Vakantiebestemmingen juli

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Juli behoort tot de meest drukke vakantieperiodes van het jaar. Dat is ook logisch, want de scholen hebben nu de grote vakantie en veel werkenden nemen daarom vakantiedagen op. Vooral in Europa is de bedrijvigheid groots, want de temperaturen zijn hoog en de reistijden niet al te lang. Binnen en buiten Europa zijn er veel bestemmingen waar de zon volop schijnt en je kunt genieten van het heerlijke weer. In de vakantiebestemmingen top 10 van juli zie je welke bestemmingen je het beste kunt bezoeken.

Griekse eilanden

Vakantiebestemmingen Griekse eilanden juli - Rhodos -Sunweb
  • Lindos – Hotel Lindos
  • De Griekse eilanden in juli

Spanje

Vakantiebestemmingen Menorca in juli
  • Menorca – Hotel Sol Falco
  • Spaanse eilanden: Mallorca, Ibiza en Menorca

Wil je iets meer rust? Dan kun je ook naar andere continenten afreizen, zoals Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika. In Europa zijn vooral de Mediterrane landen populair, want hier is de kans op zonnige dagen het groots. Bestemmingen zoals Spanje, Italië of de Griekse eilanden zijn erg mooie bestemmingen voor de maand juli.

Zonbestemming juli

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand juli kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen juli 2024

Mallorca - Spanje

Spanje

Eeuwenoude steden met de geliefde, Spaanse keuken tegenover levendige badplaatsen en talloze stranden: Spanje is één van de meest veelzijdige landen van Europa.  Ook de temperatuur van juli mag hoog genoemd worden: deze kent een gemiddelde van zo’n 28 graden.

vakantiebestemming Italië herfstvakantie

Italië

De meest idyllische dorpjes met het pure, boerenleven tegenover een kosmopolitisch modeparadijs of juist een eeuwenoud openluchtmuseum met de oudste gebouwen van Europa: in Italië tref je het allemaal. De Italiaanse keuken, het haast oneindig aantal hotspots en de grootse variatie aan landschappen, zoals de Toscaanse wijngaarden tegenover de stoere bergen van Sicilië: niet zonder reden is Italië een grote favoriet. In juli weet de temperatuur dan ook snel naar 29 graden te lopen, dus ook aan warmte zal het je hier niet ontbreken.

Curaçao vakantiebestemmingen

Curaçao

Curaçao is samen met Aruba en Bonaire altijd een geschikte vakantiebestemming. Vanwege het constante warme weer is deze bestemming populair het hele jaar door. Op Curaçao zijn veel mooie resorts, zowel voor koppels als voor gezinnen.

Lefkas Grieks eiland

Griekenland

Eilanden met bruisende badplaatsen, talloze stranden, temperaturen van circa 29 graden en een grootse verscheidenheid aan vegetatie: het eeuwenoude Griekenland behoort tot één van de meest geliefde zonbestemmingen. In het heuvelachtige landschap vind je zelfs nog culturele bezienswaardigheden, zoals eeuwenoude ruïnes of tempels, daterend uit de Klassieke Oudheid. Daarnaast kun je op deze bestemming aan diverse excursies deelnemen, zoals een avontuurlijke boottocht. En, wil je graag lekker dineren? Dan kun je goed terecht in één van de vele traditionele restaurants, gelegen in de karakteristieke haventjes.

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Wil je graag buiten Europa reizen, het liefst naar het Caribisch gebied? Dan valt de Dominicaanse Republiek je zeker aan te raden. Niet alleen is de temperatuur hier hoog, ook is het een zeer divers eiland, te denken aan bijvoorbeeld paradijselijke stranden voor zonliefhebbers of juist ruige kuststroken voor watersporters. De hoofdstad Santo Domingo beschikt over veel culturele hotspots, grotendeels afkomstig uit de tijd van de Spaanse kolonisatie. Zowel de bevolking als de gastronomie vormt een bonte mix van buitenlandse invloeden, wat dit eiland dus zeer bijzonder maakt.

Kroatië vakantiebestemming

Kroatië

Wel een Mediterraan gebied, maar niet met een te grote hoeveelheid aan toerisme? Reis in juli dan zeker eens naar Kroatië af. Niet alleen is de temperatuur hier aan de hoge kant, ook vind je hier steden met historische bezienswaardigheden, zoals Split en Dubrovnik, en de mooiste natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Plitvice Meren waar je sprookjesachtige meren en watervallen kunt bezoeken. Wil je graag een combinatie van zon, natuur én culturele hotspots? Laat het Mediterrane Kroatië dan niet langer op je wachten.

Turkije vakantiebestemmingen

Turkije

Het land van de moskeeën, de paradijselijke Rivièra en bijzondere bezienswaardigheden naar de islamitische architectuur: je ontdekt het allemaal in het zonovergoten Turkije. Dit gebied is niet zonder reden geliefd, want de temperatuur weet in juli rond de 33 graden te liggen en voor elk type reiziger valt er iets te ondernemen. Want Turkije vooral typeert, is de grootse aanwezigheid van stranden, kindvriendelijke accommodaties, de gastronomie en bijzondere excursies die je de mooiste bezienswaardigheden laten zien. Houd je van Oosterse sferen? Bezoek dan het mooie Turkije.

Vakantiebestemming Egypte

Egypte

Het eeuwenoude land van de Nijl, de piramides en farao’s: Egypte is één van de meest iconische landen van het Afrikaans continent. Dit warme vakantieoord is niet zonder reden populair, want ook in juli weet het gemiddeld zo’n 30 graden te worden. De vele accommodaties, grenzend aan de stranden, zijn hierbij van alle gemakken voorzien. Wil je graag iets actiefs ondernemen? Denk hierbij dan zeker eens aan het bezichtigen van de onderwaterwereld of bekijk de woestijnrijke natuur middels een kamelentocht.

Macedonië

Het broertje van Griekenland, maar minder toeristisch én met veel ongerepte stukken natuur: Macedonië is een paradijs voor de natuurliefhebber, want je vindt hier indrukwekkende berggebieden, lommerrijke bossen en paradijselijke meren. Ook aan culturele bezienswaardigheden weet het hier niet te ontbreken, want de stad Ohrid staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lig je graag op het strand? Dan zal je deze veelal rondom het meer van Ohrid vinden. Eens iets anders dan de bekende bestemmingen? Ontdek snel de schoonheid van het historische Macedonië.

Indonesië

Wil je graag een exotische vakantiebestemming bezoeken waar je niet door een toeristenmassa bedolven wordt? Dan is het tropische Indonesië, met temperaturen van 33 graden, vast iets voor jou. Dit natuurrijke land vol oerwouden, vulkanen, sawa’s en jungleachtige uitzichten is niet zonder reden één van de meest favoriete bestemmingen van Zuidoost-Azië. Het eiland Bali weet je daarbij de mooiste bezienswaardigheden te bieden, zowel in de vorm van botanische tuinen als in religieuze tempels nabij Ubud en Denpasar. En, ook het regenseizoen is rond juli een stuk kalmer.

Waar schijnt de zon in juli?

In de zomer is het behoorlijk lastig kiezen, want vrijwel elk gebied heeft een eigen charme. Ga je het liefst voor zoveel mogelijk zon? Je vindt het in deze top 10 vakantiebestemmingen van juli.

Ook ‘avontuurlijke’ landen als Oostenrijk, België, Zwitserland en Scandinavië zijn populair, want de bergen zijn nu paradijselijk groen en lenen zich perfect voor sportieve zomervakanties. Over het algemeen is het hier iets koeler. Wil je liever aan het strand liggen en genieten van de zon?

Zonnige vakantiebestemmingen juli

Je ontdekt de bestemmingen in deze top 10 vakantiebestemmingen in juli. Enkele mooie (Europese) bestemmingen zijn de Griekse eilanden of de Spanje eilanden. Buiten Europa is het genieten in bijvoorbeeld Suriname, Dominicaanse Republiek of de Malediven.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: