eiland Formentera, omringd door kristalhelder water. In al deze natuurgebieden vind je dan ook de bekende pijn- en olijfbomen, maar ook veel beschermde diersoorten, zoals de podenco, hagedissen en vele vogels. Ongevaarlijk, maar wel erg mooi om te zien.

Natuur Ibiza

Deze plekken lenen zich dan ook goed voor excursies te voet of te paard; het laat je weer een heel andere zijde van Ibiza zien. Zelfs oude en idyllische dorpjes liggen charmant verscholen in deze bewonderenswaardige reservaten. De natuur van dit eiland, eveneens kindvriendelijk, mag je dus zeker niet overslaan.

Excursies Ibiza

Overweeg je om misschien op excursies te gaan? Dan mag je voor een ritje te paard op ongeveer 35 euro per uur rekenen. Of, misschien wil je graag het water op. De vakantiebestemming Ibiza staat bekend om de vele spots waar je in het heldere, warme water kunt duiken en zodoende exotische vissen kunt bezichtigen.

Excursies Ibiza, boot varen

Daarnaast worden er nogal wat boottochten aangeboden die je naar diverse, kleinere eilanden zullen brengen om je zo de nog ongerepte natuur rond Ibiza te laten zien. Veel informatie hierover vind je dan ook volop in de bijbehorende foldertjes.

Prijzen Ibiza

De vakantiebestemming Ibiza staat niet bekend als goedkoop. Veel prijzen zijn dan ook aan de hoge kant, voornamelijk door de populariteit van dit gebied. Je zult dit dan ook snel merken wanneer je ergens gaat eten en drinken: de prijs voor een simpele koffie of cola in de hoofdstad kan een stuk hoger zijn dan in diverse plaatsen verderop.

Ook de locaties kunnen behoorlijk in prijzen verschillen; vooral in het zuiden liggen deze een stuk hoger dan in het rustige noorden. Wil je informatie of goed advies waar jij met jouw budget moet zitten? Lees ook hier van te voren de reviews; zo weet je dat je nooit te veel zult betalen voor jouw locatie.

Is Ibiza kindvriendelijk?

Ibiza is niet direct kindvriendelijk, daar waar het eiland veelal bruisende uitgaansgebieden heeft. Wil je alsnog met je gezin naar deze vakantiebestemming? Trek dan naar het noorden: hier vind je rustige stranden en badplaatsen waar je ontspannen met je baby of kleine kinderen naartoe kunt reizen. Wel worden er genoeg activiteiten en excursies aangeboden die zeer kindvriendelijk zijn, dus het eiland is zeker niet ongeschikt voor gezinnen. Wel moet je op de juiste locatie zijn.

Tips

  • Betaal niet te veel voor eten en drinken: de gerechten zijn veelal gelijk aan elkaar.
  • Wil je het hoogseizoen vermijden? Reis dan in de maanden mei, juni, september en oktober.
  • Bezoek zeker de historische binnenstad: deze laat je de ongerepte, Spaanse sfeer zien.
  • Wil je de echte hippiecultuur beleven? Bezoek dan zeker markten als Punta Arabi en Las Dalias.
  • Bekijk vóór je de vakantiebestemming gaat boeken waar je moet zijn volgens de reviews en ervaringen; zo kom je niet voor onverwachte ‘verrassingen’ te staan.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: