Vakantiebestemmingen mei

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Vakantiebestemmingen mei. Waar schijnt de zon?

Wat zijn de beste vakantiebestemmingen voor de maand mei? Op deze pagina zie je een top 10 met vakantiebestemmingen voor de meivakantie. In mei is het in diverse landen heerlijk weer, het is daarom handig om vooraf de meest geschikte vakantiebestemming te vinden.

Wat een goed idee om er even lekker tussenuit te gaan in mei! Waar wil je heen? Via onderstaande links kan je de leukste vakantiebestemmingen bekijken voor de maand mei, ook wel de voorjaarsvakantie genoemd of de meivakantie.

Canarische eilanden

Canarische eilanden in mei

In mei naar de zon? Bekijk dan dit mooie GF Victoria resort op de Canarische eilanden!

Kaapverdië

Waar schijnt de zon in deze maand? In Kaapverdië! Dit mooie resort is populair en luxe.

De maand mei staat veelal bekend om het beginnende zomerweer, zowel in het eigen land als wereldwijd, waardoor een fijne strandvakantie of stedentrip al snel om de hoek komt kijken. Maar, welke plekken behoren nu tot de grote favorieten van de meivakantie? Dat antwoord? Dat vind je in deze top 10 zonnige, warme vakantiebestemmingen!

Zonbestemmingen in mei (top 10)

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden worden door velen als de ideale vakantiebestemming voor mei gezien: in deze periode heeft deze zonvakantie een hoge temperatuur, van rond de 23 graden. Naast de vele stranden en bijzondere natuur vind je er veel leuke dorpjes en steden.

Kos Griekenland

Griekse Eilanden

Mei is een mooie maand om de Griekse eilanden te bezoeken, voordat de drukte van het hoogseizoen begint. Met een temperatuur van zo’n 24 graden overdag is het aangenaam warm. Populaire bestemmingen zijn Kreta, Kos en Zakynthos.

Curaçao vakantieland

Curaçao

De maand mei is een geweldige tijd om Curaçao te bezoeken voor een zonvakantie, omdat het midden in het droge seizoen ligt en de temperaturen zeer aangenaam zijn. Overdag is het meestal zonnig met temperaturen tussen de 28°C en 32°C en ’s nachts koelt het af tot ongeveer 25°C. Mooie stranden en veel bezienswaardigheden.

Kaapverdië vakantiebestemmingen

Kaapverdische eilanden

Het weer is in deze maand warm en zonnig met weinig regenval en aangename temperaturen, ideaal om te genieten van de prachtige stranden en de activiteiten op de Kaapverdische eilanden. Deze zonvakantie hebben dan ook met recht een plek in de top 10 vakantiebestemmingen verdiend.

Mallorca vakantiebestemmingen

Mallorca

Het is het begin van het vakantieseizoen, dus het eiland is minder druk en de temperaturen zijn aangenaam. Overdag is het meestal zonnig met temperaturen tussen de 20°C en 25°C en ’s nachts koelt het af tot ongeveer 15°C. Bekijk ook de bestemmingen Ibiza en Menorca.

Mexico vakantieland

Mexico

Relaxen op het parelwitte strand, het exotische Yucatán in Mexico is niet zonder reden een geliefde vakantiebestemming die met recht een positie in de top 10 verdiend.

Algarve Portugal

Portugal

De Algarve van Portugal is niet voor niets een geliefde vakantiebestemming onder zonliefhebbers. En, met een temperatuur van 21-24 graden in mei valt ook het klimaat zeer aangenaam te noemen.

Turkije vakantiebestemmingen

Turkije

De Turkse Rivièra is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming voor zonliefhebbers, veelal door de fijne familiestranden aan het Mediterrane water. Je vindt er grootse resorts met activiteiten voor jonge gezinnen.

Vakantiebestemming Egypte

Egypte

Zonvakantie in mei? Kies dan voor Egypte, omdat het laagseizoen is en de temperaturen aangenaam warm zijn. Overdag is het meestal zonnig met temperaturen tussen de 30°C en 35°C en ’s nachts koelt het af tot ongeveer 20°C.

Zonvakanties in mei

Op vakantie gaan in mei is heerlijk, omdat veel bestemmingen net voor of net na het hoogseizoen liggen, wat betekent dat de prijzen vaak lager zijn en de drukte minder is. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plannen van een vakantie in mei:

  • Kies een bestemming: Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een stedentrip of avontuurlijke activiteiten, er zijn tal van bestemmingen om uit te kiezen.
  • Controleer het weer: Het weer kan variëren afhankelijk van de bestemming. Controleer het weerbericht voor de periode waarin je reist.
  • Plan activiteiten: Als je van plan bent om activiteiten te doen, plan deze dan van tevoren om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt door een volgeboekte excursie.

Top 10 zonvakanties mei (bestemmingen)

Dit zijn volgens ons team de beste bestemmingen voor deze periode, wanneer je op zoek bent naar een zonvakantie.

Waar schijnt de zon in mei (30 graden)

Waar schijnt de zon in deze periode en waar is het warm genoeg voor een zonvakantie? Onderstaande bestemmingen hebben een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden.

Meivakantie 2024 data

Meivakantie 27 april t/m 5 mei 2024 (Noord) 27 april t/m 5 mei 2024 (Midden) 27 april t/m 5 mei 2024 (Zuid)

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: