Vakantiebestemmingen Europa

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen van Europa? De top 10 met vakantiebestemmingen Europa helpt je bij het vinden van de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Europa is voor velen hét favoriete gebied. Vliegreizen zijn enorm populair binnen Europa door de korte vliegtijd. In ongeveer 2 uur ben je namelijk al op Mallorca of Ibiza. Maar, welke landen verdienen nu een plek in de top 10 vakantiebestemmingen van Europa?

Tip! Bekijk hieronder de Europese vakantiebestemmingen op TUI.nl

Vakantiebestemmingen Europa
Bekijk alle Europese bestemmingen 

 

  • Europese vakantiebestemmingen
  • Zonnige bestemmingen Europa
  • Top 10 bestemmingen Europa
  • Stedentrips Europa

In de top 10 vakantiebestemmingen Europa zijn we uitgegaan van vliegreizen. De top 10 geeft de populairste vakantielanden van Europa weer. Onder de landen kan je informatie vinden over de leukste en mooiste bestemmingen van het vakantieland.

Europese vakantiebestemmingen

De mooiste bestemmingen van Europa kan je zien op de vakantiediscounter! Volg bovenstaande banner of klik op de afbeelding voor meer informatie en prachtige vakantiebestemmingen.

1. Spanje

Mallorca - Spanje
Mallorca – Spanje

Denk je aan zon? Dan zal Spanje vrijwel direct in je opkomen! Bijna geen enkel Europees land heeft zoveel zon en strand te bieden als het Spaanse front. Of je nu jong of oud bent: Spanje biedt vertier voor iedere leeftijd. Niet alleen kun je denken aan de talloze stranden en de typisch Spaanse keuken, ook de bezienswaardigheden en de Spaanse eilanden zijn prachtig.

2. Griekenland

Al sinds mensenheugenis is dit land geliefd als vakantiebestemming binnen Europa: het eeuwenoude Griekenland. Nog altijd vind je hier de erfenissen van de Klassieke Oudheid, te zien aan de vele culturele bezienswaardigheden. Wat het land vooral favoriet maakt, zijn de talloze eilanden, de idyllische dorpjes met op-en-top gastronomie, de kroegjes en de vele familiestranden. Of je nu jong of ouder bent: Griekenland weet iedereen te charmeren!

3. Kroatië

Kroatië vakantiebestemming

Uitkijkend op overbuurland Italië vind je het groene, Mediterrane Kroatië. Groen is het zeker, want steeds meer reizigers weten de indrukwekkende natuur van dit land te bezichtigen. Ben je meer een strandliefhebber? Dan weten de kusten van deze Europese vakantiebestemming je graag te ontvangen. Vergeet ook zeker geen blik op de vele bezienswaardigheden in de oude havensteden te werpen.

4. Portugal

In het uiterste zuidwesten van Europa vind je het zonnige Portugal. Zo kun je hier eeuwenoude steden als Lissabon en Porto -met talloze culturele bezienswaardigheden- bezoeken, maar ook kiezen voor natuurrijke gebieden, zoals de groene Algarve. Portugal bezit daarnaast veel stranden en is zowel bij jonge gezinnen als oudere stellen geliefd als Europese vakantiebestemming.

5. Italië

Italië als mooie vakantiebestemming

Modekoningen, design-goden, gastronomieprinsen en stoere wijnboeren: vrijwel alles dat Italië voortbrengt, is met ‘hart voor het resultaat’. Het leven? Dat is hier mooi! En dat is wat deze vakantiebestemming, met steden als Rome en Palermo, je graag laat zien: genieten van het leven op een Mediterrane manier. Vooral de culturele hotspots zijn een bezichtiging meer dan waard. En ’s avonds? Dan kun je alles fijn nabespreken met een heerlijke pasta of traditionele pizza…

6. Cyprus

Cyprus vakantiebestemming

De vakantiebestemming Cyprus is gelegen in de Middellandse zee op ca. 70 km van Turkije. Het eiland is populair onder Nederlanders vanwege de mooie stranden en de gunstige prijzen. Door het gunstige klimaat is de temperatuur er het hele jaar aangenaam.

7. Turkije

Turkije is geen lid van de EU, maar wel erg populair. Gelegen in het zuiden van Europa vind je het zonnige Turkije, geliefd door het aangename klimaat. Vooral de Turkse Rivièra is erg populair: niet alleen vind je hier veel stranden in een groenrijke omgeving, ook zijn de culturele hotspots ‘om de hoek’ te vinden, denkende aan oude steden als Antalya en Side. Vooral voor gezinnen is het een fijne plek, want all-inclusive resorts zijn hier volop aanwezig.

8. Duitsland

Duitsland als vakantiebestemming

Van het ultramoderne Berlijn tot het gemoedelijke Zwarte Woud in het zuidelijke Baden-Württemberg: Duitsland is een Europese vakantiebestemming met verschillende gezichten. Waar je aan de ene zijde veel vooraanstaande steden met culturele bezienswaardigheden tegenkomt, kun je eveneens voor een meer sportieve vakantie in de vele natuur- en berggebieden kiezen. Vooral voor -jonge- gezinnen is het een zeer aangename bestemming.

9. Frankrijk

Frankrijk als vakantiebestemming

Van de Ardennen in het noorden, wijnstreken in -voornamelijk- het midden en het Mediterrane klimaat van het zuiden: Frankrijk biedt werkelijk voor ‘ieder wat wils’. Zo kun je kiezen voor een actief-sportieve Europese vakantiebestemming, flaneren in de kustplaatsen van de Cote d’Azûr of genieten van het plattelandsleven in de Provence. Wil je liever een stedentrip? Dan zal een bistrootje in Parijs, Bordeaux of Montpellier gauw zijn deuren voor je open doen…

10. Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

Wil je er lekker tussenuit en niet teveel tijd kwijt zijn aan het reizen? Kies dan voor de Belgische Ardennen, vlakbij Nederland en eenvoudig met de auto te bereiken. In de Ardennen kan je kamperen of verblijven in een vakantiehuisje.

Vakantiebestemmingen 2022

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: