ABC-eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

ABC-eilanden

De ABC-eilanden bestaan uit Aruba, Bonaire en Curaçao. De naam ABC-eilanden is een afkorting van deze drie eilanden en maken onderdeel uit van het Caribisch gebied. Op deze pagina geven wij je informatie over deze vakantiebestemming. Welk eiland is het mooist? Wat zijn de verschillen tussen de ABC-eilanden? Welk eiland is voor jou de beste bestemming?

Naast handige informatie vind je hier onze top 5 vakanties met de beste hotels en resorts.

ABC-eilanden - Curaçao - Beach Resort

Curaçao – Beach resort

Ons favoriete resort

ABC-eilanden - Aruba - Resort

Aruba – Renaissance

Privé eiland

Welk eiland van de ABC-eilanden is het mooist?

Een antwoord op de vraag welke van de ABC-eilanden het mooist is, is afhankelijk van jouw vakantiewensen. Zowel Aruba, Bonaire als Curaçao hebben prachtige stranden en een heerlijk warm klimaat. Aruba is voor jou het mooiste eiland wanneer je op zoek bent naar een echte strandvakantie. Aruba heeft mooie zandstranden. Bonaire is het rustigste eiland van de ABC-eilanden en is geschikt om te snorkelen en te duiken. Curaçao is het drukste eiland van de ABC-eilanden en heeft naast stranden meer winkels en restaurants.

Welk eiland is het mooist? Dat is afhankelijk van jouw wensen. Ben je op zoek naar rust, kies dan eerder voor Bonaire en wanneer je op zoek bent naar een bestemming waar meer te beleven valt, kies dan voor Curaçao of Aruba.

YouTube video

ABC-eilanden Aruba

Aruba

Aruba is het hele jaar geschikt voor een heerlijke strandvakantie. Vanwege het aangename klimaat en de prachtige witte stranden boeken veel mensen een vakantie naar dit eiland.

Wat is er te doen?

Prachtige resorts aan het strand

ABC-eilanden Bonaire

Bonaire

Bonaire is een rustig eiland dat veel wordt bezocht door mensen die er genieten van de mooie stranden en natuur. Vanwege het onderwaterleven is het populair onder snorkelaars.

Snorkelen

Prachtige resorts aan het strand

ABC-eilanden - Curaçao

Curaçao

Het hele jaar door is ook Curaçao een geschikte bestemming voor een zonvakantie. Het veelzijdige eiland heeft stranden, bezienswaardigheden, activiteiten en veel winkels en restaurants.

Informatie en hotspots

Beste hotels aan het strand

Stranden

De stranden zijn prachtig. Op elk eiland vind je er de mooiste stranden. Vanwege de helderblauwe zee en het witte zand behoren de stranden tot de mooiste ter wereld. De zee is helder en daardoor zeer geschikt om uiteraard in te zwemmen, maar ook om in te snorkelen en duiken. Het prachtige onderwaterleven zal je niet snel vergeten. De zeewatertemperatuur ligt het hele jaar door zo rond de 25-28 graden.

Mooiste vakantiebestemmingen top 10 - Aruba - Bonaire - Curaçao ABC-eilanden - Curaçao

ABC-eilanden: Wat zijn de verschillen?

De ABC-eilanden verschillen van elkaar. Aruba is geschikt voor een prachtige strandvakantie. Het eiland heeft mooie resorts die direct aan het strand liggen. De hoofdstad heeft vele winkeltjes en over het hele eiland zijn er restaurants. Bonaire heeft ook mooie stranden, maar is minder toeristisch dan Bonaire en Curaçao. Veel vakantiegangers kiezen voor Bonaire vanwege de rust en de uitgelezen mogelijkheid om er te duiken en snorkelen. Curaçao is een eiland dat alles heeft. Zowel stranden als winkels en veel restaurants. Curaçao is meer toeristisch dan Bonaire. Welk eiland je ook kiest; je wordt overal vriendelijk welkom geheten. Bon Bini!

Vakantie ABC-eilanden

De mooiste vakanties naar de ABC-eilanden vind je hieronder in de top 5. Deze top 5 is samengesteld door ons team en is onze persoonlijke visie. De vakanties zijn samengesteld aan de hand van positieve beoordelingen, de ligging, het aantal sterren en de faciliteiten.

De ABC-eilanden informatie

Wat maakt de ABC-eilanden zo’n populaire vakantiebestemming? Het altijd heerlijke weer is een pluspunt. Het hele jaar door kan je genieten van heerlijk zomerweer. Met een temperatuur van zo’n 30 graden, samen met een briesje, maken het een ideale strandvakantie. De ABC-eilanden bestaan uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Daarnaast gaan mensen graag op vakantie naar deze bestemming vanwege de prachtige stranden. De witte zandstranden en helder blauwe zee zijn prachtig. Zowel Aruba, Bonaire als Curaçao hebben mooie hotels en resorts die vaak direct aan het strand liggen. De ABC-eilanden zijn dus populair vanwege het zomerse klimaat en de mooiste stranden, maar er is meer. De gastvrijheid spreekt veel vakantiegangers aan en ook de restaurants zijn goed beoordeeld.

Vliegtijd

Hoe lang is het vliegen naar de ABC-eilanden? De vliegtijd berekenen wij vanaf Schiphol Amsterdam. Vanwege weersomstandigheden kan de vliegtijd verschillen.

  • Vliegtijd Amsterdam – Aruba: 9,5 uur
  • Vliegtijd Amsterdam – Bonaire: 9,5 uur
  • Vliegtijd Amsterdam – Curaçao: 9,5 – 10 uur

Weer

De ABC-eilanden hebben een droog en warm klimaat. De gemiddelde maximum temperatuur overdag ligt tussen de 29 en 32 graden. De gemiddelde minimum temperatuur in de nacht ligt tussen de 24 en 27 graden. De zeewatertemperatuur schommelt tussen de 26 en 29 graden.

Eilandhoofdsteden

  • Aruba: Oranjestad
  • Curaçao: Willemstad
  • Bonaire: Kralendijk

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: