Vakantiebestemmingen februari

Februari behoort veelal tot de koudste maanden van Europa. Je zult elders de zon moeten opzoeken op een mooie bestemming zoals Mexico of de Canarische eilanden. De top 10 vakantiebestemmingen in februari bieden je volop zon. Benieuwd welke zonbestemmingen het populairst zijn in februari? Bekijk dan snel de top 10 vakantiebestemmingen van februari.

Om toch een beetje warmte mee te pakken, zul je dus buiten Europa moeten reizen, al hoeft het niet altijd een grote afstand te zijn. Maar, ook is het belangrijk om te weten wat eigenlijk je wensen zijn en wat dus het beste bij jou als reiziger past. Wil je graag weten welke bestemmingen zich het beste voor een winterzonvakantie lenen? Bekijk het in de top 10 vakantiebestemmingen van februari!

Waar schijnt de zon in februari?

Waar in februari schijnt de zon wel en kun je genieten van de warmte? Met een strandvakantie in februari kun je het jaar prima beginnen. De voorjaarsvakantie is voor veel mensen de eerste vakantie van het jaar. Waar in februari kun je het beste heen gaan voor de meeste zon en het warmste klimaat? De zonbestemmingen voor februari kun je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen februari

Ben je nog niet zeker van je bestemming? De top 10 vakantiebestemmingen voor februari geven precies weer waar je heen moet gaan. Wat dacht je van Mexico, Egypte of de Canarische eilanden? Stuk voor stuk mooie bestemmingen met een heerlijk klimaat in februari.

Winterzon februari

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand februari kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen februari 2023

1. Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Een beetje Europa, maar dan voor de westkust van Marokko: de Spaanse Canarische Eilanden zijn bij uitstek geschikt voor reizigers die graag aan de winter willen ontspannen. In februari ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden en de stranden zijn nu een stukje rustiger. Daarnaast kun je hier veel bezichtigen, zoals de gevarieerde natuurgebieden en de culturele bezienswaardigheden, zoals de oude architectuur in de grotere steden. Wil je niet te lang reizen, maar wel genieten van de zon? Boek dan een reis naar de Canarische Eilanden.

2. Mexico

Het Mexicaanse Yucatán is meer dan het strandleven alleen. Hoewel de meeste accommodaties zich direct aan het strand bevinden, is het ook een plek die een fijne uitvalsbasis vormt. Door de centrale ligging ben je niet alleen snel op de palmboomrijke stranden, ook kun je vanuit hier diverse activiteiten ondernemen, zoals het bezichtigen van de natuur of het bezoeken van culturele hotspots, zoals het bekende Chichén Itzá . En, met een temperatuur van 29 graden weet ook de warmte goed bewaard te blijven.

3. Verenigde Arabische Emiraten

Extravagante luxe, de meest flamboyante gebouwen en een Midden-Oosterse sfeer: de Verenigde Arabische Emiraten zijn eigenlijk een belevenis op zich. De temperatuur liegt er dan ook niet om, want deze weet in februari een waarde van 28 graden te behalen: ideaal dus voor een winterzonvakantie. Ook kun je hier genoeg ondernemen, zoals het beoefenen van watersporten of het deelnemen aan een kamelenexcursie om het woestijnachtige landschap te verkennen. Houd je wel van Midden-Oosterse sferen? Laat de Verenigde Arabische Emiraten dan niet aan je voorbij gaan…

Zonnige bestemmingen in februari

4. Dominicaanse Republiek

Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse Republiek is één van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. Maar, daarmee ook één van de meest gevarieerde. Je kunt hier ontspannen op het strand, maar ook voor avontuurlijke watersporten kiezen. En, waar je in het binnenland de mooiste natuurparken vindt, kun je in de steden juist de bruisende sferen opzoeken, maar ook de historische bezienswaardigheden uit de koloniale tijd bezichtigen. Benieuwd naar de charme van de Dominicaanse Republiek? Dan valt deze trip je in februari zeker aan te raden!

Zonbestemmingen februari

De mooiste zonvakanties in februari hebben wij al voor je gevonden. Waar kan je genieten van een welverdiende zonvakantie in de winter? Steeds meer mensen kiezen ervoor om er heerlijk even tussenuit te gaan in de winter. De bestemmingen waar je kunt genieten van een zonvakantie in februari kan je hieronder en hierboven vinden.

5. Egypte

Vakantiebestemming EgypteHoud je niet van heel lang vliegen, maar wil je wel graag in aangename temperaturen van circa 22 graden verblijven? Dan kan Egypte jou vast bekoren. Dit land, grenzend aan de bijzondere Rode Zee, is al eeuwenlang een geliefd vakantieoord. Hedendaags zijn de accommodaties dan ook van alle gemakken voorzien en valt er in de omgeving genoeg te ondernemen, zoals een avontuurlijke kamelentocht. Wil je graag uitgebreid ontspannen in een zonnig weertype? Voeg Egypte dan zeker aan je reislijstje toe.

6. Sri Lanka

Gelegen in de Indische Oceaan, ten zuiden van het grote India, vind je het eiland Sri Lanka. Wanneer je van natuur en hoge temperaturen houdt, is dit zeker een vakantiebestemming voor jou! Het indrukwekkende landschap biedt je uitzicht op groene bergketens, tropische bossen en uitgestrekte theeplantages, al kun je ook zeker ontspannen op de palmboomrijke stranden. Daarnaast kun je hier bijzondere hotspots ontdekken, zoals eeuwenoude tempels in Aziatische sfeer. Kun je de Aziatische cultuur wel waarderen? Ga in februari dan zeker naar Sri Lanka.

7. Malediven

Malediven vakantiebestemming 2Wil je een Robinson Crusoe gevoel, zoals tijdelijk leven in een afgezonderd natuurparadijs? Dan zijn de Malediven vast iets voor jou. Hoewel het gebied weinig tot geen culturele bezienswaardigheden heeft, is het wel een plek waar je volledig kunt ontspannen. De paradijselijk witte stranden met palmbomen vormen dan ook je uitzicht wanneer je, vanuit je huisje op het water, het landschap bekijkt. De onderwaterwereld moet je hier dan ook absoluut gezien hebben. Opzoek naar de zon in februari? Je vindt het op de mooie Malediven.

8. Kaapverdië

Sal Kaapverdische eilanden

De temperatuur is in februari erg lekker (rond de 25 graden) op Kaapverdië. Een strandvakantie is dan ook een prima mogelijkheid. Na een vliegtijd van ongeveer 6 uur ben je in een totaal andere omgeving. Een vakantie op Kaapverdië in februari zorgt ervoor dat je het jaar weer goed kunt beginnen. De kans op neerslag is nihil. Je bent er daarom zeker van dat dit in februari een vakantiebestemming zonder regen is. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 23-24 graden waardoor je er een prima duik in kunt nemen.

9. Mauritius

Fiji eilandenHet kleine broertje van Madagaskar, het natuurrijke Mauritius, bevindt zich in de Indische Oceaan en is voor velen een geliefde locatie voor een winterzonvakantie. Je zult er relatief weinig toeristen tegenkomen, want de rust en de natuur voeren hier de boventoon. Vooral in het binnenland kun je nog bijzondere flora en fauna tegenkomen. Wil je graag het bruisende stadsleven opzoeken? Dan valt een bezoek aan de hoofdstad Port Louis je aan te bevelen. Ook kun je hier verscheidene, culturele hotspots bezichtigen.

10. Thailand

Thailand wordt als één van de mooiste bestemmingen van Zuidoost-Azië beschouwd. Het is dan ook een land waar ‘alles’ in zit: de mooiste stranden in jungleachtige sferen, indrukwekkende natuurgebieden, een traditionele keuken én culturele bezienswaardigheden. Ook de temperatuur is niet mis, want deze ligt rond de 30 graden. Tevens zit je nu in de minst regenachtige periode. Wil je graag genieten van een eeuwenoude, flamboyante cultuur en jungleachtige natuur? Dan mag je Thailand zeker niet overslaan…

Vakantiebestemmingen 2022

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: