Santa Eulalia – Ibiza

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Wie aan Ibiza denkt, zal al gauw het decadente en feestrijke plaatje voor zich zien. Grotendeels klopt dat, want mede door de vele strandfeestjes is dit eiland in de Middellandse Zee razend populair. Toch heeft deze plek meer te bieden dan enkel zwoele avonden in de cocktailbars alleen. En daar is het plaatsje Santa Eulalia, Ibiza’s derde, grootste vakantieoord, een goed voorbeeld van…

Algemene informatie

Het plaatsje Santa Eulalia is één van de grotere badplaatsen op Ibiza en staat bekend als het culturele en gastronomische centrum van het eiland. Waar veel andere badplaatsen over tenten als Amerikaanse fastfoodketens beschikken, vind je in deze plaats verfijnde restaurants, verdeeld over het centrum. De gerechten beschikken over een hoge kwaliteit. En, net als veel andere plaatsen aan de kust zal je ook hier volop visgerechten kunnen bestellen.

Santa Eulalia boulevard zee strand Ibiza

Want, met die aangrenzende zee is een verse visschotel zeker een aanrader. Naast het gastronomische gehalte staat Santa Eulalia eveneens bekend om de culturele bezienswaardigheden, zoals de authentieke straatjes en witte huisjes. Ook biedt deze badplaats je genoeg ruimte tot winkelen. En, met de hoofdstad op enkele minuten rijafstand heeft dit charmante en ontspannen vakantieoord dus een zeer voordelige ligging.

Ligging

Santa Eulalia bevindt zich aan de oostelijke zijde van het eiland Ibiza. Met een ligging in het midden biedt het vakantieoord eveneens veel snelle routes naar andere dorpen, mocht je ook die eens willen bezoeken. Deze badplaats bevindt zich op een rijafstand van circa 21 kilometer van het vliegveld. De hoofdstad Ibiza-Stad bevindt zich nóg iets dichterbij; Santa Eulalia beschikt dus over een zeer gunstige ligging.

Weer en klimaat

Ibiza is veelal geliefd om het weer: dit komt door het Mediterrane klimaat. De gemiddelde temperatuur op dit eiland bevindt zich in de warmere maanden dan ook tussen de 18 graden in april tot zo’n 29 graden in augustus. De winters zijn een stuk frisser, maar over het algemeen wel vrij mild. Tevens is dit eiland het gehele jaar door gevoelig voor neerslag, al zijn de zomermaanden beduidend droger.

Stranden

Santa Eulalia beschikt over twee stranden: het direct aangrenzende Santa Eulalia Beach en het meer het meer zuidelijke eindstukje van deze badplaats, bekend onder de naam Mariner’s Beach. Beide stranden zijn enkele honderden meters lang en bovenal zeer kindvriendelijk.

Santa Eulalia zee en strand

Bezienswaardigheden

Santa Eulalia is niet voor niets één van de mooiste plaatsen op Ibiza: dit komt voornamelijk door het authentieke centrum, zoals de witte huisjes en de lieflijke straatjes. Alleen al een wandeling door het plaatsje mag tot de zekere bezienswaardigheden gerekend worden. Ook vind je er nog historische panden, zoals de 16e-eeuwse kerk die je eveneens een panoramisch uitzicht biedt. Een meer moderne hotspot is de palmboomrijke promenade: de plek waar je voornamelijk winkeltjes vindt. Wil je graag nog meer bezienswaardigheden bezichtigen? Dan kun je goed bij badplaatsen als Santa Gertrudis en Sant Carles terecht. En, met de hoofdstad Ibiza-Stad op enkele minuten rijafstand valt ook deze erg aan te raden.

Hotels

De hotels in Santa Eulalia variëren van twee- tot vijf sterren waardoor je zowel in een praktisch als een zeer luxe accommodatie kunt verblijven. De prijzen verschillen per hotel, eveneens afhankelijk van het aantal sterren en de tijd waarin je zult reizen.

Restaurants

Santa Eulalia staat min of meer bekend als het gastronomisch centrum van Ibiza: dit betekent dat je veel goede restaurants in en om het centrum kunt vinden, veelal van hoge kwaliteit. De gerechten variëren hierbij van lokaal en Mediterraan tot meer internationaal, mocht ook dat je wens zijn. De horecagelegenheden zijn zowel luxe als meer traditioneel, zoals tapasbarretjes, soms eveneens gepaard met livemuziek. De prijzen kunnen hierbij aan de hoge kant zijn.

Santa Eulalia Eularia restaurants en winkelen Ibiza

Winkelen

Ook voor een middagje winkelen kun je goed in Santa Eulalia terecht. Je vindt hier diverse shops rond kleding, souvenirs en andere boetiekjes, maar ook supermarkten voor de eerste levensmiddelen zijn hier te vinden. Tevens is er een apotheek en zijn er geldautomaten aanwezig. Ook vind je er bijzondere zaakjes, veelal gericht op kunst en design: niet zonder reden is dit badplaatsje het culturele centrum van Ibiza. De winkels liggen veelal aan de palmboomrijke promenade. Ook zijn er in de nabije omgeving hippiemarkten te vinden, zoals het bekende Es Canar. Uit ervaring blijkt dit één van de meest populaire hotspots van het eiland.

Uitgaan

Santa Eulalia staat voornamelijk bekend om de rust en het ontspannen gehalte; hierdoor zul je er geen clubs vinden. Wel zie je er diverse barretjes die voor livemuziek zorgen waarbij verscheidene kroegen in de nachturen zelfs in tijdelijke discotheken veranderen. Ook vind je er enkele luxe cocktailbars, waaronder de Scuba Chill-out bar in het vijfsterrenhotel Aguas De Ibiza. Vanaf het dakterras heb je een panoramisch uitzicht over de badplaats.

Voor wie geschikt?

Santa Eulalia is een bedrijvige, maar ook ontspannen badplaats; dit maakt het vakantieoord zeer geschikt voor jonge gezinnen, maar ook ouderen die meer voor de rust komen. Ook voor jonge stelletjes is het fijn wanneer je niet zo op drukte en rumoer gesteld bent. Uit ervaring blijkt dat de brede zandstranden een veilige plek voor kinderen vormen, mede omdat de ouders een goed overzicht hebben. Hecht je dus waarde aan rust, maar houd je wel van een levendige omgeving en wil je toch graag het een en ander kunnen ondernemen? Dan is Santa Eulalia een geschikte plek.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: