Figueretas – Ibiza

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Hedendaags is het één van de meest populaire bestemmingen van Europa: het eiland Ibiza. Hoewel velen waarschijnlijk direct aan de hoofdstad Eivissa, beter bekend als Ibiza-Stad, zullen denken, zijn er nog veel meer plekken die dit eiland zijn charme geven. En één van die plaatsen, dat is het ‘zijstadje’ Figueretas, gelegen op een halfuurtje loopafstand van de hoofdstad.

Algemene informatie

Om te beginnen ligt Figueretas in het zuidoosten van het eiland. De plek weet zich allereerst door het geliefde strand te kenmerken, maar ook het bedrijvige centrum weet dagelijks vele bezoekers aan zich te binden. Daarnaast zal je in deze badplaats niet alleen toeristen tegenkomen: ook de lokale bevolking komt hier graag voor een ontspannen dagje aan het strand of voor een middag winkelen.

Dit laatste is dan ook zeer goed mogelijk door de bijbehorende promenade in het centrum waar je veel gezellige cafés, barretjes en restaurants treft. Ook vind je hier diverse geldautomaten, mocht je geld op willen nemen. ’s Avonds wordt het badplaatsje haast een klein openluchtmuseum door de vele kunstenaars die zich op de boulevard verzamelen. Figueretas zou je dus zeer artistiek mogen noemen waarbij vooral de promenade tot de absolute bezienswaardigheden behoort.

Ligging op de kaart

Het badplaatsje Figueretas bevindt zich nabij Ibiza-Stad en is mede populair vanwege de goede bereikbaarheid. Aan de andere zijde vind je het eveneens geliefde Playa d’En Bossa: een gezellig en populair vakantieoord. Beide ‘buren’ bevinden zich op een loopafstand van circa 30 minuten. Ook de luchthaven is niet ver weg: de afstand, gereden met de auto, bedraagt niet meer dan 10 minuten. Door deze gunstige ligging biedt Figueretas veel mogelijkheden, mocht je vanuit hier meerdere plekken willen verkennen.

Weer en klimaat

Naast de zuidelijke ligging beschikt deze plek over veelal gunstig en warm weer, beginnend vanaf april en eindigend in oktober, door het Mediterrane klimaat: hierbij zijn de zomers warm en droog tegenover milde, maar regenachtige winters. Het weer is hier dus grotendeels zonnig.

Stranden Figueretas

Het plaatsje Figueretas staat voornamelijk bekend om het populaire zandstrand met een lengte van zo’n honderd bij vijftig meter. Deze bevindt zich voor de promenade, dus ook winkeltjes en terrasjes zijn dichtbij te vinden. Het strand is ideaal voor gezinnen aangezien het veel comfort biedt, zoals ‘veilig’ water, dus geen ‘ongewenste bezoekjes’, fijne ligbedden en de palmbomen die op hun beurt veel schaduw geven. Voor velen is de ervaring dan ook positief, mede door de aangrenzende faciliteiten.

Bezienswaardigheden Figueretas

Figueretas zelf staat niet bekend als een hotspot met talloze bezienswaardigheden; hiervoor zul je meer naar Ibiza-Stad moeten gaan. Plus, met een halfuurtje loopafstand valt je dit ook zeker aan te raden. Wel heeft het plaatsje zelf veel idyllische, kleine straatjes die zeker een bezichtiging waard zijn en vooral romantisch ogen in de late middag- en avonduren.

Hotels

Als Figueretas ergens bekend om staat, dan is het wel de aanwezigheid van comfortabele hotels en resorts die voornamelijk op zonvakanties gericht zijn, mede door hun ligging nabij het strand en de aanwezigheid van zwembaden. Voor acht dagen in een driesterrenhotel betaal je gemiddeld 430,- euro per persoon. Een viersterrenappartement bevindt zich rond de 710 euro. De prijzen zijn, voor Europese begrippen, betaalbaar, al zul je in de nabijgelegen hoofdstad wel iets dieper in de buidel moeten tasten.

Restaurants

Uit ervaring blijkt dat Figueretas zich mag prijzen, daar waar het over een behoorlijk aantal horecagelegenheden beschikt, variërend van romantische restaurants aan de waterzijde tegenover meer knusse barretjes en cafés, grenzend aan de bedrijvige promenade en rondom het centrum. De barretjes variëren van knusse kroegen tot meer cocktailachtige settings; deze laatste opties zijn voor kinderen niet erg geschikt. De terrassen aan de waterzijde daarentegen geven een panoramisch uitzicht over de palmboomrijke baai, al liggen de prijzen hier iets hoger. Daarnaast is de kaart zeer uitgebreid aangezien je zowel uit de Mediterrane als de internationale keuken kunt kiezen, zoals Italiaans en Japans. Vooral de tapasbarretjes zijn erg geliefd aangezien je hier de pure, Spaanse keuken proeft.

Winkelen

Dat Figueretas een bruisend centrum heeft, dat laten de vele winkels maar al te graag zien. Het aanbod varieert dan ook van kleding tot souvenirs tot levensmiddelen, zoals kleine, lokale supermarkten. Wil je graag exclusieve winkels bezoeken? Dan zul je meer naar de hoofdstad moeten, al kun je ook hier aardig rondneuzen. Mocht je een bezoekje aan de apotheek willen brengen, dan is ook deze aanwezig.

Uitgaan

Ook in Figueretas, evenals het naburige Playa d’En Bossa, vind je diverse uitgaansgelegenheden, zoals discotheken, voor de late avonduren, al zul je voor de meer spectaculaire feesten naar de hoofdstad moeten trekken; hier vind je de absolute hotspots voor zelfs authentieke hippiefeesten, mocht je voorkeur hiernaar uitgaan.

Kindvriendelijk?

Figueretas is een geschikte plek voor zowel stelletjes als -jonge- gezinnen, mede door het brede zandstrand waar kinderen fijn kunnen spelen. En, zelfs een speeltuin is aanwezig. Wel kan het enigszins druk worden; hier moet je als gezin rekening mee houden, mocht je liever de rust opzoeken. Voor baby’s is deze plek wat minder geschikt. Of, hecht je wat meer waarde aan rust en privacy? Dan kun je beter naar de noordelijke en westelijke zijde van het eiland reizen.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: