Vakantiebestemmingen Spanje

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Spanje is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Vreemd is dat ook niet, want grotendeels heb je met een aangenaam klimaat en hoge temperaturen te maken. Tegenover dat gunstige weer vind je een grote diversiteit aan geschiedenisrijke steden, lieflijke dorpjes en imposante natuurgebieden. Dus, welke plekken horen met recht in de top 10? En, wat wordt jouw aankomende vakantiebestemming?

Populaire vakantiebestemmingen Spanje

De Spanjaarden? Daar viel vroeger niet mee te sollen. En toch hebben diverse heersers het wel voor elkaar gekregen. De Moren bijvoorbeeld, ook wel de Berbers en Arabieren uit onder andere Carthago, wisten voornamelijk Zuid-Spanje te bezetten. Het cultuurrijke Andalusië, met steden als Sevilla en Granada, doet dan ook wat Oosters aan en vormt een bewonderenswaardige vakantiebestemming. Maar, dat is niet het enige dat dit gebied typeert. Vanaf de 15e eeuw werd Sevilla ‘de Gouden poort’ van Europa; mede door de wereldse ontdekkingen werd deze stad het centrum van Spanje.

Mooie plaatsen in Spanje

Tegenover de natuur in het noorden en de Moorse cultuur van het zuiden vind je de grote steden, waaronder Madrid, Barcelona en Valencia; ieder los van elkaar geschikt als vakantiebestemming. Waar Valencia bekend staat om de moderne en futuristische architectuur, laat Barcelona vooral haar kunstzinnige kant zien. Hier zijn de gebouwen extravagant en artistiek; echt een plek waar ‘gezelligheid’ en creativiteit centraal staan. Madrid daarentegen is veel pompeuzer; dit is de plek van de Koninklijke familie. Deze stad vormt dan ook een combinatie van zeer statige panden en grote pleinen, aangevuld met de meest luxueuze winkelstraten.

Zoals je ziet, vormt Spanje echt een mix van zeer oud tot heel modern en van sierlijk koninklijk tot flamboyant artistiek. Naast de talloze badplaatsen aan de kusten vind je er dus de mooiste natuurgebieden en meest bewonderenswaardige steden. Een geschikte vakantiebestemming? Die is vast snel gevonden. Maar, welke plekken behoren nu echt tot de top 10 van Spanje?

De top 10 vakantiebestemmingen van Spanje

  1. Sevilla: Deze ‘Gouden poort’, staat symbool voor de Spaanse rijkdom vanaf de 15e eeuw. Deze vakantiebestemming vormt het culturele centrum van Andalusië en neemt je mee in de Spaanse Barok en Moorse erfenissen.
  2. Madrid: De hoofdstad van Spanje laat de ‘koninklijke geschiedenis’ harmonieus samenvallen met moderne architectuur. Het is een mix van luxueuze winkelstraten, natuurparken en royale complexen.
  3. Barcelona: Deze ‘stad van de Catalanen’ staat bekend om de flamboyante architectuur, veelal ontworpen door Gaudí. Naast de vele pleinen en winkelstraten vind je hier tevens de bekende kerk Sagrada Familia.
  4. Valencia: Deze stad aan de kust laat zien dat de moderne tijd niet stilgestaan heeft. Deze ‘Dubai’-achtige plek toont de meest moderne en futuristische architectuur naast de geschiedenis van de oude stad.
  5. Ibiza: Dit prachtige eiland is erg geliefd onder Nederlandse toeristen. Het eiland is zeer veelzijdig, je kunt de drukte opzoeken in een van de vele clubs, maar het eiland kent ook veel mooie en rustige plekjes.
  6. Mallorca: Mallorca is een eiland met vele gezichten. Je kunt er naartoe met het hele gezin, maar het is ook geschikt voor een stap-vakantie. Beide gebieden liggen van elkaar af, dus je hebt geen last van elkaar.
  7. Salamanca: Deze stad, gelegen in het binnenland, bezit de oudste universiteit van het land en laat je de bloeitijd van de Spaanse renaissance zien. Door de vroegere bezetting heeft Salamanca een meer Keltisch gehalte.
  8. Santiago de Compostela: Ieder jaar wordt deze vakantiebestemming weer volop door pelgrims van over de hele wereld bezocht: het bedevaartsoord Santiago de Compostela. Deze plek bevindt zich tussen de imposante natuurgebieden van Galicië.
  9. Málaga: Málaga vormt een brug tussen de moderne tijd en ‘Middeleeuws Andalusië’. Zo vind je hier een groot zandstrand en een luxueuze jachthaven tegenover de vele winkelstraten in de eeuwenoude binnenstad.
  10. Zaragoza: De stad Zaragoza staat bekend om haar volksverhalen en lokale gastronomie. Door de vele overheersingen bezit de stad diverse stijlen, variërend van Moors tot christelijk en van Romeins tot aan de renaissance.

Wie dus denkt dat je met enkel Barcelona of Madrid heel Spanje gezien hebt, die heeft het mis. Door verscheidene heerschappijen heeft het land vele erfenissen uit diverse windstreken meegekregen en dus ook vele mogelijkheden voor het kiezen van de volgende vakantiebestemming. Kortom, wil je een compleet beeld van Spanje krijgen? Dan zal je met deze top 10 erg ver komen.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: