Vakantiebestemmingen augustus

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Waar schijnt de zon in augustus?

Met de komst van augustus is het hoogseizoen volop in gang, want de meesten hebben nu hun vakantiedagen opgenomen. Vooral in de zuidelijke landen van Europa is dit duidelijk zichtbaar, want de steden en badplaatsen kennen nu een hoge bedrijvigheid. De temperaturen zijn dan ook hoog en de reistijd niet al te lang. Welke bestemmingen zijn aan te raden om in augustus te bezoeken? In de top 10 vakantiebestemmingen van augustus zie je onze aanbevelingen.

Griekse eilanden

Vakantiebestemmingen Griekse eilanden augustus - vakantiediscounter
  • Chalkidiki – Sani Beach Hotel
  • De Griekse eilanden in augustus

Spaanse eilanden

Vakantiebestemmingen augustus - Spaanse eilanden - Sunweb
  • Mallorca – Zafiro Ca’n Picafort
  • Ontdek de Spaanse eilanden in deze maand

Het kan zijn dat je het hier net iets te druk vindt: in dat geval kun je ook naar een ander continent afreizen, want ook hier vind je de mooiste bestemmingen voor een plekje onder de zon. Bestemmingen zoals Indonesië, Curaçao of Egypte zijn erg mooie bestemmingen voor de maand augustus.

Waar kun je in augustus het beste vakantie vieren? In de zomermaanden is het op veel plekken aangenaam warm en kun je er heerlijk vakantie vieren. Dit maakt het kiezen van een vakantiebestemming er niet gemakkelijker op. De top 10 vakantiebestemmingen van augustus worden door de Nederlanders het meest bezocht.

Naast de zonvakanties in de Mediterrane landen kun je eveneens voor een meer sportieve zomervakantie in landen als Oostenrijk, Zwitserland en België kiezen; de natuur in deze berggebieden is nu paradijselijk groen. Benieuwd welke vakantiebestemmingen nu het meest favoriet zijn? Je ontdekt het in de top 10 van augustus!

Zonvakantie in augustus

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand augustus kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen augustus 2024

Mallorca - Spanje

Spanje

Talloze stranden, hoge temperaturen, levendige badplaatsen, eeuwenoude steden én een geliefde gastronomie: Spanje is al jarenlang een grote favoriet. Zo vind je in het noorden de groene Costa Brava tegenover het droge Andalusië in het zuiden: dit stoere land weet je zelfs op natuur allerlei landschappen te bieden, evenals verschillende type stranden. Door de rijke historie vind je hier de mooiste bezienswaardigheden, zoals eeuwenoude gebouwen, idyllische pleinen en historische kathedralen. De temperatuur ligt in augustus rond de 28 – 30 graden.

vakantiebestemming Italië herfstvakantie

Italië

Eeuwenoude gebouwen waar je op uitkijkt wanneer je een ijsje of klassieke pizza eet, ontspannen op het strand of het bezoeken van de mooiste natuurgebieden, zoals het binnenland van Toscane: Italië is een zeer divers gebied. Naast de enorme hoeveelheid aan culturele hotspots, te vinden in grote steden en oude dorpjes, vind je hier ook de mooiste meren met allerlei faciliteiten, zoals het bruisende Gardameer. Augustus is daarnaast ook één van de meest warme maanden, want de temperatuur ligt hier veelal rond de 30 graden.

Curaçao vakantiebestemmingen

Curaçao

Wil je graag aan de drukte van Europa ontsnappen, maar wel naar een bestemming met hoge temperaturen afreizen? Dan is Curaçao vast iets voor jou. Niet alleen is de temperatuur hier constant hoog, ook heeft het eiland je veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de paradijselijke stranden, het kleurrijke Willemstad met de culturele hotspots of juist de bijzondere natuurgebieden die zich voor diverse activiteiten lenen, zoals avontuurlijke excursies of wandelingen. Klinkt een exotische vakantiebestemming wel als iets voor jou? Reis dan af naar het Hollands-Caribische Curaçao.

Rhodos Griekenland

Griekenland

Dat Europa op het culturele front veel te bieden heeft, laat het zonnige Griekenland maar al te goed zien: als je van eeuwenoude bezienswaardigheden, temperaturen van 29 graden én een grote hoeveelheid stranden houdt, is dit zeker een bestemming voor jou. In de heuvelachtige landschappen kun je zomaar een ruïne of zelfs een klassieke tempel uit de Oudheid aantreffen. Naast de grootse variatie aan landschappen heb je ook een ruime keuze aan bruisende eilanden. Want, waar het noorden meer Venetiaans aandoet, heeft het zuidoosten zelfs Oosterse trekjes.

Algarve Portugal

Portugal

Het bezit alles wat Spanje ook heeft: hoge temperaturen, een rijke historie, bijzondere steden als Porto en Lissabon met eeuwenoude bezienswaardigheden én vele kuststreken. Wil je het andere deel van het Iberisch schiereiland bezoeken? Reis dan eens naar Portugal af: niet alleen kun je hier de mooiste, culturele bezienswaardigheden in eeuwenoude steden bekijken, ook wordt de gastronomie hier geprezen én is de natuur een bezichtiging meer dan waard. Wandelen in de natuur, in de stad óf ontspannen op het strand? Ontdek het Iberische Portugal.

Vakantiebestemmingen Cyprus

Cyprus

Een cultuurrijk eiland met zowel Turkse als Griekse invloeden én de mooiste natuurgebieden, zoals vele boomgaarden met fruitbomen en groene bossen: je treft het allemaal op het mooie Cyprus. Dit bijzondere eiland bezit daarnaast veel culturele bezienswaardigheden, zoals historische complexen in de hoofdstad en eeuwenoude ruïnes, verscholen in de natuur. Cyprus bezit eveneens de meest schone stranden van Europa; dit laat zien hoe proper het eiland is. Ook aan warmte zal het je niet ontbreken, want in augustus ligt de temperatuur rond de 32 graden.

Turkije vakantiebestemmingen

Turkije

Nabij het eeuwenoude Griekenland vind je nog een bijzonder gebied: het strandrijke, Oosterse Turkije. Waar de groene natuur van de Turkse Rivièra zo paradijselijk oogt, kun je in de grote steden nog eeuwenoude bezienswaardigheden ontdekken, zoals middeleeuwse stadsmuren, iconische moskeeën en idyllische haventjes. Ook de temperatuur is aan de hoge kant, want deze bevindt zich rond de 33 graden. Daarnaast vind je hier kindvriendelijke accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien én zich vaak dichtbij waterparken bevinden, mocht je graag optimaal met het gezin willen ontspannen.

Dubai als vakantiebestemming in november

Dubai

Een woestijnachtig landschap, de meest flamboyante architectuur én zonovergoten stranden met hoge temperaturen: de Verenigde Arabische Emiraten lijken wel op een Midden-Oosters sprookje, maar dan in de meest moderne vorm. De culturele bezienswaardigheden zijn veelal naar de islamitische architectuur, zoals de extravagante moskeeën en eeuwenoude complexen. Wil je graag het woestijnachtige landschap goed verkennen? Dan valt een kamelentocht je zeker aan te beleven. Een zonvakantie in een Midden-Oosterse sfeer? Ontdek de magische pracht van de Arabische Emiraten.

Frankrijk als vakantiebestemming

Frankrijk

Het is één van de meest sprookjesachtige landen van Europa: de meest indrukwekkende kastelen, talloze wijngaarden, de charmante lavendelvelden van de Provence, maar ook de chique steden in het zuiden. Je vindt hier nog iconische bistrootjes, de mooiste bosgebieden én temperaturen van zo’n 28 graden in augustus: logisch dus dat Frankrijk één van de grote favorieten is. Daarnaast bezit dit land vele stranden, zoals het stoere Normandië tegenover het pittoreske zuiden, denkende aan de luxueuze badplaatsen. Graag een zonnige bestemming dichtbij huis?

Indonesië

Houd je wel van Aziatische sferen, jungleachtige landschappen én fijne stranden om van de zon te kunnen genieten? Reis in augustus dan zeker eens naar Indonesië af. Niet alleen vind je hier bijzondere hotspots als eeuwenoude tempels, vooral rond steden als Ubud en Denpasar, ook de natuur is een bezichtiging meer dan waard: de jungleachtige, tropische bossen worden namelijk afgewisseld door traditionele rijstvelden. Daarnaast is augustus ook een zeer gunstige maand, want het regenseizoen is nu het minst van kracht.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: