Vakantiebestemmingen maart

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Vakantiebestemmingen maart

Op zonvakantie in maart? De leukste zonbestemmingen waar je naartoe kunt in maart hebben wij voor je in de top 10 gezet. Deze zonbestemmingen zijn zonzeker en hebben een temperatuur tussen de 22 en 32 graden. Heb je genoeg van het winterse weer in Nederland en wil je even lekker op vakantie naar de zon? Wij weten waar de zon schijnt en waar het warm is.

Kaapverdië – Touareg

Vakantiebestemming maart - Kaapverdië

In maart de zon opzoeken? Met maar liefst 5 zwembaden en een ligging vlakbij het strand is dit resort in Kaapverdië een aanrader voor een winterzonvakantie.

Gran Canaria – Maspalomas

Dit vinden wij de plek voor een heerlijke zonvakantie in maart. Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming. Bekijk dit mooie resort en de prijzen.

Bonaire – Chogogo

Vakantiebestemming maart - Bonaire

Een strandvakantie met een temperatuur van zo’n 30 graden? Bekijk dan dit resort op Bonaire maar eens. Prachtige ligging direct aan het strand met zwembad.

De populairste vakantielanden binnen Europa en buiten Europa vind je in onze top 10. Per bestemming wordt de gemiddelde maximum temperatuur aangegeven en de vliegtijd.

Waar is het warm in maart?

Waar schijnt de zon in maart en waar is het warm? De leukste vakantielanden waar je kunt genieten van een welverdiende strandvakantie vind je in onze top 10. Wat is voor jou een ideale temperatuur? Wil je af en toe een stranddag en daarnaast bezienswaardigheden bezoeken? Dan is een temperatuur van tussen de 20 en 25 graden wellicht geschikt. Wil je in maart het winterse weer in ons land ontvluchten en gaat jouw voorkeur uit naar een zonnige strandvakantie? Kijk dan naar warme vakantielanden waar de zon schijnt en het warmer is dan 25 graden. Er zijn een aantal zonbestemmingen met een temperatuur van 30 graden of meer.

Top 10 vakantiebestemmingen maart 2024

Zonbestemmingen maart - Aruba, Bonaire en Curaçao

Aruba, Bonaire, Curaçao

In maart genieten van een zonvakantie op het strand? Kies dan voor deze populaire bestemming. De temperatuur heeft hier een constante waarde van circa 30°C en de stranden ogen hier paradijselijk wit. Je kunt hier ook veel ondernemen, zoals het deelnemen aan excursies, het bezichtigen van de natuurgebieden of het bezoeken van de hoofdsteden, zoals het kleurrijke Willemstad of Oranjestad.

Aruba, Bonaire en Curaçao

32°C

Zonbestemmingen maart - Canarische eilanden

Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn geliefd in maart als zonbestemming. Niet alleen ligt het nabij Europa, ook de temperatuur is aangenaam in maart: gemiddeld maximaal zo’n 22°C. Deze zonbestemming heeft veel te bieden, zoals talloze zandstranden, natuurgebieden en gezellige steden.

Populaire zonbestemming

22°C

Kaapverdië

De temperatuur is in maart erg lekker (rond de 26°C) op Kaapverdië. Een strandvakantie is dan ook een prima mogelijkheid. Na een vliegtijd van ongeveer 6 uur ben je in een totaal andere omgeving. Een vakantie op Kaapverdië in maart zorgt ervoor dat je het jaar weer goed kunt beginnen. De kans op neerslag is nihil.

Strandvakantie

26°C

Zonbestemmingen maart - Egypte

Egypte

Niet te ver van Europa af, maar wel met behaaglijke temperaturen van circa 25°C: het vakantieoord Egypte leent zich goed voor een winterzonvakantie in maart. Je kunt hier goed ontspannen, want de accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en liggen aan het strand.

Mooie resorts

28°C

Tanzania – Zanzibar

Tanzania is, samen met het bijbehorende Zanzibar, één van de mooiste zonbestemmingen van Afrika. Prachtige zandstranden en bezienswaardigheden. In de nabijgelegen wildparken kun je de mooiste Afrikaanse dieren spotten waaronder de leeuw en giraf.

Veelzijdige bestemming, uniek!

34°C

Zonbestemmingen maart - Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is het in maart zo’n 30°C. Hierdoor is deze zonbestemming zeer geschikt als strandvakantie. Geniet er in een van de mooie resorts, vaak direct aan het strand. In ongeveer 12 uur vlieg je naar Punta Cana, de hoofdstad.

Mooie resorts

30°C

Zonbestemmingen maart - Mexico

Mexico

In het Mexicaanse Yucatán, gelegen in het oosten van het land, kun je goed terecht voor een winterzonvakantie. De mooie resorts liggen direct aan het strand en de temperatuur is gemiddeld rond de 31°C.

Resorts direct aan het strand

31°C

Mauritius

Mauritius staat bekend om haar mooie hotels en resorts en haar prachtige stranden. Het eiland ligt in de Indische Oceaan. Deze zonbestemming heeft in maart een temperatuur van maximaal zo’n 30°C en is hierdoor geschikt als strandvakantie bestemming. Hou je van snorkelen? Dan zijn er genoeg mooie plekken op dit eiland waar je kunt snorkelen en duiken.

Onze favoriet!

30°C

Malediven

De Malediven is een gebied dat paradijselijk aandoet en je alle hectiek even laat vergeten. De vele huisjes in het water geven je een uitzicht over het kraakheldere water en de vele palmbomen op de parelwitte stranden. Deze vakantiebestemming leent zich dan ook perfect voor activiteiten als watersporten, zoals snorkelen en duiken.

Populaire zonbestemming

31°C

Zonbestemmingen maart - Dubai

Dubai

Vakantiebestemming Dubai is vanwege het weer zeer geschikt om te bezoeken in maart. Het is er dan namelijk nog niet zo warm als in de zomer. De temperatuur weet een maximaal gemiddelde van 28°C te bereiken, heerlijk warm.

Populaire zonbestemming

28°C

Zonbestemmingen maart 2024

Waar naartoe in maart? Er zijn veel mooie zonnige bestemmingen waar je in maart kunt genieten van een vakantie. Onze top 10 bestaat uit zonvakanties met een minimale temperatuur van zo’n 22 graden. Even er tussenuit en genieten van de zon is wat veel mensen aanspreekt. Het duurt namelijk nog even voordat het in ons land zomer wordt. Sommige vakantiebestemmingen zijn dichtbij en hebben een vliegtijd van een paar uur, deze landen liggen binnen Europa. Andere bestemmingen zijn warmer, liggen buiten Europa en hebben een langere vliegtijd.

Waar is het 30 graden?

Waar is het 30 graden in maart? Zoek je naar een zonnige bestemming waar het echt warm is? Kies dan voor een zonbestemming uit onderstaand rijtje, hier is de maximale gemiddelde temperatuur namelijk meer dan 30 graden. Dit vinden wij de top 5 beste bestemmingen met meer dan 30 graden in maart:

  • Aruba, Bonaire, Curaçao
  • Zanzibar
  • Mauritius
  • Dominicaanse Republiek
  • Mexico

Met kinderen op vakantie

Wil je er met het gezin in maart even lekker tussenuit met het vliegtuig? Zorg er dan voor dat je een zonbestemming zoekt waar er voor kinderen ook veel te doen is. Wanneer de kinderen zich vermaken, dan doen de ouders dit ook. Welke vakantiebestemming het beste bij je past is afhankelijk van je wensen. Naar welke temperatuur ben je op zoek? Is 22°C voldoende, of bijvoorbeeld minimaal 30°C? Wil je kort vliegen, of is een lange vliegduur ook goed?

Bekijk de mooiste bestemmingen waar je met kinderen naartoe kunt in maart. Dit vinden wij de top 3 meest geschikte:

  • Canarische eilanden
  • Aruba, Bonaire, Curaçao
  • Egypte

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: