De maand november klinkt bij veel Europeanen niet als een periode van zon en hoge temperaturen. Grotendeels klopt dat, want de herfst is nu in volle gang. Wil je een vakantiebestemming in de zon? Dan zul je in de meeste gevallen buiten Europa moeten boeken, al weten de zuidelijke landen in dit geval een uitzondering te vormen. Wat november eveneens tot een fijne maand voor vakanties maakt, is dat je weinig van toeristische massa’s zult merken.

Tip! Bekijk hieronder de bestemmingen op tui.nl

Bestemmingen november 2020

 
Last minutes  

Waar schijnt de zon in november?  
 

Ook in de steden vallen culturele bezienswaardigheden beter te bezichtigen dan wanneer je haast omver gelopen wordt. Ga je het liefst voor zo hoog mogelijke temperaturen? Dan zijn het vooral de andere continenten waar je naartoe moet. In zuidelijk Europa zijn de waarden aangenaam en warm genoeg voor een laatste zonvakantie. Benieuwd welk land bij jou past? Je vindt het in deze top 10 vakantiebestemmingen.

Waar schijnt de zon?

November is een heerlijke maand om er even fijn tussenuit te gaan. Lekker de zon opzoeken in de winter. De meest populaire vakantiebestemmingen in november kan je hieronder op de website van de vakantiediscounter.nl bekijken.

Bekijk de bestemmingen >>
(vakantiediscounter)

Moeilijk om te kiezen hé? Er zijn zoveel leuke bestemmingen voor de maand november. Let bij het boeken van een reis ook op de vliegtijd, hou je niet van lange vluchten? Kies dan voor een locatie dichtbij, zoals de Canarische Eilanden.

[adinserter name=”Block 1″]

Winterzon november 2020

1. Nederlandse Antillen

Eiland ArubaDe Nederlandse Antillen wordt gevormd door Aruba, Bonaire en Curaçao en is bij veel reizigers en geliefde vakantiebestemming. Het gehele jaar door heeft het hoge temperaturen, gemiddeld zo’n 27 tot 33 graden, en de stranden zijn paradijselijk wit. De sfeer is hier ontspannen en ook het landschap is een bezichtiging waard. Zo kun je hier ongerepte natuurgebieden middels excursies bezichtigen of culturele bezienswaardigheden bezoeken, zoals het kleurrijke Willemstad. De meeste accommodaties bevinden zich direct aan het strand; aan ontspanning zal het hier dus niet ontbreken…

2. Canarische Eilanden

Canarische EilandenDe Canarische Eilanden behoren tot het Koninkrijk Spanje en staan bekend om de vele stranden en de indrukwekkende natuurgebieden, variërend van rauwe maanlandschappen tot groene en beboste bergketens. Ook vind je hier culturele bezienswaardigheden, waaronder de oude architectuur in de grotere steden van de eilanden. De Canarische Eilanden zijn niet alleen geschikt voor jonge gezinnen, ook ouderen weten hier graag te overwinteren. En, wil je graag iets actiefs ondernemen? Dan kun je eveneens aan diverse excursies deelnemen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 23 graden.

3. Egypte

Vakantiebestemming EgypteAl eeuwenlang is het geliefd: het warme Egypte. Wat begon met een oord voor farao’s, is hedendaags uitgegroeid tot één van de meest favoriete vakantiebestemmingen. De omgeving is eveneens bijzonder, want je vindt hier immense woestijnlandschappen tegenover de bijzondere onderwaterwereld met tropische vissen. De accommodaties weten zich dan ook direct aan de stranden te bevinden. Ook een frisse duik is hier welkom, want in november ligt de temperatuur rond de 27 graden. Toe aan een flinke portie zon? Reis dan naar Egypte af.

4. Bali, Indonesië

Een zonnige bestemming, maar dan in een jungleachtige omgeving. Het Indonesische Bali is een goede combinatie van jungleachtige bossen, culturele bezienswaardigheden en paradijselijke stranden. Je vindt er diverse steden, zoals Denpasar en Ubud, met iconische hotspots, maar ook de traditionele rijstvelden. En, de temperatuur mag eveneens fijn genoemd worden, want deze bevindt zich in november rond de 31 graden. De vele accommodaties zijn direct op het toerisme gericht waardoor je alle benodigde faciliteiten bij de hand hebt.

5. Mexico

Het Mexicaanse Yucatán is een geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Niet alleen weten de meeste accommodaties direct aan de exotische kuststroken te grenzen, ook zijn deze veelal van alle benodigde faciliteiten voorzien. Door de centrale ligging kun je goed van plek A naar B hoppen, zeker wanneer je de natuur wilt bezoeken of graag culturele hotspots wilt bezichtigen. Yucatán is dan ook een plek ‘voor iedereen’, want ook voor kinderen weet het veel entertainment te bieden. De temperatuur ligt hier rond de 29 graden.

6. Dominicaanse Republiek

Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse Republiek, gelegen in het Caribisch gebied, is een uitstekende vakantiebestemming voor reizigers die van mooie natuurgebieden, Spaanse invloeden, watersportactiviteiten en exotische zandstranden houden. Op dit eiland tref je nog veel historische erfenissen, daterend uit de periode van Spaanse kolonisatie. Je vindt er dan ook volop restaurants waar je heerlijk kunt eten, want meerdere bevolkingsgroepen hebben de gastronomie beïnvloed. Klinkt het Caribisch gebied wel als iets voor jou? Houd de Dominicaanse Republiek dan zeker in je gedachte. Bekijk Punta Cana.

7. Jamaica

Jamaica Caribische eilandenHet wordt als één van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied beschouwd: het natuurrijke Jamaica. Niet alleen is deze exotische bestemming geschikt voor een ontspannen zonvakantie, ook het landschap mag buitengewoon genoemd worden. Groene bergketens, bijzondere flora en fauna, tropische regenwouden en helderblauwe wateren worden afgewisseld met traditionele suikerrietplantages. En, doordat het vroeger een kruispunt voor handelsroutes was, is het hedendaags een smeltkroes van culturen geworden. De Cariben zoals het bedoeld is: je vindt het in het wonderschone Jamaica.

8. Gambia

Het Afrikaanse Gambia heeft misschien niet zoveel culturele bezienswaardigheden te bieden, wel heeft het prachtige stukken natuur en palmboomrijke stranden. Vooral het binnenland is een bezichtiging waard, want je treft hier nog veel ongerepte natuurgebieden. Wil je tot de ultieme ontspanning komen? Dan weten de stranden zich hier goed voor te lenen. Gambia is dan ook vooral voor stelletjes geschikt aangezien de meeste resorts hierop ingesteld zijn. Kinderen zul je hier niet gauw treffen. Wil je graag een aangename vakantie in de zon met een gemiddelde temperatuur van 33 graden? Bezoek dan het Afrikaanse Gambia.

9. Italië

Italië als mooie vakantiebestemmingOok het zuiden van Europa beschikt in november over aangename temperaturen, zoals het eeuwenoude Italië. Vooral het eiland Sicilië is hierbij populair, want de gemiddelde waarde weet hier op zo’n 17 graden uit te komen. Zelfs met niet al te ver vliegen, kun je nog een zonnige bestemming in Europa boeken. Wat dit eiland vooral geliefd maakt, is de bergachtige natuur, de wijngaarden, de geprezen gastronomie en mooie steden als Toarmina en Palermo. Een zonvakantie in november? Reis af naar het mooie Sicilië.

10. Spanje

Barcelona - Spanje

In het zuiden voor Spanje kun je goed terecht wanneer je graag een zonvakantie in november wilt boeken. De temperatuur haalt hier een gemiddelde waarde van 20 graden, al kan het zelfs nog hoger worden. Houd je van culturele bezienswaardigheden, oude steden, brede stranden en de Spaanse gastronomie? Dan is Spanje het land voor jou. Ook vind je hier bijzondere stukken natuur die zich goed voor avontuurlijke wandelingen lenen. En, nog een voordeel: je hoeft er ook niet lang voor te vliegen…

3.5/5 - (19 stemmen)