Vakantiebestemmingen juni

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Zonvakantie bestemmingen juni

In juni naar een zonnige bestemming? Zowel binnen Europa als daarbuiten zijn er veel zonnige en warme vakantiebestemmingen. De top 10 vakantiebestemmingen juni 2024 vind je op deze pagina. Met temperaturen tussen de 24 en 35 graden zit er vast wel een geschikte zonbestemming voor je tussen.

Griekse eilanden

Griekse eilanden in juni - Rhodos
 • Hotel Atrium Platinum
 • Ontdek de Griekse eilanden in juni

Mallorca

Mallorca bestemmingen juni - vakantiediscounter
 • Hipotels Mediterraneo
 • Ontdek de Spaanse eilanden in juni

Zonbestemming juni

In juni naar de zon? Waar is het warm in juni? Een antwoord op deze vragen vind je op deze pagina. De temperatuur van de vakantiebestemmingen ligt tussen de 24 en 35 graden, dit verschilt per bestemming. Klik op meer informatie wanneer je benieuwd bent naar het weer, de mooiste plekken en de beste hotels en resorts. Het voordeel van een zonvakantie in juni is de relatieve rust, de zomervakantie is dan namelijk nog niet begonnen.

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand juni kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen juni 2024

Canarische eilanden

Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een populaire zonbestemming in de maand juni. Juni is een goede maand om één van de eilanden te bezoeken vanwege het warme weer. Er valt in deze maand weinig neerslag en er zijn veel zonuren. De zeven grote eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Lees meer over het weer op de Canarische eilanden, de bezienswaardigheden en de mooiste bestemmingen.

Canarische eilanden

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura

Griekse eilanden - zonbestemming

Griekse eilanden

Juni is een fantastische maand om de Griekse eilanden te bezoeken. Het weer is in deze tijd van het jaar over het algemeen zonnig en warm, maar niet zo heet als in de zomermaanden juli en augustus. De gemiddelde maximale temperatuur op de Griekse eilanden in juni is ongeveer 27-29 graden Celsius, met weinig neerslag en veel zonuren. Geniet van de mooie stranden en bezienswaardigheden. Lees meer over de Griekse eilanden.

Griekse eilanden

Kreta, Rhodos, Zakynthos, Kos, Corf, etc.

Spaanse eilanden - zonvakantie bestemmingen

Spaanse eilanden

Vanwege het warme en zonnige weer juni is een goede maand om de Spaanse eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca te bezoeken. De gemiddelde temperatuur op deze eilanden in juni is ongeveer 27 graden Celsius, met weinig regen en veel zon. Lees meer over de Spaanse eilanden en ontdek welk eiland het beste bij jou past.

Spaanse eilanden

Mallorca, Ibiza, Menorca

ABC-eilanden

De ABC-eilanden bestaan uit Aruba, Bonaire en Curaçao en liggen in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied en zijn geschikt om te bezoeken in juni. De gemiddelde temperatuur op deze eilanden in deze periode is ongeveer 31 graden, met veel zon en weinig neerslag. Aruba, Bonaire en Curaçao staan bekend om hun prachtige stranden, gezellige dorpjes en bezienswaardigheden. Ontdek de ABC-eilanden hieronder en bekijk het weer.

ABC-eilanden

Aruba, Bonaire, Curaçao

Turkije - vakantiebestemming

Turkije

Het weer is in deze periode in Turkije over het algemeen warm en aangenaam, maar niet zo heet als in de zomermaanden juli en augustus. De gemiddelde temperatuur in Turkije in juni is ongeveer 28-30 graden, met weinig regen en veel zon. Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming met prachtige stranden, veel bezochte plekken zijn Antalya en Bodrum.

Turkije

Diverse badplaatsen

Kaapverdië - zonvakantiebestemming

Kaapverdië

In juni naar vakantiebestemming Kaapverdië? Goede keuze! Het is er in deze periode heerlijk warm met weinig regen en veel zon. Populaire bestemmingen op Kaapverdië zijn Sal, Boa Vista, Santiago en São Vicente. Je kunt genieten van de zon op de stranden, watersporten beoefenen en bezienswaardigheden bezoeken.

Kaapverdische eilanden

Sal, Boa Vista, Sao Vicente, Santiago

Mexico - zonbestemming

Mexico

Juni is gemiddeld gezien een warme en vochtige maand in Mexico. De gemiddelde maximum temperatuur in Mexico is ongeveer 32 graden. Er is in deze periode meer kans op dagen met regen. Mexico heeft prachtige stranden, mooie resorts en bezienswaardigheden.

Mexico

Diverse badplaatsen

Mexico - zonbestemming

Mexico

Juni is gemiddeld gezien een warme en vochtige maand in Mexico. De gemiddelde maximum temperatuur in Mexico is ongeveer 32 graden. Er is in deze periode meer kans op dagen met regen. Mexico heeft prachtige stranden, mooie resorts en bezienswaardigheden.

Mexico

Diverse badplaatsen

Italië vakantiebestemmingen

Italië

De gemiddelde maximum temperatuur ligt in deze maand op ongeveer 27 graden. Het is hierdoor een geschikte vakantiebestemming in deze periode. Enkele van de populaire bestemmingen in Italië zijn Rome, Florence, Venetië en Toscane.

Italië

Diverse bestemmingen

Seychellen zonbestemming

Seychellen

Met een gemiddelde maximum temperatuur van zo’n 30 graden zijn de Seychellen een goede bestemming om te bezoeken in deze periode. Geniet van de mooiste stranden ter wereld en de mooie natuur. Er is deze maand weinig regenval en veel zon.

Seychellen

Diverse bestemmingen

Oostenrijk vakantiebestemming

Oostenrijk

Zoek je een bestemming waar het niet zo warm is, overweeg dan Oostenrijk. In deze maand is het zo’n 22 graden gemiddeld maximaal. Een ideale temperatuur om te wandelen en te genieten van de mooie omgeving.

Oostenrijk

Mooie vakantiebestemming

Waar is het warm in juni?

Waar schijnt de zon in juni en waar is het warm? In juni hoef je voor een zonnige bestemming niet ver te vliegen, binnen Europa zijn er diverse bestemmingen waar het warm is in deze maand.

Wat is een ideale temperatuur voor jouw vakantie? Gaat jouw voorkeur uit naar een zonvakantie met hoge temperaturen of liever een actieve vakantie met minder hoge temperaturen? Er zijn vakantiebestemmingen in juni waar het meer dan 30 graden is en er zijn bestemmingen waar het rond de 25 graden is. De informatiepagina van elke bestemming geeft het gemiddelde weer aan per maand, hiermee kan je een goede inschatting van de temperatuur in juni maken.

Om volop van de zon te kunnen genieten, zal je dus niet of niet ver buiten Europa hoeven te reizen. Benieuwd waar jij naartoe kunt? Hier vind je de top 10 vakantiebestemmingen van juni!

Onze top 10 zonbestemmingen in juni:

 • Canarische eilanden
 • Griekse eilanden
 • Spaanse eilanden
 • ABC-eilanden
 • Turkije
 • Mexico
 • Kaapverdië
 • Italië
 • Seychellen
 • Oostenrijk

Onze top 10 bestaat voornamelijk uit zonvakanties met een minimale temperatuur van zo’n 22 graden. De temperatuur verschilt per bestemming, net zoals de vliegtijd en het type vakantie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een strandvakantie met hoge temperaturen, kies dan voor landen waar het in juni meer dan 30 graden is. Bij een vakantie met bijvoorbeeld kleine kinderen, of een actieve vakantie, is een lagere temperatuur wellicht meer geschikt.

Waar is het 30 graden in juni?

Waar is het 30 graden in deze periode? In deze maand ben je de vakantiedrukte nog even voor, een maand later begint namelijk de zomervakantie. Op deze vakantiebestemmingen is het rond de 30 graden, dit is de gemiddelde maximum temperatuur:

 • ABC-eilanden
 • Griekse eilanden
 • Spaanse eilanden (bijna 30 graden)
 • Turkije
 • Mexico
 • Kaapverdië
 • Seychellen

Kindvriendelijke bestemmingen juni

Op zoek naar de zon in deze periode met kleine kinderen? De schoolvakanties zijn in deze maand nog niet begonnen, dus het is een goede maand om met kleine kinderen naar een zonbestemming te gaan. Dit vinden wij de beste kindvriendelijke bestemmingen in juni

 • Spaanse eilanden
 • Canarische eilanden
 • Griekse eilanden

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: