Vakantiebestemmingen Europa

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Mooie vakantiebestemmingen Europa

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen van Europa? De top 10 met vakantiebestemmingen Europa helpt je bij het vinden van de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Europa is voor velen hét favoriete gebied. Vliegreizen zijn enorm populair binnen Europa door de korte vliegtijd. In ongeveer 2 uur ben je namelijk al op Mallorca of Ibiza. Maar, welke landen verdienen nu een plek in de top 10 vakantiebestemmingen van Europa?

Kom alvast in de vakantiesferen met de mooiste hotels en resorts. Daarnaast vind je op veel informatie over mooie bestemmingen in Europa.

Sunweb populair:

Populaire bestemmingen

In de top 10 vakantiebestemmingen Europa zijn we uitgegaan van vliegreizen. De top 10 geeft de populairste vakantielanden van Europa weer. Onder de landen kan je informatie vinden over het vakantieland.

Leuke zon vakantiebestemmingen Europa 2024 – 2025

Vakantiebestemmingen Europa - Spaanse eilanden - Mallorca

Spaanse Eilanden

Denk je aan zon? Dan zal Spanje vrijwel direct in je opkomen! De Spaanse eilanden hebben veel mooie stranden. Of je nu jong of oud bent: Spanje biedt vertier voor iedere leeftijd. Niet alleen kun je denken aan de talloze stranden en de typisch Spaanse keuken, ook de bezienswaardigheden en de Spaanse eilanden zijn prachtig. De vliegtijd naar deze bestemming is ongeveer 2 uur.

Mallorca – Ibiza – Menorca – Formentera – Canarische eilanden

Mooie stranden en veel te doen

Vakantiebestemmingen Europa - Griekse eilanden - Kreta

Griekse Eilanden

Griekenland heeft ruim 6.000 eilanden, waarvan er ruim 250 bewoond zijn. Wat is nu voor jou de beste vakantiebestemming binnen Europa? De Griekse eilanden behoren tot de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Mede door de veelzijdigheid, het heerlijke warme weer en de mooie stranden. Ontdek de mooiste hotels en resorts hieronder.

Kreta – Kos – Santorini – Rhodos – Zakynthos – etc

Prachtige, veelzijdige eilanden

Vakantiebestemmingen Europa - Canarische eilanden

Canarische Eilanden

Ook de Canarische eilanden behoren tot een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De eilandengroep is bij uitstek geschikt voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. Vanwege het aangename warme klimaat is het een populaire bestemming in het voorjaar en najaar binnen Europa. Het wordt daarom ook wel een winterzonvakantie genoemd.

Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote

Mooie eilanden, warm klimaat

Vakantiebestemmingen Europa - Portugal

Portugal

Portugal is binnen Europa een zeer gewaardeerd vakantieland, gelegen in het zuiden. Portugal heeft mooie stranden, prachtige natuur en leuke steden. Door de veelzijdigheid is het een populaire reisbestemming voor velen. De Algarve is prachtig vanwege de kustlijn en de natuur. 

Algarve – Madeira – Costa de Lisboa

Prachtige natuur en mooie bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen Europa - Cyprus

Cyprus

Cyprus is een prachtig eiland vanwege de mooie natuur en heerlijke witte stranden. Het warme klimaat zorgt ervoor dat men er ook in de koudere maanden hier kan genieten van aangename temperaturen. Cyprus heeft een prachtig landschap, vol indrukwekkende bergen en leuke baaitjes.

Prachtig gastvrij eiland

Mooie resorts

Vakantiebestemmingen Europa - Italië

Italië

Een van de favoriete bestemmingen van de Nederlandse vakantiegangers is Italië. Italië ligt in Zuid-Europa aan de Middellandse zee. De veelzijdigheid spreekt veel mensen aan. Zo kan je er genieten van een strandvakantie, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. De eilanden Sicilië, Sardinië, Elba en Capri behoren ook tot Italië

Dolomieten, Rivièra, Toscane, Sicilië, Veneto, etc

Mooie omgeving en stranden, heerlijk eten

Vakantiebestemmingen Europa - Kroatie

Kroatië

Kroatië is een prachtige vakantiebestemming. Kroatië staat bekend om haar mooie baaien met helder blauw water. Daarnaast zijn de stedentrips populair in dit vakantieland. De eilanden van de Adriatische Zee behoren ook tot Kroatië.

Natuur, strand en bezienswaardigheden

Ontdek de leukste hotels en resorts

Bestemmingen Europa dichtbij

Naast de vliegbestemmingen zijn er ook bestemmingen dichtbij huis. Hier kan je met de auto of trein naartoe. De leukste vakanties zonder vliegreis vind je hieronder. Het voordeel van een reis binnen Europa is de korte reisduur, het maakt deze bestemmingen daardoor ook geschikt voor een korte vakantie of een weekend weg.

Vakantiebestemmingen Europa - Nederland

Nederland

Nederland is een prachtig vakantieland, wat je ook zoekt, deze bestemming heeft het. Families kiezen vaak voor een van de vele vakantieparken die Nederland rijk is. Vooral aan de kust, op de Waddeneilanden en op de Veluwe zijn er veel parken te vinden. Landal en CenterParcs hebben diverse vakantieparken met glijbanen.

Waddeneilanden – Noordzee

Veel prachtige vakantieparken

Vakantiebestemmingen Europa - Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is al tijden een populaire bestemming voor een zonvakantie. Met de auto of het vliegtuig ben je er zo. Frankrijk is geschikt voor een strandvakantie, er zijn veel luxe campings en vakantieparken.

Côte d’Azur, Franse Alpen, Parijs

Hotels, resorts en vakantieparken

Vliegbestemmingen Europa

Op zoek naar de populairste vliegbestemmingen binnen Europa voor een zonvakantie? Laat je inspireren door onze vliegbestemmingen binnen Europa. Je vakantie naar een van deze prachtige vakantielanden staat er vast tussen. Het voordeel van een vakantie met het vliegtuig binnen Europa is de korte vliegtijd. In maximaal een aantal uur ben je op je vakantieadres. Hierdoor zijn deze bestemmingen ook geschikt voor een korte vakantie. Heerlijk even van de zon genieten!

Top 5 vakantielanden Europa

Wat zijn de populairste vakantielanden van Europa? Deze vakantielanden liggen dichtbij Nederland en zijn enorm populair vanwege de mooie natuur, leuke steden en dorpjes en uiteraard de mooiste stranden. Alles voor een heerlijke zonvakantie binnen Europa. Dit zijn de populairste vakantielanden voor een zonvakantie of strandvakantie:

 • Spanje
 • Griekenland
 • Portugal
 • Italië
 • Frankrijk

Zonvakantie Europa

Er zijn in Europa veel mooie plekken waar je van een zonvakantie of strandvakantie kunt genieten. Of je nu op zoek bent naar een zonvakantie in het voorjaar, in de zomer of in het najaar, er zijn meer dan voldoende mooie plekken waar je kunt genieten van een strandvakantie. Waar is het warm in Europa? In de zomer is het in alle vakantielanden uit onze top 10 warm. In het voorseizoen en naseizoen zijn de volgende bestemmingen geschikt voor een zonvakantie in Europa:

 • Canarische eilanden
 • Cyprus
 • Griekse eilanden
 • Portugal

Kindvriendelijke bestemmingen binnen Europa

Met kinderen op vakantie en niet te lang in het vliegtuig willen zitten? Dan is een vakantiebestemming binnen Europa geschikt! De leukste vakantielanden met kindvriendelijke hotels en resorts vind je hieronder. Het voordeel van een vakantie binnen Europa is de reistijd. Binnen een aantal uur vliegen ben je op de plaats van bestemming. Een lange vlucht met kleine kinderen kan een uitdaging zijn, daardoor zijn deze korte vluchten meer geschikt. Onderstaande vakantiebestemmingen vinden wij geschikt voor kinderen:

 • Mallorca
 • Menorca
 • Tenerife
 • Kreta
 • Cyprus

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: