Vakantiebestemmingen maart

Met de komst van maart begint de lente langzaam weer om de hoek te komen. Hoewel de temperatuur omhoog lijkt te gaan is het, zelfs in het zuiden, nog net te fris om hier een zonvakantie aan te verbinden. Deze maand is dan ook grillig, want zelfs een nacht met vrieskou is niet uitgesloten. En, vrieskou? Dat wil je liever niet wanneer je een zonvakantie boekt. Waar moet je heen om van de zon te genieten in maart? Er zijn verschillende vakantiebestemmingen aan te raden. In de top 10 vakantiebestemmingen van maart zie je welke bestemmingen je het beste kunt bezoeken.

Ook in maart zal je nog net buiten Europa moeten reizen om de zon lange tijden tot je beschikking te hebben. Toch hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen, want ook dichterbij vallen er geschikte locaties te vinden. Te denken valt aan bijvoorbeeld Egypte of de Canarische eilanden. Wil je liever verder weg? Bali of Cuba zijn dan erg mooie bestemmingen.

Waar schijnt de zon in maart?

Wat niet moet worden vergeten zijn de wensen die er zijn voor wat betreft de accommodatie. Wil je er ook kunnen sporten, duiken, varen of wil moeten er grote zwembaden zijn? Ben je benieuwd waar jij naartoe kunt reizen in maart? Je vindt het in deze top 10 vakantiebestemmingen.

Vakantiebestemmingen maart zonvakanties

Twijfel je nog over de bestemming waar je in maart heen wilt gaan? Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor maart kunnen we je een aantal bestemmingen aanbevelen. Wat dacht je van de Canarische eilanden, de Nederlandse Antillen of Cuba?

Winterzon maart

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand maart kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen maart 2023

1. Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn bij velen geliefd. Niet alleen ligt het nabij Europa, ook de temperatuur is aangenaam in maart: deze kent een gemiddelde waarde van zo’n 21 graden. De eilanden hebben dan ook veel te bieden, zoals talloze zandstranden, indrukwekkende natuurgebieden, variërend van groene bebossing tot kraterachtige landschappen, en bedrijvige badplaatsen, zoals de grotere steden met eveneens hun culturele hotspots. Graag uit de winterse kou, maar niet te ver weg? Boek een reis naar de Canarische Eilanden.

2. Cuba

CubaCuba is niet alleen het grootste eiland van het Caribisch gebied, maar mag ook één van de meest veelzijdige genoemd worden. De landschappen variëren hier van groene berggebieden met tropische beplanting tot lage vlakten met de traditionele suikerrietvelden en andere plantages. De koloniale tijd is eveneens goed zichtbaar, zoals te zien aan de culturele bezienswaardigheden in de grote steden, zoals het bruisende Havana. En, met een temperatuur van 28 graden is het ook nog eens aangenaam warm…

3. Nederlandse Antillen

Weet het Caribisch gebied jou wel te bekoren? Dan kun je eveneens aan de Nederlandse Antillen denken, zoals het exotische Aruba, Bonaire en Curaçao. De temperatuur heeft hier een constante waarde van circa 30 graden en de stranden ogen hier paradijselijk wit. Je kunt hier dan ook veel ondernemen, zoals het deelnemen aan excursies, het bezichtigen van de natuurgebieden of het bezoeken van de hoofdsteden, zoals het kleurrijke Willemstad of Oranjestad. En, wie weet wordt je op het strand wel door een flamingo bezocht…

Winterzon bestemmingen in 2022-2023

4. Egypte

Vakantiebestemming EgypteNiet te ver van Europa af, maar wel met behaaglijke temperaturen van circa 25 graden: het vakantieoord Egypte leent zich goed voor een winterzonvakantie. De onderwaterwereld van de Rode Zee behoort dan ook tot de mooiste bezienswaardigheden van het gebied, met name door de kleurrijke koraalriffen. Daarnaast kun je hier goed ontspannen, want de accommodaties zijn vrijwel van alle gemakken voorzien. Wil je graag iets ondernemen? Denk dan ook zeker eens aan een avontuurlijke kamelentocht. Ontspanning, zon en bijzondere natuur? Je vindt het in Egypte.

Zonvakantie maart 2023

In maart zijn er veel mooie bestemmingen waar je kunt genieten van een zonvakantie. De winterzon in maart kun je vinden in het zuiden van Europa of in een ander continent. Er worden steeds meer vakantie buiten het hoogseizoen geboekt. De prijzen zijn een stuk gunstiger en je ontloopt het slechte weer in Nederland. De bestemmingen waar je kunt genieten van een zonvakantie in maart kan je hieronder en hierboven vinden.

5. Malediven

Malediven vakantiebestemming 2

De Malediven bieden misschien weinig bezienswaardigheden op cultureel front, wel is het een gebied dat paradijselijk aandoet en je alle hectiek even laat vergeten. De vele huisjes in het water, dienend als accommodaties, geven je een uitzicht over het kraakheldere water en de vele palmbomen op de parelwitte stranden. Deze locatie leent zich dan ook perfect voor activiteiten als watersporten, zoals het bekijken van de indrukwekkende onderwaterwereld. Wil je graag even ‘afgezonderd’ van een paradijsje genieten? Dan zijn de Malediven vast iets voor jou! 

6. Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten staan eigenlijk voor een onvergetelijke belevenis. Weinig gebieden zijn zo extravagant, zoals de statige architectuur en de luxe warenhuizen. Tegenover deze pracht en praal vind je ook het ‘oude Midden-Oosten’ terug, zoals het woestijnachtige landschap dat je middels kamelentochten verkennen kunt. De temperatuur weet een gemiddelde van 28 graden te bereiken, dus ook aan warmte zal het je hier niet ontbreken. Klinkt het flamboyante Midden-Oosten wel als iets voor jou? Boek deze trip dan zeker in maart. 

7. Indonesië

Het Indonesische Bali is één van de meest fijne eilanden van Indonesië, vooral omdat dit gebied geciviliseerd genoemd mag worden. Naast de paradijselijke stranden is ook het binnenland een bezichtiging meer dan waard, want je vindt hier tropische bebossing, afgewisseld met de iconische rijstterrassen. Houd je van cultuur? Dan kun je ook hiervoor goed terecht, want in de natuur zelf, maar ook in steden als Denpasar en Ubud, kun je indrukwekkende hotspots ontdekken. Kun je een tropisch klimaat wel waarderen? Reis in maart dan zeker naar Bali af… 

8. Kaapverdië

Sal Kaapverdische eilanden

De temperatuur is in maart erg lekker (rond de 25 graden) op Kaapverdië. Een strandvakantie is dan ook een prima mogelijkheid. Na een vliegtijd van ongeveer 6 uur ben je in een totaal andere omgeving. Een vakantie op Kaapverdië in maart zorgt ervoor dat je het jaar weer goed kunt beginnen. De kans op neerslag is nihil. Je bent er daarom zeker van dat dit in maart een vakantiebestemming zonder regen is. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 23 graden waardoor je er een prima duik in kunt nemen.

9. Tanzania

Tanzania is, samen met het bijbehorende Zanzibar, één van de mooiste locaties van Afrika. Niet alleen tref je hier de mooiste zandstranden en steden met culturele bezienswaardigheden uit de koloniale tijd, ook leent het zich goed voor onvergetelijke excursies. In de nabijgelegen wildparken kun je namelijk de mooiste, Afrikaanse dieren spotten, waaronder de leeuw en giraf: Hoe memorabel is dat wel niet wanneer je op een ontspannen zonvakantie bent? Daarnaast wordt het in maart zo’n 28 graden, dus ook rond warmte kom je niets tekort… 

10. Mexico

In het Mexicaanse Yucatán, gelegen in het oosten van het land, kun je goed terecht voor een winterzonvakantie. Niet alleen weten de accommodaties zich hier direct aan het strand te bevinden, ook ligt de temperatuur gemiddeld rond de 31 graden én is de kans op mogelijke neerslag het kleinst. Vanuit dit centrale punt kun je veel ondernemen, zoals het bezichtigen van de natuur of het bezoeken van culturele bezienswaardigheden, zoals de historische erfenissen van de Maya’s.

Vakantiebestemmingen 2022

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: