Vakantiebestemmingen winterzon Europa

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Tijdens de winter weten sneeuw, ijs en bevroren graslandschappen een groot deel van Europa te bedekken. Toch wordt niet alles omgetoverd in een winterlandschap. Sterker nog, bepaalde landen, voornamelijk eilanden, weten zich goed voor een winterzonvakantie te lenen, te vinden in deze top 10 winterzon bestemmingen van Europa. In veel gevallen zijn de temperaturen hier -zeer- aangenaam. Wil je in Europa genieten van de winterzon en ben je benieuwd waar dit het beste kan? Bekijk dan de top 10 vakantiebestemmingen winterzon in Europa.

Hoewel de warmtewaarden niet het niveau van de zomer behalen, heb je in deze gebieden toch kans op een -erg- zonnig weertype, vooral voor deze tijd van het jaar. In veel gevallen hebben deze gebieden met een subtropisch klimaat te maken: hierbij zijn de zomers warm en de winters zacht. Andere gebieden kenmerken zich door het Mediterrane klimaat: hierbij zijn de zomers warm tegenover milde winters.

Waar schijnt de winterzon in Europa?

De top 10 winterzon bestemmingen van Europa hebben dan ook geen kans op winterse neerslag. De zonnige vakantiebestemmingen bevinden zich voornamelijk in het Mediterrane zuiden, lopende van Turkije tot aan de Canarische Eilanden. Maar, wat heeft Europa je te bieden en wat maakt deze oorden zo fijn als vakantiebestemming?

Nog geen keuze kunnen maken waar je de winterzon in Europa wilt opzoeken? Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor de winterzon in Europa kun je enkele bestemmingen bekijken. Wat dacht je van Gran Canaria, Costa Blanca of Fuerteventura?

Winterzon in Europa

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de winterzon in Europa kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen winterzon Europa

1. Gran Canaria

Gran Canaria vakantiebestemming met zon

De warmste gebieden van Europa worden gevormd door de Canarische Eilanden, in dit geval de terechte nummer één Gran Canaria. Naast de goudgele stranden vind je op dit eiland veel mooie hotspots. Zo ontdek je in de hoofdstad Las Palmas koloniaal-historische bezienswaardigheden, winkelcentra en horecagelegenheden als barretjes, restaurants met internationale keukens en Spaanse tapasbarretjes. Ook tref je hier het woestijnachtige Playa Maspalomas én kun je in het berggebied de mooiste wandelingen maken. Zelfs in de winter bevindt de temperatuur zich gemiddeld tussen de 20 à 23 graden, wat het tot een ideale winterzon vakantiebestemming maakt.

 

2. Costa Blanca

Valencia - Spanje

Waar het binnenland van Spanje koud is, vind je in het zuiden, ook wel de Costa Blanca, aangename weertypen. Zo is de temperatuur in de winter gemiddeld 16 graden, al kan deze ook zeker de 20 bereiken. De belangrijkste plaatsen zijn hierbij Alicante, Benidorm en Murcia, aangevuld met kleinere steden als Denía en Torrevieja. Volgens velen is dit gebied qua warmte dan ook het meest stabiel. Aan de Costa Blanca vind je veel brede, kindvriendelijke zandstranden en gezellige badplaatsen. Naast de kleinere badplaatsen met verschillende horecagelegenheden kom je in de grotere steden nog meer faciliteiten tegen: denk aan boulevards, winkelcentra, uitgaansgelegenheden en historische bezienswaardigheden. En, met het vliegtuig ben je ook nog eens snel op deze bestemming!

3. Fuerteventura

Fuerteventura vakantiebestemming

Net als Gran Canaria weet ook Fuerteventura zich perfect als winterzon vakantiebestemming te lenen. Dit eiland is vooral in trek bij zonliefhebbers en fanatieke watersporters, daar waar het strandleven hier centraal staat. De temperatuur ligt in de winter tussen de 19 à 23 graden: warme weertypen zijn dan ook gewoon goed voor Fuerteventura, zelfs voor deze tijd van het jaar. Waar dit gebied van de Canarische Eilanden vooral bekend om staat, zijn de witte zandstranden en gezellige badplaatsen. In deze badplaatsen vind je diverse horecagelegenheden, evenals kleine winkelcentra. Ook het woestijnlandschap, voornamelijk voorzien van cactussen, leent zich voor avontuurlijke wandelingen. Maar, ook watersporters komen hier graag naar toe, want Fuerteventura weet als geen ander de fijnste golven voor surfers te bieden…

Winterzon bestemmingen in Europa

4. Kreta

Het is het grootste en tevens meest warme eiland van Griekenland: het populaire Kreta. Hoewel de temperaturen van de zomer een stukje hoger zijn, is het alsnog een goede bestemming voor een winterzon vakantie. Het is misschien net iets te fris om in optima forma het strand te betreden, maar dat betekent niet dat je daardoor een saaie vakantie zou hebben. Integendeel! Op het fijne Kreta vind je dan ook een hoop faciliteiten en historische bezienswaardigheden. Bekijk bijvoorbeeld de oude ruïnes uit de Klassieke Oudheid, zoals de opgravingen van Knossós. Of, bezoek de mooie natuurgebieden van Kreta, zoals de Kloof van Samaría. ’s Avonds kun je dan ook genieten van typisch Griekse gerechten in kleine steden, zoals Chania, Heraklion en Rethymnon…

Zonvakantie in de winter 2024

De mooiste zonvakanties in Europa hebben wij al voor je gevonden. Waar kan je genieten van een welverdiende zonvakantie in de winter? Steeds meer mensen kiezen ervoor om er heerlijk even tussenuit te gaan in de winter. De bestemmingen waar je kunt genieten van een zonvakantie in de winter en ook nog eens in Europa kan je hieronder en hierboven vinden.

5. Tenerife

Tenerife als winterzonvakantieTenerife is één van de grootste en meest populaire plekken van de Canarische Eilanden. Waar dit gebied vooral bekend om staat, zijn de vele zandstranden, gezellige badplaatsen en prachtige stukken natuur met grootse variatie aan flora. In de winter ligt de temperatuur hier gemiddeld tussen de 20 à 22 graden, wat het weer warm aan laat voelen. Bekende badplaatsen als Costa Adeje en Playa de las Americas zijn dan ook groots in trek bij toeristen: hier vind je alle faciliteiten waar je als zonliefhebber behoefte aan hebt. In het ruige binnenland vind je mooie natuurgebieden die voornamelijk in trek zijn bij avontuurlijke reizigers, waaronder wandelaars en mountainbikers. Of je nu voor de goudgele stranden of de natuur komt: Tenerife behoort tot de fijnste winterzon vakantiebestemmingen

6. Alanya

Het Turkse Alanya staat bij velen bekend als een ideale bestemming voor de zon. Logisch ook, want zelfs in de winter kan de temperatuur hier tussen de 16 à 22 graden liggen. Met de talloze sinaasappel- en citroenbomen, maar ook de vele bananenplantages, is het één van de mooiste bestemmingen van de Turkse Rivièra. Dit schilderachtige stadje heeft dan ook historische bezienswaardigheden, verschillende winkels en gezellige horecagelegenheden, zoals restaurants en koffiehuizen. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich bij de oude haven. Naast het stadsleven vind je hier eveneens bijzondere natuur, zoals de druipsteengrot van Damlatas. Houd je van een mooie badplaats in oude sferen? Pak in het koude winterseizoen dan snel het vliegtuig naar Alanya!

7. Lanzarote

Lanzarote als bestemming voor een zonvakantie

Het is minder groot dan Gran Canaria of Tenerife, maar zeker een geschikte bestemming voor een winterzonvakantie: het zonnige Lanzarote! Ook hier weet de temperatuur in de wintermaanden tussen de 20 à 23 graden te liggen. Wat dit eiland vooral geliefd maakt, is de aanwezigheid van vele stranden en de bijzondere natuur van vulkanische maanlandschappen. Daarnaast zijn hier gezellige horecagelegenheden te vinden, zoals in het plaatsje Puerto del Carmen. Wil je graag winkelen? Dan kun je hiervoor goed in de hoofdstad Arrecife terecht. Naast het strandleven komen reizigers hier eveneens voor avontuurlijke wandelingen, mountainbiketochten en watersportactiviteiten.

8. Algarve

De Portugese Algarve is niet alleen in de zomer, maar ook in de winter een populaire bestemming. Vooral de natuur wordt hier groots bewonderd, te denken aan de grillige rotsformaties, wijngaarden op idyllische bergjes, bosrijke gebieden en sprookjesachtige wateren. De grootste badplaats van dit gebied is het bruisende Albufeira: hier vind je veel uitgaans- en horecagelegenheden, maar ook mooie, historische hotspots. De Algarve is dus vooral een fijne vakantiebestemming voor overwinteraars die van natuur houden. En, een aangenaam zonnetje kunnen waarderen!

9. Sicilië

Vakantiebestemmingen SicilieHet Italiaanse Sicilië is een geliefd vakantie-eiland dat zelfs in de winter nog aangename temperaturen kent. Op dit eiland valt dan ook van alles te vinden: historische bezienswaardigheden, gezellige steden met karakteristieke horecagelegenheden, maar ook mooie natuurgebieden, veelal voorzien van bossen, wijngaarden, olijfbomen en stranden. Ook heb je op dit eiland geen kans op winterse neerslag. Houd je van het authentieke Italië? Dan valt Sicilië je zeker aan te raden!

10. Malta

Ten zuiden van Sicilië vind je de eilandengroep Malta. Deze winterzon vakantiebestemming is vooral populair bij cultuurliefhebbers, want diverse bezienswaardigheden dateren nog uit de Klassieke Oudheid. Tevens vind je hier veel katholieke kerken. Ook de hoofdstad Valetta is een stad van de kunst: je vindt hier nauwe steegjes, Barokke paleizen en horecagelegenheden. Wil je in de winter van cultuur genieten, evenals een aangenaam zonnetje? Laat het mooie Malta dan zeker niet aan je voorbijgaan..

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: