Vakantiebestemming Gran Canaria

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Gran Canaria is voor velen een geliefde vakantiebestemming doordat het eiland merendeels over zonnige en warme dagen beschikt waardoor je al vroeg naar deze vakantiebestemming kunt reizen. Zo vind je er eveneens bijzondere natuur, kleine dorpjes en plaatsen en kun je door middel van excursies het eiland nog beter verkennen. Maar, wat mag je nu eigenlijk verwachten van Gran Canaria?

Informatie Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan en grenst hierbij aan de westelijke zijde van het Noord-Afrikaanse Marokko. Samen met eilanden als Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote behoort dit eiland tot de bekende Canarische Eilanden. Hoewel de vakantiebestemming Gran Canaria nabij Afrika ligt, hoort het wel degelijk bij Europa doordat deze vulkanische eilandengroep onder de regering van het Koninkrijk Spanje valt. Wel weet dit gebied qua klimaat wat af te wijken van het Spaanse vasteland doordat je hier met veel minder regen te maken hebt en de temperatuur zodoende meer stabiel weet te blijven.

Ook kan de waarde van het weer flink oplopen doordat verscheidene sirocco’s, ook wel woestijnwinden, hete zandkorrels op de stranden kunnen droppen waardoor het ineens een stuk heter aan kan voelen. De natuur van Gran Canaria valt ook vrij divers te noemen, veelal vanwege de contrasterende stranden, de inheemse flora en fauna, maar ook het bergachtige en ruige landschap.

Kijkende naar de dorpjes en plaatsen zal je geen enorm bedrijvige steden tegenkomen, maar daarin ligt juist de charme van deze vakantiebestemming verborgen: alles is hier vrij van het ‘massale’ gebleven. Gran Canaria is wat dat betreft een plek waar je rust kunt vinden zonder dat het eenzaam voelt. Ondanks de rust valt er dus genoeg te beleven… Of, wil je misschien juist uitgaan? Dan zijn er diverse, levendige plaatsen waar jij ontspannen de avonden door kunt brengen.

Vakantiebestemmingen; mooie dorpen en steden van Gran Canaria

De vakantiebestemming Gran Canaria beschikt over veel locaties, variërend van meer rustige dorpjes tot bedrijvige ‘oorden’ aan de kust. Plaatsen als Maspalomas, Playa del Inglés en de hoofdstad Las Palmas staan bekend om hun bruisende levensstijl: je kunt hier volop uitgaan en activiteiten beleven.

Vakantiebestemmingen Gran Canaria

  • Maspalomas
  • Meloneras
  • Playa del Inglés
  • Playa Taurito
  • Puerto Rico

Meer rustige bestemmingen betreffen idyllische dorpjes in de natuur, waaronder het pittoreske Fataga: hier is de sfeer nog ongerept en kun je echt de rust beleven. Hoe anderen deze plekken beleefd hebben, vind je veelal in de ervaringen en reviews. Ook kun je in diverse folders meer informatie over plaatsen en dorpjes krijgen zodat je snel weet waar je zeker geweest moet zijn.

Uitgaansleven en restaurants

Wil je uitgaan op deze vakantiebestemming? Dan zijn er veel clubs waar je naartoe kunt gaan; vooral jongeren weten hier voornamelijk naartoe te trekken. Het uitgaanscentrum Plaza of de badplaats Playa del Inglés weten zich hier goed voor te lenen. Uit de vele ervaringen en reviews blijken deze gelegenheden ideaal voor jongeren die tot laat willen uitgaan; vooral de muziek wordt hier geroemd.

Mag het iets rustiger voor jou en wil je liever een gelegenheid waar je ontspannen kunt eten en drinken? Dan weten vele plaatsen je vaak verse gerechten voor te schotelen doordat diverse restaurants zich aan zee begeven. Je kunt dan ook genieten van de Canarische keuken, denkende aan verscheidene visgerechten, maar ook internationale keukens en de welbekende tapas.

Natuur

Gran Canaria heeft een vulkanische oorsprong; dit kun je dan ook terugzien in de natuur. Zo kunnen de stranden parelwit zijn, maar ook een donkere kleur hebben door het lavagesteente. Hoewel je er wel degelijk tropische planten en vele palmbomen tegen kunt komen, is deze vakantiebestemming niet bijzonder groen.

Wel vind je er bijzondere planten en dieren, waaronder cactussen, draken- en dadelbomen, maar ook diersoorten als vogels, zoals de inheemse torenvalk, maar ook hagedissen, hazen en muizen. Ook beschikt Gran Canaria over hoge bergen waardoor het landschap vele uitzichten biedt. Wanneer je de natuur echt goed wilt verkennen, kun je ook zeker eens aan verscheidene excursies denken die deze vakantiebestemming je aan weet te bieden. De gids zal je naar de mooiste plekken van het eiland leiden. Denk aan idyllische dorpjes, zodat je niets hoeft te missen van Gran Canaria.

Excursies Gran Canaria

Gran Canaria heeft een behoorlijk breed ‘assortiment’ als het om excursies gaat. Zo kun je veel watersportactiviteiten beleven, denkende aan duiken en surfen, maar ook de natuur intrekken om het pure landschap van deze vakantiebestemming te ontdekken. Ook kun je kiezen voor klimmen tegen de rotsen, bergwandelingen die je naar de mooiste ‘hotspots’ brengen, maar eveneens voor een heuse kamelentocht gaan; dit laatste vormt dan ook een ware belevenis.

Daarnaast zijn de prijzen voor excursies ook redelijk waardoor het voor velen goed betaalbaar is. Diverse activiteiten zijn daarnaast kindvriendelijk, al is niet alles even geschikt voor de ‘jongste leeftijden’. Excursies geven je dus een aardig beeld van alles dat het eiland je te bieden heeft en zorgen voor wat extra ‘avontuur’ tijdens je ontspannen zonvakantie. En, het geeft je zelfs de kans om nog wat ongerepte dorpjes en plaatsen te ontdekken waar je eveneens doorheen kunt wandelen.

Prijzen Gran Canaria. Duur of goedkoop?

De prijzen op Gran Canaria vallen redelijk betaalbaar te noemen, ook doordat de Canarische Eilanden niet bekend staan om de overdaad aan luxe. Voor veel Europeanen liggen de prijzen op een behoorlijk aantrekkelijk niveau; hierdoor kom je niet snel voor ongewenste verrassingen te staan.

Zo is de gemiddelde hotelprijs voor deze vakantiebestemming 103 euro, afhankelijk van het aantal sterren dat je uitkiest. Daarnaast zijn veel hotels ook erg kindvriendelijk waardoor het hele gezin kan ontspannen, zoals de aanwezigheid van ondiepe zwembaden. Ook het eten en drinken is naar verhouding qua prijzen; je zult nauwelijks een overdreven hoog bedrag op tafel hoeven leggen.

Is Gran Canaria kindvriendelijk?

De vakantiebestemming Gran Canaria is kindvriendelijk doordat het eiland niet over een overvolle en massale drukte beschikt. Hoewel het hoogseizoen een stuk bedrijviger zal zijn, weet het toerisme zich nog aardig te beperken. Ook vind je hier talloze stranden, zowel drukbezocht als meer afgelegen, waardoor het hele gezin lange uren op het strand kan verblijven.

Daarnaast zijn veel excursies op het eiland Gran Canaria eveneens afgestemd op kinderen waardoor je een breed scala aan activiteiten hebt. Zelfs in het sportieve waterpark kunnen kinderen zich urenlang vermaken… Hoe kindvriendelijk hotels zijn, kun je van te voren vaak in de reviews en ervaringen van voorgaande bezoekers lezen; zo kun je er snel achter komen waar jij, eventueel met je gezin, wel of niet moet verblijven.

Tips!

  • Ben je van plan een hotel op deze vakantiebestemming te boeken? Of, ben je opzoek naar plekken waar je fijn kunt eten en drinken of activiteiten middels excursies kunt beleven? Lees van te voren dan goed de ervaringen en reviews van ervaren reizigers: zij geven je hun eerlijke mening over de betreffende activiteit of locatie; zo weet je precies of jouw mogelijke besteding het waard zal zijn. Vraag eventueel ook informatie op.
  • Betaal nooit te veel op deze vakantiebestemming! Het klinkt misschien logisch, maar te veel betalen is op Gran Canaria zeker niet nodig. De prijzen zijn op veel fronten namelijk redelijk, dus een groots bedrag voor eten en drinken, activiteiten of een degelijk hotel duidt al snel op ’te hoog voor wat het waard is’.
  • Bekijk van te voren wat je graag wilt zien, ondernemen en hoeveel iets ongeveer mag kosten. Zo heb je al snel een gevuld programma én weet je hoeveel je ongeveer aan je vakantiebestemming kwijt zult zijn. Is een prijs voor een activiteit ver daarboven? Vraag je dan van te voren af hoe graag je het écht wilt…

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: