Balearen Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Spanje behoort tot de grote favorieten om een fijne vakantiebestemming naar de zon te boeken. En, één van die populaire gebieden, dat zijn de Spaanse Balearen. Hier ontdek je het eilandleven, maar dan in combinatie met de cultuur van Spanje. De Balearen bevinden zich in de Middellandse Zee en liggen ongeveer ter hoogte van de stad Valencia. Net als het hoofdland Spanje staan deze eilanden bekend om het Mediterrane klimaat en de grotendeels warme weertypen.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming binnen of buiten Europa? Kindvriendelijk, of meer op volwassenen gericht? Korte vlucht, of mag deze best wat langer duren?

Mooiste eilanden Balearen

Al redelijk vroeg in het jaar weet het zonnetje er doorheen te prikken; dit weet dan ook gelijk voor een aangename warmte te zorgen. Wonderbaarlijk is ook de variatie die je op deze eilanden treft. Zo kun je de rust opzoeken, maar ook het bruisende eilandleven ervaren. 

Wil je liever een idyllische baai of juist een breed en kindvriendelijk familiestrand? Ook daar zul je genoeg keuze in hebben. Wat de Spaanse Balearen eveneens geliefd maakt, is de flamboyante en stoere cultuur, evenals de architectonisch-historische hoogtepunten die samen de mooiste bezienswaardigheden weten te vormen. Benieuwd welk eiland van de Balearen jou het meest zal bekoren? Je vindt het in deze top 4 vakantiebestemmingen!

Balearen Eilanden top 4

De mooiste eilanden van de Balearen kan je hieronder bekijken.

  1. Mallorca

Mallorca is het grootste eiland en daarmee ook het meest drukbezochte gebied van de Balearen. Deze plek is dan ook onder velen geliefd, want het weet iedere type reiziger iets te bieden. Ben je nog jong en houd je van het uitgaansleven? Dan zal de omgeving rond de hoofdstad Palma de Mallorca je zeker aanspreken, want hier weten de meeste feestjes plaats te vinden. Maar, ook gezinnen komen graag naar het eiland: je vindt hier namelijk volop kindvriendelijke stranden en badplaatsen, evenals het aangeboden entertainment, zoals excursies, en mogelijkheden tot recreatie. ‘Maar, als je nu een rustzoeker bent, ben je hier dan ook op je plek?’

Op Mallorca is dat zeker het geval, want zelfs een gevoel van rust kun je op dit eiland ervaren, zoals de meer kalme badplaatsen. Vooral de natuur vormt hierbij een bijzondere bezienswaardigheid, want op diverse punten heb je panoramische uitzichten over zee. Maar, ook de culturele hotspots mogen niet vergeten worden.

Waar je in het binnenland nog authentieke dorpjes kunt bewonderen, neemt de hoofdstad Palma de Mallorca je mee in de typisch Spaanse levenswijze. Denk hierbij aan de traditionele gastronomie, zoals de iconische tapas, maar ook de erfenissen op architectonisch gebied, waaronder eeuwenoude gebouwen. Klinkt jou dit als flamencomuziek in de oren? Boek dan een reis naar het mooie Mallorca…

  1. Ibiza

Ibiza - Spanje Ibiza – Spanje

Ibiza: het is een eiland waar je talloze woorden aan kunt verbinden. Van flamboyant en kosmopolitisch tot het non-materialistische en ‘eenvoudige’ hippiebestaan. Maar, ook uitgestrekte natuurgebieden met rustige badplaatsjes tot de bruisende hoofdstad Ibiza-Stad met eeuwenoude hotspots.

Houd je van culturele bezienswaardigheden? Dan moet je zeker het historische centrum bezoeken. Maar, Ibiza heeft natuurlijk niet zonder reden de term ‘feesteiland’ gekregen: als je ergens tot in de ochtenduren door kunt gaan, dan is het wel op deze plek van de Balearen. De feestjes weten onderling dan ook grote contrasten te vormen: waar de ‘vrijgevochten’ hippies urenlang feesten in ‘grotten’, vind je in de hoofdstad zeer luxueuze clubs met ’s werelds meest bekende DJ’s.

Misschien kom jij graag naar Ibiza voor een ontspannen strandvakantie zonder allerlei festiviteiten: ook dat is hier goed mogelijk, want je hebt hier zowel levendige als meer rustige badplaatsen met fijne accommodaties nabij het strand. Hoewel dit eiland wel degelijk kindvriendelijk is, zie je de meeste gezinnen sneller voor andere gebieden kiezen: op Ibiza zul je voornamelijk jongeren en reizigers ‘zonder kinderen’ treffen. Van flamboyante feesten tot meditatiesessies op een berg en van luieren op het strand tot het bewonderen van de mooiste natuurgebieden: Ibiza is een eiland met veel gezichten. Genoeg reden dus om dit eens goed onder de loep te nemen…

 

  1. Menorca

Menorca eiland Balearen

Het eiland Menorca is één van de kleinste gebieden van de Balearen. Wel is het voor velen juíst een reden om daarom voor deze plek te kiezen, want het is niet zo massaal als de ‘grote broertjes’, evenals het vasteland van Spanje. Menorca is daardoor voornamelijk in trek bij liefhebbers van het strand, waaronder stelletjes van jong tot ouder, maar ook zeker bij jonge gezinnetjes.

Zo kun je wel van een fijne en ontspannen zonvakantie genieten, maar word je niet ‘omver’ gelopen. Je zou je af kunnen vragen: ‘Heeft Menorca wel genoeg te bieden als het juist bekend om de rust staat?’ Jazeker! Naast de gezellige badplaatsen vind je in de oude hoofdstad Mahón mooie bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen, en vele mogelijkheden tot winkelen, evenals de authentieke gerechten in restaurants die je van het Menorcaanse leven laten genieten.

Ook qua natuur heeft dit eiland veel te bieden, want door het groene, heuvelachtige landschap kun je avontuurlijke wandelingen maken. Naast de meest idyllische baaien kom je hier eveneens mystieke grotten tegen. Wil je graag iets actiefs beleven? Dan kun je zelfs nog aan diverse watersportactiviteiten deelnemen, zoals duiken, kajakken en waterskiën. Wil je met je partner of met je gezin van het rustige eilandleven genieten? Ervaar dan de schoonheid van Menorca…

 

  1. Formentera

Formentera eiland Spanje

Formentera is het meest kleine eiland van de Balearen en daarmee ook het meest rustige gebied. Toegegeven: een bruisende hoofdstad heeft het niet en voor de uitgaansgelegenheden hoef je eveneens niet te gaan. Maar, Formentera bezit een geheel andere kracht. Een groot deel van dit eiland staat namelijk bekend als een reservaat met een bijzondere biosfeer. Je vindt hier dan ook het nationale park Ses Salines dat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen.

Ook kun je hier flora als pijn- en vijgenbomen ontdekken, maar ook diersoorten als konijnen, hagedissen, gekko’s en zelfs tweehonderd vogelsoorten spotten: vooral natuurliefhebbers en vogelaars weten graag naar Formentera te komen. De meeste accommodaties weten zich hierbij direct aan het strand te begeven; ook de knusse vis- en tapasrestaurantjes zal je in de nabijheid vinden. Wil je daarnaast het bruisende eilandleven opzoeken? Dan kun je vanuit hier eveneens de boot naar Ibiza pakken. Houd je van de rust en natuur? Laat Formentera dan niet langer op je wachten…

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: