Vakantiebestemmingen mei

De mooiste vakanties boek je bij:

Vakantiebestemmingen Sunweb
Reisbestemmingen Vakantiediscounter
Vakantiebestemmingen D-Reizen

Vakantiebestemmingen mei

Wat zijn de beste vakantiebestemmingen voor de maand mei? Op deze pagina zie je een top 10 met vakantiebestemmingen voor de meivakantie. In mei is het in diverse landen heerlijk weer, het is daarom handig om vooraf de meest geschikte vakantiebestemming te vinden.

Wat een goed idee om er even lekker tussenuit te gaan in mei! Waar wil je heen? Via onderstaande links kan je de leukste vakantiebestemmingen bekijken voor de maand mei op tui.nl, ook wel de voorjaarsvakantie genoemd of de meivakantie.

Tenerife – GF Victoria

In mei naar de zon? Bekijk dan dit mooie resort op de Canarische eilanden! Voor volwassenen en kinderen is hier van alles te doen.

Kaapverdie – Karamboa

Kaapverdië mei - Vakantiediscounter

Waar schijnt de zon in deze maand? In Kaapverdië! Dit mooie resort is populair en luxe. Benieuwd naar de foto’s en prijzen?

Griekse eilanden – Mitsis Blue

Griekse eilanden mei - Sunweb

Naar de Griekse eilanden in mei? Wij vinden dit een van de mooiste resorts van Kos. Bekijk de foto’s en de prijzen.

De maand mei staat veelal bekend om het beginnende zomerweer, zowel in het eigen land als wereldwijd, waardoor een fijne strandvakantie of stedentrip al snel om de hoek komt kijken. Maar, welke plekken behoren nu tot de grote favorieten van de meivakantie? Dat antwoord? Dat vind je in deze top 10 vakantiebestemmingen, vol van ontspanning en culturele hotspots!

Vakantiebestemmingen meivakantie

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden worden door velen als de ideale vakantiebestemming voor mei gezien: al vroeg in het jaar kent deze Spaanse eilandengroep een hoge temperatuur, zoals een gemiddelde meting van 23 graden in het voorjaar. Naast de vele stranden en bijzondere natuur vind je er veel bedrijvige badplaatsen en steden met een internationale keuken en gezellige winkelstraten. Wil je graag iets sportiefs beleven? Dan zijn ook hier genoeg mogelijkheden voor te vinden.

Kos Griekenland

Griekse Eilanden (Kos)

Het Griekse eiland Kos is misschien niet het grootst in oppervlakte, maar op het gebied van gastronomie, fijne familiestranden en culturele hotspots weet het je genoeg te bieden. Eeuwenoude residenties en karakteristieke, Griekse straatjes tegenover bruisende kroegjes en sportieve activiteiten: Kos is een plek waar zowel jong als oud zich vermaken kan. En, met een temperatuur van gemiddeld 24 graden in mei kan ook de zomerkleding tevoorschijn komen.

Curaçao vakantieland

Curaçao

Een stukje Nederland, maar dan in de exotische Cariben: de vakantiebestemming Curaçao is dé plek voor liefhebbers van paradijselijk witte zandstranden. Het gehele jaar bezit dit eiland een hoge, constante temperatuur en kun je er zowel culturele als sportieve activiteiten ondernemen. Want, waar de één van snorkelen en duiken houdt, valt er voor de cultuurliefhebber genoeg te beleven in het bruisende Willemstad… Een ideale bestemming voor in mei dus.

Kaapverdië vakantiebestemmingen

Kaapverdische Eilanden

Het is één van de meest favoriete plekken voor watersporters: Kaapverdië. De Kaapverdische Eilanden hebben dan ook met recht een plek in de top 10 vakantiebestemmingen verdiend. Hoewel het niet bekend staat om de hoeveelheid culturele bezienswaardigheden, mag juist de natuur zeer bewonderenswaardig genoemd worden. En, met een tropisch klimaat kent ook de temperatuur een constante warmte: ideaal voor de zon liefhebbers die van een ontspannen strandvakantie houden.

Mallorca vakantiebestemmingen

Mallorca

Een stukje Spanje in de Middellandse Zee: het luxueuze Mallorca is, zowel voor jongeren, ouderen en gezinnen, een zeer fijne vakantiebestemming. Waar de bedrijvige hoofdstad Palma de Mallorca je meeneemt in de roemrijke geschiedenis middels culturele hotspots, zorgen de indrukwekkende natuurgebieden en grote familiestranden voor rust en ontspanning. En, met een temperatuur van 23 graden in mei mag ook het klimaat zeer aangenaam genoemd worden.

Mexico vakantieland

Mexico

Relaxen op het parelwitte strand met leguanen in palmbomen als nieuwsgierige buurtjes: het exotische Yucatán in Mexico is niet zonder reden een geliefde vakantiebestemming die met recht een positie in de top 10 verdiend. Je vindt er dan ook eeuwenoude bouwwerken als Chichén-Ítza, maar ook bijzondere natuurgebieden die zich eveneens tot watersportactiviteiten lenen. En, met een temperatuur van gemiddeld 32 mogen je warme kledingstukken zéker thuisblijven.

Algarve Portugal

Portugal

Witte dorpjes, bijzondere rotsformaties en idyllische stranden: de Algarve van Portugal is niet voor niets een geliefde vakantiebestemming onder zonliefhebbers. En, met een temperatuur van 21 graden in mei valt ook het klimaat zeer aangenaam te noemen. Wil je graag wat culturele bezienswaardigheden bekijken of genieten van de lokale gastronomie? Dan mag een bezoekje aan Albufeira of Faro zeker niet ontbreken.

Turkije vakantiebestemmingen

Turkije

De Turkse Rivièra is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming voor zonliefhebbers, veelal door de fijne familiestranden aan het Mediterrane water. Je vindt er grootse resorts met activiteiten voor jonge gezinnen, maar ook stelletjes en ouderen kunnen hier genieten van culturele bezienswaardigheden, zoals de oude plaatsen Antalya, Perge, Myra en Aspendos.

Vakantiebestemming Egypte

Egypte

De Turkse Rivièra is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming voor zonliefhebbers, veelal door de fijne familiestranden aan het Mediterrane water. Je vindt er grootse resorts met activiteiten voor jonge gezinnen, maar ook stelletjes en ouderen kunnen hier genieten van culturele bezienswaardigheden, zoals de oude plaatsen Antalya, Perge, Myra en Aspendos.

Vakantiebestemmingen 2023

De vakantiebestemmingen van 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - mooiste vakanties
Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: