Spaanse Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Vakantiebestemmingen Sunweb
Reisbestemmingen Vakantiediscounter
Vakantiebestemmingen D-Reizen

Al decennia lang is Spanje een geliefde vakantiebestemming. Niet alleen is het op de Spaanse eilanden grotendeels van het jaar lekker warm door het Mediterrane klimaat, ook de Spanjaarden zelf mogen erg gastvrij genoemd worden. Naast het culturele leven, zoals de flamboyante flamenco en de verfijnde tapas, staat Spanje eveneens bekend om haar mooie stranden.

Mooiste Spaanse eilanden

Bekend binnen de Spaanse eilanden zijn vooral de Balearen, gelegen tussen Valencia en het Italiaanse Sardinië, maar ook de Canarische Eilanden, te vinden ten westen van Marokko. Op veel van deze Spaanse eilanden vind je dan ook bekende, elementen terug, waaronder de taal, tradities en gebruiken, maar ook de Mediterrane bouwstijl. Het landschap van de Balearen staat vrij gelijk aan de gebieden eromheen: veel groene stukken, idyllische baaien, charmante dorpen en, al sinds het voorjaar, een aangenaam klimaat.

Waar wil jij naartoe?

Spanje heeft prachtige eilanden, veel Nederlanders gaan er graag op vakantie. Bekende eilanden zijn Mallorca en Ibiza.

Vakantiebestemming Spaanse eilanden

De Canarische Eilanden tillen de warmte naar een nog hoger niveau, want velen komen hier graag overwinteren.

Dit landschap kenmerkt zich dan ook vooral door de vulkanische oorsprong, karakteristieke plaatsjes en rotsachtige, ‘rauwe’ natuur. Maar, welke Spaanse eilanden verdienen nu een ware plek in deze top 8 populaire vakantiebestemmingen?

1. Mallorca

Mallorca is populair bij jonge gezinnen, oudere stellen en feestende jongeren. Naast de bruisende hoofdstad Palma de Mallorca vind je hier veel bijzondere bergdorpjes die vooral met dagtripjes goed te bezoeken zijn. Deze Spaanse vakantiebestemming is dan ook geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers, maar ook voor degenen die voor de ultieme ontspanning komen, vooral door de ruime aanwezigheid van aangename stranden.

2. Gran Canaria

Gran Canaria vakantiebestemming met zon

Of je nu voor overwinteren of voor een vakantie vol watervertier gaat: Gran Canaria bezit het allemaal! Je vindt hier dan ook ruime stranden, waterparken en bijzondere gebieden, zoals de woestijnachtige zandduinen. Ook zijn er diverse winkelstraten en restaurants met internationale keukens in de hoofdstad aanwezig, evenals mogelijkheden tot watersporten. Deze vakantiebestemming weet dan ook vooral jonge gezinnen en oudere stellen te bekoren.

3. Tenerife

Tenerife als winterzonvakantie

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Tenerife het eiland dat je hebben moet. De natuur valt bewonderenswaardig te noemen, want het rotsachtige gebied en de hoge kliffen geven je haast het gevoel even in Schotland te zijn, al dan wel gecombineerd met vele palmbomen. Daarnaast vind je hier goudgele stranden en luxe all-inclusive resorts waardoor vooral jonge gezinnen en oudere stellen graag hun vakantiedagen op Tenerife spenderen.

4. Ibiza

Portinatx Ibiza Portinatx

Het is waarschijnlijk het meest flamboyante Spaans eiland: het ‘witte’ Ibiza. Het is de plek waar de hippiecultuur floreert en de luxe strandfeestjes tot aan de ochtenduren duren: als je wilt genieten van de vrijheid, dan is dit dé ideale plek. Vooral onder adolescenten en ouder is het een grote favoriet, want, naast het bruisende Ibiza-Stad, vind je hier aangename stranden aan idyllische baaien, grenzend aan charmante, witte dorpjes.

5. Fuerteventura

Fuerteventura vakantiebestemming

Het is wat rustiger dan Gran Canaria, maar daarom des te meer geschikt voor reizigers die op hun privacy gesteld zijn. Of voor jonge gezinnen die graag de toeristendrukte willen vermijden. Ook het vulkanische landschap behoort voor de natuurliefhebber tot de bezienswaardigheden. Daarnaast is Fuerteventura vooral geliefd bij watersportliefhebbers, want de aangrenzende, brede kusten lenen zich perfect voor sporten als duiken en kitesurfen.

6. Lanzarote

Lanzarote als bestemming voor een zonvakantie

Een andere favoriet van de Canarische Eilanden is het natuurrijke Lanzarote. Het is vooral de natuur dat dit eiland bijzonder maakt, want je vindt hier mysterieuze maan- en lavalandschappen en zowel witte als zwarte zandstranden, onder andere in het Timanfaya National Park. Daarnaast vallen hier diverse dorpjes met fijne restaurants te ontdekken. Vooral voor jonge gezinnen, stelletjes en ouderen is het een fijne plek om een vakantie door te brengen.

7. Menorca

Menorca

Menorca is het meest rustige en kleine eiland van de Balearen waardoor het vooral een populaire vakantiebestemming onder jonge gezinnen, stelletjes en ouderen is. Je vindt hier dan ook kleine, idyllische baaien met overzichtelijke strandjes tegenover charmante dorpjes waar het authentieke, Menorcaanse leven de boventoon voert. De hoofdstad biedt daarnaast verscheidene, cultureel-historische bezienswaardigheden, dus ook voor de cultuurliefhebber valt hier genoeg te beleven.

8. La Palma

La Palma als vakantiebestemming

Het pareltje La Palma is misschien wel het meest sprookjesachtige eiland van de Canarische Eilanden. Hoge bergen, watervallen en lavastranden: het zijn dé ingrediënten voor reizigers die van de natuur houden. Daarnaast vind je hier schilderachtige, sfeervolle dorpjes en weet de hoofdstad historische bezienswaardigheden en fijne tapasbarretjes te bieden. Voornamelijk liefhebbers van rust zien La Palma als een fijne vakantiebestemming, want toeristische massa’s zul je hier niet tegenkomen…

9. Formentera

Formentera eiland Spanje

Formentera is een eiland gelegen vlakbij Ibiza. Het is niet heel groot, heeft geen luchthaven en is alleen bereikbaar via een boot vanaf Ibiza. Het Spaanse eiland Formentera heeft prachtige stranden, deze gelden als één van de mooiste ter wereld. In de hoofdstad vind je veel leuke restaurantjes waar je met een fantastisch uitzicht heerlijk kan genieten.

Bekijk meer Spaanse vakantiebestemmingen

Vakantiebestemmingen 2023

De vakantiebestemmingen van 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - mooiste vakanties
Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: