Vakantiebestemmingen april

Met de komst van april is de winter in Europa officieel verdreven en komen de zonnige periodes je weer tegemoet. Maar, stabiel valt het niet helemaal te noemen. ‘April doet wat ‘ie wil’, is dan ook typerend voor deze maand. Waar in april moet je heen om van de zon te genieten? Er zijn verschillende vakantiebestemmingen aan te raden. In de vakantiebestemmingen top 10 van april zie je welke bestemmingen je het beste kunt bezoeken.

In deze periode wil het weer nog wel eens grillig zijn. Waar het de ene dag zonnig is, kan het een dag later weer aan de koude en zelfs bevroren kant zijn. Dit zie je zelfs in de meest zuidelijke landen terugkomen. Het weer begint nu aangenaam te worden, maar om er direct een zonvakantie aan te verbinden? Dat is misschien nog iets te vroeg. Bestemmingen zoals Curaçao, de Canarische eilanden of de Dominicaanse republiek zijn erg mooie bestemmingen voor de maand april.

Waar schijnt de zon in april?

Om volop van de zon te kunnen genieten, zal je dus vooral net of ver buiten Europa moeten reizen. Benieuwd waar jij naartoe kunt? Hier vind je de top 10 vakantiebestemmingen van april!

In April zijn er verschillende bestemmingen waar je zeker bent van veel zon en weinig regen. Ideaal om op te laden in de donkere winter. Het vinden van de juiste bestemming is het enige dat je nog nodig hebt om te genieten van een welverdiende vakantie. Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor april kunnen we je een aantal bestemmingen aanbevelen. Wat dacht je van de Canarische eilanden, Curaçao, Kaapverdië of bijvoorbeeld Cyprus ?

Winterzon april

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand april kan je hieronder bekijken.

Vakantiebestemmingen april 2023

1. Curaçao

Met constante temperaturen van circa 30 graden kun je in Curaçao goed terecht voor een zonvakantie. Houd je wel van exotische sferen? Dan is dit een locatie voor jou! Deze plek heeft dan ook veel te bieden: zo kun je de verscheidene natuurgebieden alleen of middels avontuurlijke excursies bezoeken en kun je de ‘Hollandse’ historie in het kleurrijke Willemstad bezichtigen. Deze stad bezit dan ook culturele hotspots en diverse musea. En, met een beetje geluk word je op het strand ook nog eens door een flamingo bezocht.

2. Marokko

Het mystieke Marokko heeft al veel reizigers weten te boeien. De islamitische architectuur zorgt voor de mooiste bezienswaardigheden en neemt je mee in de typisch Oosterse sfeer. Wil je het woestijnlandschap van de Sahara eens goed bezichtigen? Dan valt een deelname aan een kamelenexcursie zeker aan te bevelen. Ook de Marokkaanse keuken mag met recht geprezen worden, want dit land heeft een eigen, unieke gastronomie. En, met temperaturen van 24 graden zul je het deze reis ook zeker niet koud hebben.

3. Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden blijven onder velen grote favorieten. Niet alleen is de temperatuur al vroeg in het jaar hoog, in april ligt deze al rond de 21 graden, ook beschikt het over alle benodigde faciliteiten, zoals luxe accommodaties met zwembaden. Daarnaast vind je hier talloze stranden, van kindvriendelijk tot meer privé, unieke natuurgebieden die je alleen of middels excursies kunt bezoeken en bruisende badplaatsen met culturele bezienswaardigheden. Daarnaast is de keuken internationaal waardoor er zelfs op gastronomisch front veel te kiezen valt.

4. Dominicaanse Republiek

Vakantiebestemming EgypteWil je graag buiten Europa reizen, het liefst naar het Caribisch gebied? Dan valt de Dominicaanse Republiek je zeker aan te raden. Niet alleen is de temperatuur hier hoog, ook is het een zeer divers eiland, te denken aan bijvoorbeeld paradijselijke stranden voor zonliefhebbers of juist ruige kuststroken voor watersporters. De hoofdstad Santo Domingo beschikt over veel culturele hotspots, grotendeels afkomstig uit de tijd van de Spaanse kolonisatie. Zowel de bevolking als de gastronomie vormt een bonte mix van buitenlandse invloeden, wat dit eiland dus zeer bijzonder maakt.

Zonvakantie april 2023

In april de zon opzoeken kan op verschillende bestemmingen. Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor april 2020 heb je een heerlijke zonvakantie. Dit kan soms al op een plek zijn die meer dichterbij is dan je denkt. Op enkele uren vliegen kun je de kou inruilen voor de warmte.

5. Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden liggen niet al te ver van Europa af, maar beschikken wel over hoge temperaturen: gemiddeld wordt het in april zo’n 25 graden. Dit gebied is dan ook voornamelijk geschikt voor mensen die van rust en natuur houden, want echt veel culturele hotspots zul je hier niet tegenkomen. Wel heeft het indrukwekkende stukken natuur, zoals groene bergketens en woestijnachtige landschappen. De accommodaties zijn veelal van alle gemakken voorzien, dus aan luxe hoeft het je hier niet te ontbreken

6. Cyprus

Cyprus vakantiebestemming

Waar het elders in Europa nog een beetje fris kan zijn, weet juist het eiland Cyprus zichzelf al een behaaglijke temperatuur toe te kennen: in april weet het gemiddeld 21 graden te worden. Het binnenland is hierbij rijk aan natuur en cultuur, zoals te zien aan de karakteristieke steden en de archeologische opgravingen. In de natuur vind je dan ook talloze fruitbomen, wijngaarden, lieflijke dorpjes en de mooiste bossen, zoals te zien rond het Troodosgebergte. En, dit Grieks-Turkse eiland heeft ook nog eens de meest schone stranden…

7. Tunesië

Houd je van typisch Oosterse sferen en bezoek je graag een karakteristieke soukh? Dan is het mooie Tunesië vast iets voor jou! Naast de zonovergoten stranden en hoge temperaturen, zoals 22 graden in april, krijg je hier die typisch Arabische elementen mee, zoals de geur van Oosterse kruiden, de klanken van Arabische muziek en de iconische, Perzische tapijten. Het woestijnachtige landschap kun je dan ook goed middels een kamelenexcursie bezoeken. Klinkt een duizend-en-één-nacht setting wel als iets voor jou? Bezoek dan het kleurrijke Tunesië!

8. Cuba

Cuba

Het Caribisch gebied zoals het bedoeld is: op het grootste eiland Cuba valt dit goed terug te zien. Naast de exotische stranden vind je hier een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals groen gebergte, tropische vegetatie en traditionele plantages, zoals suikerrietvelden, citrus- en tabaksplantages. Ook de jaren 50 sfeer in de Spaans-koloniale steden, zoals Havana, is kenmerkend, want het geeft je het idee terug in de tijd te zijn. Klinkt deze exotische locatie jou als salsamuziek in de oren? Maak in april dan een trip naar het karakteristieke Cuba.

9. Egypte

Vakantiebestemming Egypte

Het eeuwenoude land van de Nijl, de piramides en farao’s: Egypte is één van de meest iconische landen van het Afrikaans continent. Dit warme vakantieoord is niet zonder reden populair, want ook in april weet het gemiddeld zo’n 28 graden te worden. De vele accommodaties, grenzend aan de stranden, zijn hierbij van alle gemakken voorzien. Wil je graag iets actiefs ondernemen? Denk hierbij dan zeker eens aan het bezichtigen van de onderwaterwereld of bekijk de woestijnrijke natuur middels een kamelentocht…

10. Florida

Nabij het Caribisch gebied vind je nóg een zonnige vakantiebestemming: het extravagante Florida. Dit Amerikaanse vakantieoord staat met name bekend om het bruisende strandleven, maar ook om het entertainment voor het hele gezin, zoals amusementsparken, golfbanen, winkelcentra en de vele mogelijkheden tot watersport. Zelfs de natuur is hier indrukwekkend, want het landschap wordt hier door talloze stukken groen en palmbomen gesierd. Heb je altijd al eens naar de Verenigde Staten willen gaan? Laat het flamboyante Florida dan niet langer op je wachten.

Vakantiebestemmingen 2022-2023

De leukste vakantiebestemmingen van 2022 en 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen