Seychellen Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Gelegen in de Indische Oceaan, op hoogte van Kenia en Tanzania, vind je de Afrikaanse Seychellen, ook wel een vakantiebestemming met de mooiste stranden ter wereld. In totaal telt deze archipel honderdvijftien eilandjes, al zijn er slechts dertig van bewoond.

Mooiste eilanden van de Seychellen

Het is dan ook juist de natuur die deze eilanden haar ongekende schoonheid geeft. Het landschap lijkt soms wat onwerkelijk te zijn, zoals de bounty-achtige, paradijselijke stranden, de futuristische rotsformaties, het kraakheldere water en de nog meer bijzonder onderwaterwereld, vol van exotische dieren als tropische vissen en waterschildpadden. De natuur van de Seychellen wordt mede beïnvloed door het tropisch regenwoudklimaat, evenals de temperatuur: waar de waarde overdag rond 24 à 30 graden ligt, zal deze vrijwel nooit lager dan 20 graden worden. De mooiste resorts kan je hieronder bekijken op de website van de vakantiediscounter.

Bekijk alle bestemmingen >>
Mooiste resorts op de Seychellen >>

Seychellen Eilanden

Naast de aanwezigheid van diverse natuurparken vind je hier ook bezienswaardigheden als de Victoria Market, de botanische tuinen en de Hindoetempel, allen gelegen in de havenstad Victoria. Maar, wat weet de gebieden van de Seychellen nu te kenmerken en welke moet je zeker bezoeken? Dat antwoord vind je in deze top 3 vakantiebestemmingen!


YouTube video


Mahé

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en kent dan ook het hoogste bevolkingsaantal. Dit noordoostelijk gelegen eiland staat bekend om de ‘futuristische’, ruwe rotsformaties, deze lijken haast wel onwerkelijk, met daarboven grootste, uitstekende palmbomen die het landschap van de Seychellen op die wijze iconisch maken. Ook de flora en fauna van Mahé mag bijzonder genoemd worden, want je vind hier een ruim aantal tropische vogels, zeeschildpadden, orchideeën en de mooiste, exotische planten. Veel van deze natuurpracht valt te ontdekken in de bezienswaardigheden, zoals de botanische tuinen, en de verscheidene natuurparken.

In het Morne Seychellois zijn dan ook diverse wandelroutes uitgestippeld, iets dat vooral natuurliefhebbers erg aan zal spreken. Wil je graag de onderwaterwereld met haar koraalriffen beter bekijken? Dan valt een avontuurlijk duik- of snorkeltripje zeker aan te raden! Daarnaast vind je op Mahé diverse, culturele bezienswaardigheden, veelal in of rond de hoofdstad Victoria. Om optimaal van je reis te kunnen genieten, vind je hier verscheidene luxe resorts en hotels, grenzend aan de paradijselijke stranden. Voornamelijk voor stellen is het de ideale vakantiebestemming, want je bent hier volledig vrij van massatoerisme…

Praslin

Het op éen na grootste eiland van de Seychellen wordt gevormd door Praslin, gelegen op een afstand van ongeveer 44 kilometer ten opzichte van het ‘hoofdeiland’ Mahé. Wat dit gebied vooral bijzonder maakt én weet te kenmerken, zijn de vele Coco de Mer palmbomen. Deze palmbomen komen nergens anders ter wereld voor, dus deze mogen gerust erg speciaal genoemd worden. Mocht je van kokos houden, dan is dit dé ultieme vakantiebestemming! Naast dit indrukwekkende groen weet ook de onderwaterwereld een ware hotspot te vormen.

Ook liefhebbers van de watersport weten Praslin graag te bezoeken, want tijdens het snorkelen kun je zomaar de mooiste, tropische vissen en waterschildpadden tegenkomen. Het Vallée de Mai behoort, naast de vele stranden, tot de mooiste bezienswaardigheden van de Seychellen. Dit kleinste natuurpark op de Unesco Werelderfgoedlijst is een beschermd natuurgebied waar je niet alleen weelderige en exotische plantensoorten tegenkomt, het wordt zelfs druk bewoond door kleurrijke bewoners, waaronder diverse papegaaiensoorten. De verscheidene hotels die je daarentegen kunt boeken, weten allemaal dicht bij de paradijselijke stranden te liggen. Optimaal genieten? Dat is op Praslin geen enkele moeite!

La Digue

Het hart van de Seychellen wordt gevormd door Mahé, gevolgd door de kleinere gebieden Praslin en La Digue. Deze laatstgenoemde is misschien wel de meest rustige locatie, maar juist daarom is het een wonderschone plek. Het landschap wordt gevormd door ongerepte natuur en volledig witte kusten aan turquoise-gekleurde stukken water. Velen beweren dat de mooiste stranden van de Seychellen hier te vinden zijn. En auto’s? Die kennen ze hier maar nauwelijks!

De kust van La Digue, waaronder het Anse Source d’Argent, behoort dan ook tot de mooiste bezienswaardigheden van dit eiland. Wil je graag nog meer van de natuur ontdekken? Dan is de binnenlandse, groene jungle zéker de moeite waard. Bijzondere flora en fauna, zoals exotische planten en dieren, kun je hier dan ook zomaar tegen het lijf lopen! Daarnaast kun je vanaf deze locatie diverse dagtripjes naar andere eilanden maken, maar ook veilig snorkelen in de indrukwekkende onderwaterwereld. De hotels van La Digue grenzen direct aan de stranden en zijn daarbij van alle gemakken voorzien; ideaal voor stelletjes of pasgetrouwde koppels die van aangename rust en privacy houden…

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: