Spaanse Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Spaanse eilanden

De Spaanse eilanden zijn een mooie vakantiebestemming. Niet alleen is het op de Spaanse eilanden grotendeels van het jaar lekker warm door het Mediterrane klimaat, ook de stranden zijn mooi. De bezienswaardigheden en de leuke dorpjes en steden maken de Spaanse eilanden tot een populaire vakantiebestemming.

Spaanse eilanden - Ibiza

Ibiza

Direct aan het strand

Spaanse eilanden - Tenerife

Tenerife

Hier schijnt de zon!

Mooiste Spaanse eilanden

Bekend binnen de Spaanse eilanden zijn vooral de Balearen en de Canarische Eilanden. Wil je op vakantie naar één van deze mooie eilanden, dan vraag je je wellicht af, welk eiland past het beste bij mij? De kenmerken en de verschillen tussen de eilanden vertellen wij je op deze pagina. Bekijk hieronder onze 4 vakantietips.

Verschillen tussen de eilanden

Spanje heeft prachtige eilanden, veel Nederlanders gaan er graag op vakantie. Bekende eilanden zijn Mallorca en Ibiza.

De Canarische Eilanden zijn het warmste, veel toeristen komen hier graag overwinteren. Het landschap kenmerkt zich vooral door de vulkanische oorsprong, karakteristieke plaatsjes en rotsachtige natuur. Maar, welke Spaanse eilanden verdienen nu een ware plek in deze top 10 populaire vakantiebestemmingen?

Vakantiebestemmingen Europa - Spaanse eilanden - Mallorca

Mallorca

Mallorca is een van de populairste Spaanse eilanden. Naast de bruisende hoofdstad Palma de Mallorca vind je hier veel bijzondere bergdorpjes en bezienswaardigheden. De stranden en baaien zijn erg mooi. Mallorca is één van onze favorieten.

Heerlijke zonbestemming

Gran Canaria vakantiebestemming met zon

Gran Canaria

Een zonvakantie naar Gran Canaria is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar zon, zee en strand. Het Spaa nse eiland heeft een aangenaam klimaat gedurende het hele jaar. Een van de populairste badplaatsen op Gran Canaria is Playa del Inglés, waar je kunt genieten van kilometerslange zandstranden.

Zonbestemming tip

Tenerife als winterzonvakantie

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft naast de mooie stranden veel bezienswaardigheden. Eén van de populairste badplaatsen op Tenerife is Playa de las Américas. Als je op zoek bent naar een zonvakantie, ook in de wintermaanden, dan is Tenerife een fantastische bestemming!

Zonbestemming tip

Portinatx Ibiza

Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige sfeer. De meest populaire badplaatsen op Ibiza zijn Playa d’en Bossa en San Antonio. Bekende stranden zijn Cala Comte, Cala Bassa en Talamanca.

Zonbestemming tip

Fuerteventura vakantiebestemming

Fuerteventura

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn mooie stranden, prachtige natuurlijke landschappen en gezellige dorpjes. Door de warme temperaturen het hele jaar door is het een geliefde zonbestemming, ook in de winter.

Zonbestemming tip

Lanzarote als bestemming voor een zonvakantie

Lanzarote

Een andere favoriet van de Canarische Eilanden is het natuurrijke Lanzarote. Het is vooral de natuur dat dit eiland bijzonder maakt samen met de zowel witte als zwarte zandstranden. Door de aangename temperaturen gedurende het hele jaar is het een populaire winterzonbestemming.

Zonbestemming tip

Menorca

Menorca

Menorca is het meest rustige en kleine eiland van de Balearen (Spaanse eilanden) waardoor het vooral een populaire vakantiebestemming onder gezinnen. Je vindt hier dan ook kleine, baaien met overzichtelijke strandjes en leuke dorpjes. 

Zonbestemming tip

La Palma als vakantiebestemming

La Palma

La Palma is een van de Canarische Eilanden en heeft het hele jaar door aangename temperaturen. Als je op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie, omgeven door prachtige natuur, dan is La Palma een fantastische bestemming!

Zonbestemming tip

Formentera eiland Spanje

Formentera

Formentera is een Spaans eiland gelegen vlakbij Ibiza. Het is niet heel groot, heeft geen luchthaven en is alleen bereikbaar via een boot vanaf Ibiza. Het Spaanse eiland Formentera heeft prachtige stranden, deze gelden als één van de mooiste ter wereld. In de hoofdstad vind je veel leuke restaurantjes waar je met een fantastisch uitzicht heerlijk kan genieten.

Zonbestemming tip

Klimaat Spaanse eilanden

De Spaanse eilanden hebben een subtropisch klimaat, wat betekent dat ze over het algemeen warme temperaturen hebben gedurende het hele jaar. Er zijn echter wel enkele verschillen in het klimaat tussen de verschillende eilanden en tussen de verschillende gebieden op de eilanden.

De Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote, hebben over het algemeen warme temperaturen gedurende het hele jaar, met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van ongeveer 20°C in de winter tot 28°C in de zomer, afhankelijk van het eiland en de regio.

De Balearen, zoals Mallorca, Menorca en Ibiza, hebben ook een subtropisch klimaat, met warme temperaturen in de zomer en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van ongeveer 15°C in de winter tot 30°C in de zomer, afhankelijk van het eiland en de regio.

Over het algemeen hebben de Spaanse eilanden veel zonneschijn gedurende het hele jaar en een gematigde hoeveelheid regenval, met de meeste neerslag in de herfst- en wintermaanden. De zeewatertemperaturen variëren ook, afhankelijk van het seizoen en het eiland, en liggen meestal tussen 19°C en 26°C.

Waar liggen de Spaanse eilanden op de kaart?

Waar liggen de Spaanse eilanden

De Spaanse eilanden zijn een groep eilanden die zich bevinden in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De belangrijkste Spaanse eilanden zijn:

De Canarische Eilanden: deze eilandengroep bevindt zich in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Afrika. De Canarische Eilanden bestaan uit zeven grote eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

De Balearen: deze eilandengroep bevindt zich in de Middellandse Zee, voor de oostkust van Spanje. De Balearen bestaan uit vier grote eilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

Beide eilandengroepen zijn populaire bestemmingen voor toeristen vanwege hun aangename klimaat, prachtige stranden en rijke cultuur en geschiedenis.

Vliegtijd eilanden Spanje

De vliegtijd naar de Spaanse eilanden is afhankelijk van de afstand tussen uw vertrekplaats en de specifieke Spaanse eilanden. Hieronder volgen de geschatte vliegtijden van enkele populaire bestemmingen:

 • Tenerife: ongeveer 4-5 uur
 • Gran Canaria: ongeveer 4-5 uur
 • Ibiza: ongeveer 2-3 uur
 • Mallorca: ongeveer 2-3 uur
 • Menorca: ongeveer 2-3 uur
 • Fuerteventura: ongeveer 4-5

Top 10 Spaanse eilanden

De mooiste en populairste Spaanse eilanden zijn volgens ons:

 • Mallorca
 • Gran Canaria
 • Tenerife
 • Ibiza
 • Fuerteventura
 • Lanzarote
 • Menorca
 • La Palma
 • Formentera

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: