Griekse Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Top 10 mooiste Griekse eilanden

Griekenland is één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want je vindt hier dan ook volop vertier voor jong én oud. Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Welk eiland heeft jouw voorkeur? Bekijk de informatie via bovenstaande links.

Op deze pagina kan je de top 10 bekijken van de mooiste Griekse eilanden. Per Grieks eiland kan je foto’s en informatie bekijken.

Griekse eilanden - Rhodos

Rhodos

Direct aan het prachtige strand

Griekse eilanden - Kos - resort

Kos

Direct aan het prachtige strand

YouTube video

 

Eilanden Griekenland

Of je nu meer voor de culturele bezienswaardigheden, zoals erfenissen uit de Klassieke Oudheid, of juist het bruisende stadsleven gaat: de Griekse eilanden weten het allemaal te bieden. En, vergeet ook zeker de imponerende natuur en de grotendeels traditionele en lokale gastronomie in de schilderachtige plaatsjes niet…

De Griekse eilanden beschikken ieder over een eigen kracht: waar het op plek A bruisend en bedrijvig is, weet plek B juist meer om de rust en natuur bekend te staan. Maar, welke eilanden hebben nu een ware plek in deze top 10 vakantiebestemmingen verdiend?

Kreta

Kreta

Kreta is het meest zuidelijk gelegen en tevens grootste eiland van Griekenland. Dit gebied is rijk aan familiestranden en oude plaatsen, zoals het havenstadje Rethymnon en de pittoreske bergdorpjes. Deze vakantiebestemming is bij uitstek een plek voor jong en oud: van grote clubs voor jongeren tot charmante restaurants in het zuiden, veelal geroemd om de lokale gastronomie. Sporten, feesten of culturele hotspots? Op Kreta valt het allemaal te beleven!

Mykonos Griekenland

Santorini en Mykonos

Witte huisjes, blauwe daken en idyllische restaurants: de Cycladen geven je hét typische gevoel van Griekenland. Bekende eilanden zijn dan ook Santorini en Mykonos. Veel reizigers kiezen dan ook voor boottochten, want deze lenen zich uitstekend voor dagjes eilandhoppen. Ook vind je hier indrukwekkende natuur, zoals rotspartijen, en fijne stranden om te ontspannen.

Rhodos Griekenland

Rhodos

Rhodos is voor velen een geliefde vakantiebestemming. Vreemd is dat ook niet, want je vindt hier activiteiten voor jong én oud. Waar gezinnen zich op de vele familiestranden kunnen vermaken, valt er voor de cultuurliefhebber veel te zien, zoals de oude hoofdstad en geschiedenisrijke bezienswaardigheden uit de Klassieke Oudheid. Vergeet de avond dan ook zeker niet af te sluiten met een restaurantje aan het water, uitkijkend op de kleurrijke huisjes…

Zakynthos vakantiebestemmingen

Zakynthos

Het is waarschijnlijk het bekendste strand van Griekenland: Shipwreck Beach. De nabijgelegen, hoge berg geeft je dan ook een immens uitzicht over dit eiland. Daarnaast staat deze vakantiebestemming bekend om de oude bergdorpjes, de indrukwekkende, groene natuur en de ‘blauwe’ grotten. En de koks? Die weten van de lokale visserij de lekkerste gerechten te maken.

Kos Griekenland

Kos

De vakantiebestemming Kos: het is de geboorteplaats van ‘Vader Geneeskunde’, ook wel de arts en filosoof Hippocrates. Dit middelgrote eiland grenst aan het Turkse Bodrum en staat voornamelijk bekend als een fijn familie-eiland. De vrij vlakke natuur met mooie dorpjes, waaronder het idyllische Zia, leent zich dan ook goed voor fietsavonturen. Wil je graag culturele hotspots bezichtigen? Laat je dan verrassen door het authentieke centrum van de hoofdstad!

Corfu Griekenland

Corfu

Grootse, groene vlaktes en Venetiaanse huizen: het noordelijk gelegen Corfu is één van de meest karakteristieke gebieden van Griekenland. Je vindt hier dan ook talloze olijfbomen en cipressen waardoor het eiland zelfs wat Italiaans aandoet. Daarnaast zijn hier veel culturele bezienswaardigheden, waaronder een eeuwenoude tempel. Ook leent dit gebied zich uitermate goed voor snorkelen…

Karpathos

Wil je massatoerisme vermijden? Dan is Karpathos de vakantiebestemming die je hebben moet. Vooral de ruige natuur en de vele, vaak nog traditionele bergdorpen zijn voor de cultuur- en natuurliefhebber een bezichtiging meer dan waard. Daarnaast vind je er veel kleine stranden waarbij de restaurants je graag kennis met de lokale gastronomie laten maken.

Kefalonia Griekenland

Kefalonia

Het eiland Kefalonia wordt door velen als één van de mooiste eilanden beschouwd. Hoewel het niet ‘bijzonder luxueus’ is, zijn veel reizigers, waaronder filmsterren als George Clooney, gevallen voor de schoonheid van het eiland, zoals de kleurrijke, Venetiaanse huisjes in de bergdorpjes en de groene omgeving. Wil je graag iets actiefs ondernemen? Bekijk dan eens de opties voor avontuurlijke excursies! Eén van de mooiste Griekse eilanden.

Lesbos

Schilderachtige dorpjes en uitgestrekte olijfgaarden: wanneer je aan traditiegetrouw Griekenland denkt, kom je al gauw bij deze vakantiebestemming terecht. Ook vind je er bijzondere natuurgebieden, variërend van dennen- tot eikenbossen. Bezichtig je graag culturele hotspots? Bezoek dan zeker eens de karakteristieke hoofdstad en de oude bergdorpen met de nog altijd eeuwenoude, traditionele gebruiken…

Lefkas Grieks eiland

Lefkas

Gelegen tussen Corfu en Kefalonia vind je het relatief rustige Lefkas. Dit eiland staat, naast de groene natuur en hoge kliffen, vooral bekend als een eiland voor sporters: het is namelijk één van de meest fijne gebieden om te surfen. Ook vind je hier veel dorpjes aan het water waarbij de restaurants de lekkerste, lokale gerechten weten te bieden. Ook voor jonge gezinnen is het een zeer aangenaam eiland.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: