Vakantiebestemmingen mei

Wat zijn de beste vakantiebestemmingen voor de maand mei? Op deze pagina zie je een top 10 met vakantiebestemmingen voor de meivakantie. In mei is het in diverse landen heerlijk weer, het is daarom handig om vooraf de meest geschikte vakantiebestemming te vinden.

Wat een goed idee om er even lekker tussenuit te gaan in mei! Waar wil je heen? Via onderstaande links kan je de leukste vakantiebestemmingen bekijken voor de maand mei op tui.nl, ook wel de voorjaarsvakantie genoemd of de meivakantie.

Vakantiebestemmingen mei

De maand mei staat veelal bekend om het beginnende zomerweer, zowel in het eigen land als wereldwijd, waardoor een fijne strandvakantie of stedentrip al snel om de hoek komt kijken. Maar, welke plekken behoren nu tot de grote favorieten van de meivakantie? Dat antwoord? Dat vind je in deze top 10 vakantiebestemmingen, vol van ontspanning en culturele hotspots!

Vakantiebestemmingen meivakantie

1. Canarische Eilanden

Canarische EilandenDe Canarische Eilanden worden door velen als de ideale vakantiebestemming voor mei gezien: al vroeg in het jaar kent deze Spaanse eilandengroep een hoge temperatuur, zoals een gemiddelde meting van 23 graden in het voorjaar. Naast de vele stranden en bijzondere natuur vind je er veel bedrijvige badplaatsen en steden met een internationale keuken en gezellige winkelstraten. Wil je graag iets sportiefs beleven? Dan zijn ook hier genoeg mogelijkheden voor te vinden.

2. Kos, Griekenland

Kos GriekenlandHet Griekse eiland Kos is misschien niet het grootst in oppervlakte, maar op het gebied van gastronomie, fijne familiestranden en culturele hotspots weet het je genoeg te bieden. Eeuwenoude residenties en karakteristieke, Griekse straatjes tegenover bruisende kroegjes en sportieve activiteiten: Kos is een plek waar zowel jong als oud zich vermaken kan. En, met een temperatuur van gemiddeld 24 graden in mei kan ook de zomerkleding tevoorschijn komen!

3. Curaçao

Een stukje Nederland, maar dan in de exotische Cariben: de vakantiebestemming Curaçao is dé plek voor liefhebbers van paradijselijk witte zandstranden. Het gehele jaar bezit dit eiland een hoge, constante temperatuur en kun je er zowel culturele als sportieve activiteiten ondernemen. Want, waar de één van snorkelen en duiken houdt, valt er voor de cultuurliefhebber genoeg te beleven in het bruisende Willemstad… Een ideale bestemming voor in mei dus!

4. Boa Vista, Kaapverdische Eilanden

Boa VistaHet is één van de meest favoriete plekken voor watersporters: Kaapverdië. De Kaapverdische Eilanden hebben dan ook met recht een plek in de top 10 vakantiebestemmingen verdiend. Hoewel het niet bekend staat om de hoeveelheid culturele bezienswaardigheden, mag juist de natuur zeer bewonderenswaardig genoemd worden. En, met een tropisch klimaat kent ook de temperatuur een constante warmte: ideaal voor de zon liefhebbers die van een ontspannen strandvakantie houden.

5. Mallorca

Een stukje Spanje in de Middellandse Zee: het luxueuze Mallorca is, zowel voor jongeren, ouderen en gezinnen, een zeer fijne vakantiebestemming. Waar de bedrijvige hoofdstad Palma de Mallorca je meeneemt in de roemrijke geschiedenis middels culturele hotspots, zorgen de indrukwekkende natuurgebieden en grote familiestranden voor rust en ontspanning. En, met een temperatuur van 23 graden in mei mag ook het klimaat zeer aangenaam genoemd worden.

Populaire vakantiebestemmingen mei

6. Yucatán, Mexico

Mexico vakantielandRelaxen op het parelwitte strand met leguanen in palmbomen als nieuwsgierige buurtjes: het exotische Yucatán in Mexico is niet zonder reden een geliefde vakantiebestemming die met recht een positie in de top 10 verdiend. Je vindt er dan ook eeuwenoude bouwwerken als Chichén-Ítza, maar ook bijzondere natuurgebieden die zich eveneens tot watersportactiviteiten lenen. En, met een temperatuur van gemiddeld 32 mogen je warme kledingstukken zéker thuisblijven…

7. Algarve, Portugal

Witte dorpjes, bijzondere rotsformaties en idyllische stranden: de Algarve van Portugal is niet voor niets een geliefde vakantiebestemming onder zonliefhebbers. En, met een temperatuur van 21 graden in mei valt ook het klimaat zeer aangenaam te noemen. Wil je graag wat culturele bezienswaardigheden bekijken of genieten van de lokale gastronomie? Dan mag een bezoekje aan Albufeira of Faro zeker niet ontbreken…

8. Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming voor zonliefhebbers, veelal door de fijne familiestranden aan het Mediterrane water. Je vindt er grootse resorts met activiteiten voor jonge gezinnen, maar ook stelletjes en ouderen kunnen hier genieten van culturele bezienswaardigheden, zoals de oude plaatsen Antalya, Perge, Myra en Aspendos. Houd je wel van natuur? Vergeet dan zeker niet de sprookjesachtige watervallen te bezoeken…

9. Egyptische kust

Vakantiebestemming EgypteHet land van de piramides, imposante woestijngebieden en kamelen als vervoersmiddelen: het eeuwenoude Egypte bruist dan ook van de vele geschiedenisrijke hotspots. Naast de grote zandvlakten met oude steden vind je er bedrijvige badplaatsen, waaronder Marsa Alam en Hurghada. Hier vind je voornamelijk resorts met grote zwembaden, maar ook mogelijkheden tot sportieve activiteiten. En, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is een frisse duik aardig welkom!

10. Denemarken

Vakantiebestemming DenemarkenIets anders dan een strandvakantie? Ook Denemarken is voor velen een fijne vakantiebestemming tijdens de meivakantie. Vooral voor -jonge- gezinnen is het een ideale plek, want het ontbreekt hier dan ook niet aan vele in- en outdoor activiteiten, zoals avonturen in de natuur of zwemmen in binnenbaden. De gemiddelde temperatuur van 20 graden maakt Denemarken dan ook aangenaam, zeker wanneer je met een bungalow in de natuur verblijft.

Vakantiebestemmingen 2022-2023

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 en 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen