Vakantiebestemmingen januari

Net als december behoort januari tot de koudere maanden van Europa. Januari leent zich dus niet echt voor een heuse zonvakantie wanneer je het over Europa hebt. Maar, daarbuiten? Daar kun je wel degelijk terecht! En, dat hoeft nog niet eens heel ver weg te zijn. Dichterbij of juist een afstand: januari biedt genoeg vakantiebestemmingen in de zon. Ben je benieuwd wat januari jou te bieden heeft? Je vindt het in deze top 10 vakantiebestemmingen.

Om de zon volop tot je beschikking te hebben, zal je buiten Europa moeten gaan. Nu hoef je niet direct naar Australië af te reizen, want ook dichterbij vallen veel zonrijke gebieden te vinden. Maar, om voor jou de beste accommodatie te vinden, is het wel belangrijk om te weten wat je van de bestemming kunt verwachten.

Waar schijnt de zon in januari?

Je kunt het jaar niet beter beginnen dan met een heerlijke (strand) vakantie. Waar in januari kun je het beste heen gaan voor de meeste zon en het warmste klimaat? De zonbestemmingen voor januari kun je hieronder bekijken.

Nog geen keuze kunnen maken waar je in januari heen wilt? Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor januari kunnen we je een aantal bestemmingen aanbevelen. Wat dacht je van de Canarische eilanden, Egypte of Aruba?

Winterzon januari

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand januari kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen januari 2023

1. Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Nabij Europa, maar wel met aangename temperaturen: je vindt het op de Canarische Eilanden. Waar het in de zomer druk is, zal het in januari een stukje rustiger zijn. Vooral ouderen weten hier graag te overwinteren. De temperatuur komt overdag gemiddeld op zo’n 21 tot 23 graden uit, al kan dat per eiland iets verschillen. Door het zonnige weer kun je niet alleen op een rustig strand verblijven, ook kun je voor avontuurlijke wandelingen in de natuurgebieden of het bezichtigen van culturele bezienswaardigheden in de grotere steden kiezen. Kortom, een prima bestemming om de eerste maand van het jaar te verblijven.

2. Florida, Verenigde Staten

Florida wordt als één van de meest zonnige gebieden van de Verenigde Staten beschouwd. Vreemd is dat ook niet, want zelfs in januari ligt de temperatuur hier rond de 25 graden. Wat deze plek vooral geliefd maakt, is het bruisende strandleven, maar ook het uitgebreide entertainment, afgestemd op diverse leeftijdscategorieën. Ideaal om het jaar mee te beginnen. Naast bijzondere bezienswaardigheden vind je hier ook veel amusementsparken. En, door de hoge diversiteit aan bevolkingsgroepen tref je hier ook talloze restaurants met internationale keukens. De meeste accommodaties zijn daarnaast van alle benodigde faciliteiten voorzien.

3. Curaçao

Het eiland Curaçao is bij veel Nederlanders zeer geliefd. Niet alleen doet het wat Hollands aan, zoals de kleurrijke, ‘Zaanse’ architectuur, ook tref je er veel -kindvriendelijke- stranden met een paradijselijk sfeer. Naast de culturele hotspots in de hoofdstad Willemstad vind je er ook indrukwekkende natuurgebieden die zich goed voor avontuurlijke wandelingen of excursies lenen. De onderwaterwereld behoort eveneens tot de mooiste bezienswaardigheden die je middels duikactiviteiten kunt bekijken. Daarnaast mag de temperatuur aangenaam genoemd worden, want deze ligt het gehele jaar rond de 30 graden.

Winterzon bestemmingen overige

4. Egypte

Vakantiebestemming EgypteWil je niet te ver vliegen, maar wel genieten van de zon? Dan is Egypte vast iets voor jou! Waar het in Nederland koel is, ligt de temperatuur hier rond de 23 graden. De vele hotels en resorts bevinden zich nabij de stranden, dus een ontspannen moment is nooit ver weg. Op deze bestemming kun je dan ook verscheidene activiteiten beleven, zoals het bezichtigen van de onderwaterwereld of het bezoeken van culturele bezienswaardigheden. Aan de kust zijn diverse mooie resorts te vinden waar je in januari van een heerlijke vakantie kunt genieten.

Zonvakantie januari 2023

De mooiste zonvakanties in januari hebben wij al voor je gevonden. Waar kan je genieten van een welverdiende zonvakantie in de winter? Steeds meer mensen kiezen ervoor om er heerlijk even tussenuit te gaan in de winter. De bestemmingen waar je kunt genieten van een zonvakantie in januari kan je hieronder en hierboven vinden.

5. Zuid-Afrika

Al eeuwen geleden wisten de Hollanders dit land te bezoeken: het ‘knooppunt’ Zuid-Afrika. Hedendaags is deze vakantiebestemming ideaal voor reizigers die van prachtige natuurgebieden, hoge temperaturen en culturele bezienswaardigheden houden. Niet alleen vind je hier ‘Hollandse’ hotspots, ook kun je hier avontuurlijke safari’s maken om de mooiste, Afrikaanse dieren te spotten. In januari is de temperatuur dan ook hoog, want deze ligt rond de 29 tot 30 graden. Afrikaanse natuur met een vleugje Hollandse glorie? Je ontdekt het in Zuid-Afrika.

6. Verenigde Arabische Emiraten

Luxe hotels, hoge temperaturen, zonovergoten stranden, culturele bezienswaardigheden in Oosterse sferen én activiteiten als watersporten of jeepsafari’s: het zal je vast niet verbazen dat vele reizigers voor de charme van de Verenigde Arabische Emiraten zijn gevallen. Met de flamboyante en luxe warenhuizen lijk je haast in een andere wereld te zijn gekomen, zeker wanneer je -als contrast- buiten de stad een heuse tocht per kameel kunt maken. Je kunt in januari hier een prima vakantie vieren. De temperatuur is prima.

7. Indonesië

Het Indonesische Bali mag op veel fronten sprookjesachtig genoemd worden. Naast the Jungle Book-achtige omgeving, zoals de tropische beplanting, vind je hier talloze rijstterrassen, gelegen op heuvelachtige, groene bergen. Maar, dat is natuurlijk niet alles: zelfs eeuwenoude, culturele bezienswaardigheden liggen hier in de natuur verscholen, te vinden in en rond steden als Denpasar en Ubud. In de maand januari is dit voor veel mensen een fijne vakantiebestemming. Actief of juist rust? In Indonesië kun je beide goed combineren.

8. Kaapverdië

Sal Kaapverdische eilanden

De temperatuur is in januari erg lekker (rond de 25 graden) op Kaapverdië. Een strandvakantie is dan ook een prima mogelijkheid. Na een vliegtijd van ongeveer 6 uur ben je in een totaal andere omgeving. Een vakantie op Kaapverdië in januari zorgt ervoor dat je het jaar weer goed kunt beginnen. De kans op neerslag is nihil. Je bent er daarom zeker van dat dit in januari een vakantiebestemming zonder regen is. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 23 graden waardoor je er een prima duik in kunt nemen.

9. Tanzania

Tanzania is één van de meest populaire, Afrikaanse landen. Niet alleen weet de natuur zich voor avontuurlijke safari’s te lenen, ook is het, evenals het bijbehorende Zanzibar, de ultieme bestemming voor watersporters, vooral door de kleurrijke koraalriffen. Deze exotische vakantiebestemming vol Afrikaanse dieren en paradijselijke stranden is dan ook zeer geschikt voor liefhebbers van de natuur en rust, maar ook van de sport. Daarnaast valt de temperatuur nu zeer aangenaam te noemen, want deze weet in januari rond de 29 graden te liggen…

10. Thailand

Thailand wordt als één van de mooiste bestemmingen van Zuidoost-Azië beschouwd. Het is dan ook een land waar ‘alles’ in zit: de mooiste stranden in jungleachtige sferen, indrukwekkende natuurgebieden, een traditionele keuken én culturele bezienswaardigheden. Ook de temperatuur is niet mis, want deze ligt rond de 30 graden. Tevens zit je nu, samen met februari, in de minst regenachtige periode. Wil je graag genieten van een eeuwenoude, flamboyante cultuur en jungleachtige natuur? Dan mag je Thailand zeker niet overslaan…

Vakantiebestemmingen 2022

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: