Marokko

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Marokko informatie en tips

Marokko, ook wel bekend als het Koninkrijk Marokko, ligt in de Maghreb-regio in het noorden van Afrika. Niet alleen staat het land bekend om de Saharawoestijn en de overheerlijke keuken, maar ook om de prachtige standen, het Atlasgebergte, fosfaat en adembenemende landschappen.

Het land heeft een oppervlakte van 710.850 km² en telt ongeveer 37,4 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Rabat. Je zou denken dat deze hoofdstad en prefectuur het dichtstbevolkt is, maar dat is het populaire Casablanca met maar liefst 3,5 miljoen inwoners.

YouTube video

De bevolking bestaat voornamelijk uit Berbers en Arabieren. De officiële talen zijn Arabisch en Amazigh, maar bijna iedere Marokkaan spreekt ook Frans. In het Noord-Afrikaanse land wordt betaald met de Marokkaanse Dirham. Wil je op vakantie naar Marokko en genieten van al het moois wat het land te bieden heeft? Binnen gemiddeld 3,5 uur vlieg je al naar het land. Meer informatie over de bestemming Marokko lees je hieronder.

Het weer in Marokko

Bijzonder aan het land, is dat het verschillende klimaten kent. In het noorden heerst een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en zachte natte winters. De gemiddelde temperatuur is in het noorden 28 graden Celcius. In de bergen heerst een ander klimaat, namelijk een hooggebergteklimaat. In de winter kan het erg koud zijn.

Ook het oosten en zuiden kent een ander klimaat: een woestijnklimaat. De zomers zijn heet en de verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur kunnen enorm zijn. De beste reistijd om naar Marokko te gaan hangt af van welk deel van het land je bezoekt en wat voor type reiziger je bent. Over het algemeen wordt het land het meest bezocht van maart tot en met mei en in oktober en november.

Wat is er te doen in Marokko?

Veel mensen kiezen ervoor om naar Marokko te gaan om de prachtige landschappen te bewonderen. Een bezoek aan de Saharawoestijn mag dan ook niet ontbreken. De woestijn neemt maar liefst 30% van het Afrikaanse landschap in beslag en je kan er veel gave activiteiten doen. Denk aan het rijden op kamelen, kamperen, rijden met quads of sandboarden.

Marrakesh is een van de rijkste steden van het land en een erg populaire stad om naartoe te gaan. Kijk je ogen uit op de Medina van Marrakesh, een bijzondere markt waar allerlei (levens)middelen worden verkocht. Geniet daarnaast van de prachtige architectuur die de stad te bieden heeft.

Andere bezienswaardigheden die tijdens een vakantie naar Marokko de moeite waard zijn, zijn het Atlasgebergte, de Majorelletuin, de Hassan II-Moskee en het Bahiapaleis. Proef tajinegerechten en de enige echte Marokkaanse muntthee.

De mooiste stranden van Marokko

Als het land ergens bekend om staat, dan zijn het de gevarieerde landschappen. Hieronder vallen ook de natuurlijke badplaatsen. Marokko beschikt over prachtige zandstranden met kristalhelder water en rotsachtige kusten. Bezoek bijvoorbeeld het mysterieuze Dragon Beach in Dakhla, in de westerlijke Sahara.

In het zuiden van Marokko vind je een rustig en afgelegen strand genaamd Legzira Beach. Het strand is 8 km lang en staat bekend om de ‘Arch’, een rode natuurstenen boog waar je onderdoor kan lopen. Er zijn gezellige restaurantjes te vinden waar je onder andere geniet van Marokkaanse specialiteiten.

Een ander speciaal strand en zeker een van de bezienswaardigheden van Marokko, is het romantische strand in de historische oude stad Essaouira. Het is een ontmoetingsplaats voor (kite)surfers en erg populair onder de vakantiegangers in de zomer. Het strand ligt aan een gezellige promenade met diverse winkeltjes en (vis)restaurants.

Waar ligt Marokko?

Waar ligt Marokko - kaart Marokko

Het land ligt in het noordwesten van Afrika en het is een onderdeel van de Arabische Liga. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de Middellandse zee. Landen waaraan Marokko grenst zijn Mauritanië en Algerije en de Spaanse enclaves Melilla en Ceuta liggen in het noorden. Ook liggen de Canarische eilanden voor de kust van het zuiden van Marokko. Het land behoort tot de Maghreb-landen, waar ook Tunesië, Mauritanië, Libië en Algerije onder vallen.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: