Vakantiebestemmingen oktober

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Vakantiebestemmingen oktober 2023

Wat zijn de leukste vakantiebestemmingen in oktober? De top 10 zonbestemmingen om te bezoeken in oktober vind je hieronder. Alle bestemmingen zijn geschikt voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De mooiste hotels en resorts, vaak direct aan het strand, hebben wij al voor je uitgezocht. Hieronder kan je op vakantiediscounter de mooiste vakanties bekijken:

www.vakantiediscounter.nl/oktober

De mooiste bestemmingen in deze periode vind je samen met prachtige hotels en resorts. Weet je al waar jij naartoe wilt?

De gemiddelde temperatuur in oktober in de vakantiebestemmingen ligt tussen de 22 en 30 graden.

ABC-eilanden

ABC-eilanden - Beach hotel

In oktober naar een bestemming waar het 30 graden is? Kies dan voor dit mooie resort of bezoek de andere ABC-eilanden.

Egypte

Vakantiebestemming Egypte in oktober

Egypte is door het warme weer een populaire winterzonbestemming in deze periode. Er zijn veel resorts voor kinderen, zoals deze:

Waar is het warm in oktober?

In deze maand valt de herfstvakantie, voor velen is dit een ideale periode om op vakantie te gaan naar de zon. De vraag is, waar is het warm in oktober? Onderstaande bestemmingen zijn populair in 2023 en worden veel geboekt als zonvakantie.

Zonbestemmingen oktober 2023

Vakantiebestemming oktober - Canarische eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn geschikt als zonvakantie in oktober. Jaarlijks kiezen veel mensen ervoor om in deze maand te genieten van een zonvakantie. De Canarische Eilanden zijn op zo’n 4 uur vliegen een populaire bestemming in oktober. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma zijn zonbestemmingen. De gemiddelde temperatuur en de beste reistijd kan je samen met meer informatie over deze bestemming hieronder bekijken.

Weer en beste reistijd

Beste hotels en resorts van 2023

Curaçao in oktober

Curaçao

Het hele jaar door is Curaçao een geschikte bestemming voor een zonvakantie. Door het constante weer is ook de maand oktober heerlijk warm en schijnt de zon er volop. De vliegtijd is ongeveer 10 uur. De temperatuur (gemiddeld en maximaal) ligt rond de 32 graden.

Weer en temperatuur

Beste hotels aan het strand

ABC-eilanden in oktober

Aruba en Bonaire

Aruba en Bonaire zijn vergelijkbaar met de vorige bestemming en ook het hele jaar door geschikt als vakantiebestemming. Veel mensen kiezen ervoor om in oktober naar de ABC-eilanden te gaan vanwege de zonzekerheid en de mooie stranden. Ontdek de mooiste hotels en resorts, samen met het weer en informatie.

Hoe warm is het dan?

Prachtige resorts aan het strand

Kaapverdië

In oktober naar de Kaapverdische eilanden? Goede keus! Even genieten van de heerlijke winterzon in Kaapverdië, waar het in de maand oktober zo’n 30 graden kan worden. Kaapverdië heeft mooie stranden en een aantal populaire eilanden, waaronder Sal, Santiago en Boa Vista. In ongeveer 6 uur vlieg je vanuit Nederland naar deze zonbestemming.

Hoe warm in de herfstvakantie?

Wat is het mooiste resort?

Griekse eilanden in oktober

Griekenland

Wanneer je niet op zoek bent naar temperaturen boven de 30 graden dan is Griekenland een goede keuze. In de maand oktober kan je heerlijk nazomeren op een van de Griekse eilanden. Populaire bestemmingen zijn Kreta, Rhodos, Zakynthos en Corfu. De temperatuur kan in deze maand oplopen tot zo’n 25 graden. Het zeewater is nog heerlijk warm van de afgelopen zomer. Vanwege de korte vliegtijd is deze bestemming populair als vakantie met kinderen.

Weersverwachting op Zakynthos

Wat is het mooiste hotel / resort?

Mexico vakantiebestemming

Mexico

Mexico heeft mooie stranden en een helderblauwe zee. Deze maand is zonzeker en de temperatuur kan oplopen tot maximaal zo’n 31 graden. De vliegtijd is 11 uur.

Wat is de best reistijd?

Informatie en tips

Egypte in oktober

Egypte

In Egypte is het in deze periode rond de 30 graden maximaal, hetgeen dit vakantieland tot een populaire zonbestemming maakt. In ongeveer 4,5 uur vlieg je naar deze zonnige bestemming. Geniet er van de mooie resorts, vaak aan het strand.

Hoe warm is het in deze periode?

Informatie en tips

Top 10 zonbestemmingen oktober 2023

Wat zijn de leukste bestemmingen voor een zonvakantie in oktober? Onderstaande vakantielanden zijn volgens ons team de beste opties.

Oktober is een populaire maand voor een zonvakantie. In deze maand valt namelijk de herfstvakantie waarin kinderen vrij zijn. Een ideale maand dus om nog even lekker de zon op te zoeken. Een ander groot voordeel van een vakantie in deze periode is dat het niet zo druk is als in het hoogseizoen.

Herfstvakantie 2023 data:

Noord: 21 t/m 29 oktober 2023
Midden: 14 t/m 22 oktober 2023
Zuid: 14 t/m 22 oktober 2023

Bron: Rijksoverheid

Waar is het warm in oktober?

Binnen Europa

Binnen Europa zijn er een aantal bestemmingen met, gemiddeld gezien, warm weer. In onderstaande tabel kan je de gemiddelde maximum temperatuur bekijken van een aantal populaire bestemmingen binnen Europa.

Kos 25°
Gran Canaria 25°
Tenerife 26°
Fuerteventura 26°
Rhodos 23°
Cyprus 28°
Mallorca 24°
Ibiza 24°
Karpathos 24°
Santorini 22°
Kreta 22°

Buiten Europa

Ben je op zoek naar een bestemming buiten Europa, bijvoorbeeld vanwege een hogere temperatuur? De vliegtijd naar deze bestemmingen is langer doordat de afstand verder is dan bestemmingen binnen Europa. Populair in oktober zijn Curaçao en Bonaire. Informatie en een overzicht van de vakantielanden 2023:

Curaçao 32°
Aruba 32°
Bonaire 32°
Malediven 30°
Dubai 34°
Egypte 30°
Turkije 27°
Kaapverdië 30°
Dominicaanse Republiek 31°

Waar is het 25 graden of meer in oktober?

Voor een strandvakantie is het belangrijk dat de zon schijnt en het op de bestemming warm is. Vlieg je liever wat verder dan Europa dan zijn er temperaturen van meer dan 30 graden. Binnen Europa, vanaf zo’n 4 uur vliegen, zijn er heerlijke temperaturen tussen de 22 en 28 graden gemiddeld maximaal.

Vakantiebestemmingen 2023 – 2024

De vakantiebestemmingen van 2023 en 2024 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: