Top 10 vakantiebestemmingen

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Er zijn talloze prachtige bestemmingen, dicht bij huis of ver weg. De mooiste vakantiebestemmingen kan je hieronder bekijken, geniet van de vakantie voorpret!

Tip! Bekijk hieronder de MOOISTE VAKANTIEBESTEMMINGEN op tui.nl

top10 vakantiebestemmingen

Om je wat handige vakantie-inspiratie voor 2022-2023 te geven, volgt hieronder een speciaal samengestelde top 10 met vakantiebestemmingen en vakantielanden.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming binnen of buiten Europa? Kindvriendelijk, of meer op volwassenen gericht? Korte vlucht, of mag deze best wat langer duren? Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste reisbestemmingen op TUI.nl:

  • Vakantiebestemmingen 2022
  • Europa bestemmingen
  • Top 10 bestemmingen
  • Kindvriendelijke bestemmingen
  • Mooiste verre reizen

Populaire vakantiebestemmingen

Een ander voordeel van deze vakantiebestemmingen is dat ze veelal zijn afgestemd op de wensen van de toerist, er zijn veel faciliteiten, waaronder veel horecagelegenheden en de aanwezigheid van apotheken. Stel, mocht er iets gebeuren, dan is het hebben van hulp dichtbij toch wel zo fijn. Ben je benieuwd naar de mooiste vakantiebestemmingen van dit moment? Bekijk dan hieronder bij devakantiediscounter de leukste vakantielanden.

Vakantielanden en vakantiebestemmingen 2019

Bekijk alle bestemmingen >>
Europese bestemmingen >>

Daarnaast zijn de meeste locaties zowel voor jongeren als ouderen geschikt waardoor vrijwel iedereen, op zijn of haar eigen manier, een ontspannen vakantie kan vieren.

Welke aanbevolen vakantielanden het zijn geworden, dat vind je hieronder in deze top 10 vakantiebestemmingen.

 

 

De top 10 vakantiebestemmingen van 2022

1. De Canarische Eilanden

Playa del Inglés
Playa del Inglés

Een goed begin van 2022 is het opzoeken van de warmte op de Canarische Eilanden, met bekende gebieden als Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Zelfs in januari kan het hier overdag zo’n 20 graden worden, dus de echte liefhebber kan zelfs in de winter al naar de zon. In de zomer loopt het op naar een gemiddelde van 30 graden en zal de kans op regen vrijwel nihil zijn. Daarnaast biedt deze eilandengroep je de nodige cultuur en kun je avontuurlijke wandelingen door het vulkaanlandschap maken.

2. Kaapverdië

Ook Kaapverdië mag zich tot het speciale rijtje van vakantiebestemmingen in 2022 rekenen. Hoewel het eiland cultureel gezien weinig te bieden heeft, beschikt het wel over paradijselijke stranden en indrukwekkende natuur. Vooral voor zon- en natuurliefhebbers is dit een absolute aanrader. Daarnaast beschikt dit eiland veelal over fijne tot eveneens luxe resorts waardoor je verzekerd bent van een ontspannen zonvakantie.

3. Curaçao

Curaçao is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen uit deze top 10 van 2019 doordat het een wat Nederlandse achtergrond heeft, iets dat de bedrijvige hoofdstad Willemstad goed laat zien, maar het eiland zelf zeer tropisch en exotisch aandoet. Daarnaast is het voor iedereen geschikt, zowel voor de jeugd als voor ouderen, en varieert de keuken van lokaal tot meer internationaal. Het leven is hier betaalbaar en ook de activiteiten zijn naar ieders wens te kiezen. Het strandrijke Curaçao beschikt over allerlei typen accommodaties.

4. Griekenland

Meloneras

Sinds jaar en dag is Griekenland één van Europa’s meest geliefde vakantiebestemmingen en daarbij dus ook zeker behorend tot deze top 10 van 2022. Zo is het niet alleen relatief dicht bij huis, het is eveneens de ultieme combinatie van culturele tradities, historische nederzettingen, bewonderenswaardige natuur, fijne stranden en de vele mogelijkheden tot activiteiten ondernemen, zoals winkeltjes kijken of het beoefenen van watersporten. Bekende eilanden betreffen dan ook locaties als Kreta, de Cycladen en Rhodos. Lees verder

5. Ibiza

Ibiza - Spanje
Ibiza – Spanje

Als er één locatie tot de vakantiebestemmingen van 2022 mag behoren, dat is het wel het bruisende Ibiza. Verscheidene badplaatsen, waaronder de hoofdstad, hebben een zeer hoog uitgaansgehalte waarbij de feesten tot in de ochtenduren duren, al kun je op dit eiland evengoed voor een juist rustige locatie kiezen. Ibiza heeft zodoende ‘voor ieder wat wils’. Ook deze vakantiebestemming bevindt zich ‘dicht bij huis’ waardoor ook de reistijd niet lang zal duren. De keuken varieert hierbij van lokaal tot meer internationaal waarbij vooral de hippiemarkten deze eens gegroeide cultuur op Ibiza laten zien. Lees verder

6. Gambia

Het Afrikaanse Gambia staat bekend om de fijne stranden en de helderblauwe wateren. De meesten komen dan ook naar deze vakantiebestemming uit de top 10 van 2022 vanwege de luxe en ontspannen resorts, veelal gesitueerd aan het strand. Hoewel het ook hier aan de nodige, culturele bezienswaardigheden ontbreekt, beschikt deze locatie wel over bewonderenswaardige natuur; vooral voor de natuur- en strandliefhebber is deze bestemming zeer geschikt. Daarnaast ken het gebied grotendeels hoge temperaturen.

7. Turkije

Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen voor families uit deze top 10 van 2022 is het zonnige Turkije. Niet alleen vind je hier veel culturele hotspots, zoals moskeeën en andere historische panden, maar zijn de vele accommodaties ook van allerlei faciliteiten voorzien, zoals grote zwembaden en activiteiten die op de wensen van kinderen zijn afgesteld, waaronder animatieteams. Vaak zijn er ook waterparken in de buurt. Terwijl de ouders hier van de zon kunnen genieten, kan de jeugd onbegrensd spelen.

8. Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca is geschikt voor jong en oud vanwege de fijne familiestranden, maar ook door de aanwezigheid van meer privé-achtige baaitjes. Dit gebied heeft bedrijvige plaatsen, zoals de hoofdstad Palma de Mallorca, maar ook rustige locaties waardoor het voor ieder type toerist wel iets te bieden heeft. Daarnaast vind je er veel culturele bezienswaardigheden, maar ook indrukwekkende natuurgebieden voor wandelingen.

9. Bonaire

Het exotische Bonaire behoort tot de Nederlandse Antillen en is al jarenlang erg populair onder vele toeristen door de continu hoge temperaturen en de paradijselijke stranden. Deze locatie uit de top 10 vakantiebestemmingen van 2022 is vooral voor natuur- en strandliefhebbers geschikt, daar waar vooral de natuur je veel te bieden heeft, zoals de bijzondere flora en fauna, waaronder cactussen en flamingo’s.

10. Mexico

Het Zuid-Amerikaanse Mexico mag met recht tot de top 10 vakantiebestemmingen van 2022 behoren. De temperaturen zijn hier grotendeels aan de hoge kant waarbij ook de stranden en resorts van het nodige comfort zijn voorzien, zoals de aanwezigheid van ligbedden. In de omgeving kun je wandelingen door de natuur maken, maar ook voor avontuurlijke watersporten kiezen. De accommodaties bestaan hier voornamelijk uit de meest fijne en luxe resorts waardoor dit type reis echt in het teken van ontspanning staat.

Populaire vakantielanden

De vakantiebestemmingen uit deze top 10 van 2022 zijn allen gebaseerd op een relaxte zonvakantie om zo tot rust te komen. Zo kun je voor een meer privé-achtige locatie met rustige baaitjes kiezen of juist voor een luxe resort gaan waar ook de kinderen zich ultiem kunnen vermaken.

Nu nog kijken welke vakantiebestemming jij in de agenda gaat noteren…

Vakantiebestemmingen 2022

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: