Vakantiebestemmingen juni

De mooiste vakanties boek je bij:

Vakantiebestemmingen Sunweb
Reisbestemmingen Vakantiediscounter
Vakantiebestemmingen D-Reizen

Met de komst van juni gaat de zomer in Europa beginnen. Eigenlijk zou je dit continent nu niet hoeven te verlaten, want vrijwel overal zijn de temperaturen aan de hoge kant en weet de zon op veel plekken lange uren te schijnen. Ook buiten Europa zijn er mooie vakantiebestemmingen in juni. Toch zijn er verschillende specifieke vakantiebestemmingen aan te raden. In de vakantiebestemmingen top 10 van juni zie je welke bestemmingen je het beste kunt bezoeken.

Mallorca – Zafiro

Wat zijn de mooiste bestemmingen voor juni? Mallorca is veelzijdig en geschikt voor stellen en gezinnen. Bekijk dit mooie hotel maar eens!

Dominicaanse Republiek

Dit vijfsterrenresort is populair in deze maand. Vanwege het warme weer, de ligging aan het strand en de vele faciliteiten.

Griekse eilanden

De Griekse eilanden zijn een mooie bestemming in deze periode. Er zijn heel veel mooie en luxe resorts, zoals dit vijfsterren resort.

Wat maakt de maand juni nu direct tot een fijne reisperiode? Dat komt door de nog niet al te hoge toeristendrukte. Aangezien de meeste reizigers in juli en augustus op reis gaan, valt juni nog altijd onder de minder belaste maanden. Bestemmingen zoals Spanje, Italië of de Griekse eilanden zijn erg mooie bestemmingen voor de maand juni.

Waar schijnt de zon in juni?

Om volop van de zon te kunnen genieten, zal je dus vooral niet of niet ver buiten Europa hoeven te reizen. Benieuwd waar jij naartoe kunt? Hier vind je de top 10 vakantiebestemmingen van juni!

Wil je graag een zonvakantie, eventueel in combinatie met het bezoeken van een grote stad, maar niet met duizend man om je heen? Dan is juni de ideale maand voor jou. Benieuwd wat jouw nieuwe bestemming kan worden? Je ontdekt het in deze top 10 vakantiebestemmingen in juni. Enkele mooie (Europese) bestemmingen zijn de Griekse eilanden of de Spanje eilanden. Buiten Europa is het genieten in bijvoorbeeld Suriname, Dominicaanse Republiek of de Malediven.

Zonbestemming juni

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand juni kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen juni 2023

Mallorca - Spanje

Spanje

Spanje is één van de meest geliefde bestemmingen van Europa in juni. Al vroeg weet de zon de stranden hier te verwarmen en ’s avonds bruist het leven nog altijd op de pleinen. Waar de vele tapasbarretjes je met de stoere, Spaanse gastronomie kennis laten maken, bieden de grote steden je uitzicht je de mooiste, culturele bezienswaardigheden, zoals indrukwekkende stadsparken en eeuwenoude complexen. Naast de talloze zandstranden kun je hier ook bijzondere stukken natuur vinden. En, met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het ook nog eens behaaglijk warm.

vakantiebestemming Italië herfstvakantie

Italië

Van de meest luxe winkelstraten tot idyllische dorpjes in het binnenland: de schoonheid van Italië heeft zich al eeuwen geleden bewezen. Kijkend naar de historische erfenissen uit de Romeinse tijd terwijl je een pizza verorbert: in dit land kan het! De gastronomie, de natuur van Toscane, de chique kusten van Amalfi of het berggebied van Sicilië: je kunt Italië haast oneindig blijven prijzen. Dit Mediterrane land weet naast de talloze bezienswaardigheden en mooie stukken natuur je ook nog eens hoge temperaturen te bieden: in juni wordt het namelijk zo’n 25 graden.

Curaçao vakantiebestemmingen

Curaçao

Met constante temperaturen van circa 30 graden kun je in Curaçao goed terecht voor een zonvakantie in juni. Houd je wel van exotische sferen? Dan is dit een locatie voor jou! Deze plek heeft dan ook veel te bieden: zo kun je de verscheidene natuurgebieden alleen of middels avontuurlijke excursies bezoeken en kun je de ‘Hollandse’ historie in het kleurrijke Willemstad bezichtigen. Deze stad bezit dan ook culturele hotspots en diverse musea. En, met een beetje geluk word je op het strand ook nog eens door een flamingo bezocht.

Kefalonia Griekenland

Griekenland

Met zoveel keuze-eilanden heb je bij Griekenland eigenlijk een luxeprobleem: ga je voor het ‘Italiaanse’ Corfu, het eiland met de cipressen en olijfbomen, het veelzijdige Kreta of juist de oostkust met wat Turkse invloeden, zoals de Dodekanesos? Vrijwel alle eilanden beschikken dan ook over die typisch Griekse charme, zoals de idyllische dorpjes met kleurrijke haventjes en de geliefde gastronomie. Ook de natuur wordt hier zeer gewaardeerd, want je vindt er paradijselijke stukken in combinatie met eeuwenoude bezienswaardigheden, zoals tempels uit de Oudheid.

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Wil je graag buiten Europa reizen, het liefst naar het Caribisch gebied? Dan valt de Dominicaanse Republiek je zeker aan te raden. Niet alleen is de temperatuur hier hoog, ook is het een zeer divers eiland, te denken aan bijvoorbeeld paradijselijke stranden voor zonliefhebbers of juist ruige kuststroken voor watersporters. De hoofdstad Santo Domingo beschikt over veel culturele hotspots, grotendeels afkomstig uit de tijd van de Spaanse kolonisatie. Zowel de bevolking als de gastronomie vormt een bonte mix van buitenlandse invloeden, wat dit eiland dus zeer bijzonder maakt.

Brazilië

Wil je graag buiten Europa reizen, zoals een zonvakantie naar een tropisch oord? Dan is het flamboyante en carnavaleske Brazilië vast iets voor jou! Niet alleen ligt de temperatuur in juni rond de 25 graden, ook is de kans op grootse regenbuien nu op het laagste niveau. Het tropisch regenwoud, het carnaval, de samba, de lange zandstranden en historische steden met een rijke geschiedenis als Rio de Janeiro en Salvador: het kleurrijke Brazilië is een veelzijdige vakantiebestemming die een bezoek zéker waard is.

Vakantiebestemmingen Suriname

Suriname

Een tropische, jungleachtige bestemming met vegetatie als bananenplanten, exotische flora, watervallen en rivieren én waar Nederlands de officiële taal is: je treft het in het mooie Suriname. Naast de indrukwekkende natuurgebieden vind je hier ook nog historische bezienswaardigheden, zoals de hoofdstad Paramaribo met de iconische, houten huizen, maar ook nog in stand gebleven plantages die je middels excursies kunt bezichtigen. De gevarieerde keuken wordt hier eveneens groots geprezen. De temperatuur ligt in juni rond de 32 graden.

Vakantiebestemmingen Egypte

Egypte

Het eeuwenoude land van de Nijl, de piramides en farao’s: Egypte is één van de meest iconische landen van het Afrikaans continent. Dit warme vakantieoord is niet zonder reden populair, want ook in juni weet het gemiddeld zo’n 28 graden te worden. De vele accommodaties, grenzend aan de stranden, zijn hierbij van alle gemakken voorzien. Wil je graag iets actiefs ondernemen? Denk hierbij dan zeker eens aan het bezichtigen van de onderwaterwereld of bekijk de woestijnrijke natuur middels een kamelentocht.

Winterzonvakantie Tunesië

Tunesië

Kun je Oosterse sferen wel waarderen en mag een kamelentrip op jouw vakantie niet ontbreken? Ontdek dan eens de schoonheid van Tunesië. Niet alleen vind je hier bijzondere, culturele bezienswaardigheden in de vorm van complexen naar de islamitische architectuur, ook kun je hier rondstruinen op een traditionele soukh, bekend van de Perzische tapijten, Arabische sieraden en Oosterse kruiden voor de traditionele, Tunesische keuken. Ook de temperatuur leent zich goed voor een zonvakantie, want deze bevindt zich in juni rond de 30 graden…

Indonesië

Wil je graag een exotische vakantiebestemming bezoeken waar je niet door een toeristenmassa bedolven wordt? Dan is het tropische Indonesië, met temperaturen van 32 graden, vast iets voor jou. Dit natuurrijke land vol oerwouden, vulkanen, sawa’s en jungleachtige uitzichten is niet zonder reden één van de meest favoriete bestemmingen van Zuidoost-Azië. Het eiland Bali weet je daarbij de mooiste bezienswaardigheden te bieden, zowel in de vorm van botanische tuinen als in religieuze tempels nabij Ubud en Denpasar. En, ook het regenseizoen is rond juni een stuk kalmer.

Vakantiebestemmingen 2023

De vakantiebestemmingen van 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - mooiste vakanties
Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: