Vakantiebestemmingen herfstvakantie

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Vakantiebestemmingen herfstvakantie 2024

Wat zijn de leukste vakantiebestemmingen in de herfstvakantie? De beste zonbestemmingen om te bezoeken in de herfstvakantie binnen en buiten Europa hebben wij voor je in een top 10 geplaatst. Dit zijn allemaal zonnige bestemmingen met temperaturen tussen de 20 en 30 graden, ongeveer. Voor de winter begint, wil je er even tussenuit. Waar schijnt de zon in de herfstvakantie en welke vakantiebestemmingen worden het meest geboekt tijdens in de herfst?

Canarische eilanden in de herfstvakantie

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een ideale vakantiebestemming voor de herfstvakantie. Met zo’n 4 uur vliegen ben je snel op je zonbestemming en kan je genieten van de tropische temperatuur. De Canarische Eilanden bestaan uit meerdere prachtige bestemmingen. Populair zijn; Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.

Weer en beste reistijd

Beste hotels en resorts van 2024

Curaçao zonbestemming herfst

Curaçao

Curaçao is een prachtige zonbestemming in de herfstvakantie wanneer je op zoek bent naar een strandvakantie. In deze periode is het er heerlijk warm, dit maakt het een populair vakantieland. Je vliegt er in zo’n 9,5 uur naartoe. Curacao is naast de temperatuur ook populair door de mooie hotels en resorts en de prachtige witte stranden.

Weer in oktober

Beste hotels aan het strand

Kaapverdië herfstvakantie

Kaapverdië

Kaapverdie is een eilandengroep in de Atlantische oceaan. In de herfstperiode is het een uitstekende bestemming wanneer je op zoek bent naar zon en een aangename temperatuur. Populaire zonbestemmingen zijn Sal, Santiago en Boa Vista. Kaapverdië heeft prachtige witte zandstranden en mooie natuur. In zo’n 6 uur vlieg je vanuit Nederland naar deze zonbestemming in de herfst.

Hoe warm in de herfstvakantie?

Wat is het mooiste eiland?

Aruba en Bonaire in de herfstvakantie

Aruba en Bonaire

Aruba en Bonaire zijn qua weer vergelijkbaar met het andere ABC-eiland, Curaçao. Ook hier geniet je van de heerlijke temperaturen op zo’n 9,5 uur vliegen. De ABC-eilanden liggen in de Caraїbische zee en zijn geliefd vanwege de mooie stranden en de resorts. Palm beach is een mooie omgeving en daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden.

Hoe warm is het dan?

Prachtige resorts aan het strand

Griekenland als vakantiebestemming in de herfstvakantie

Griekenland

Griekenland en de Griekse eilanden zijn een ideale vakantiebestemming in de herfstvakantie wanneer je niet op zoek bent naar temperaturen boven de 30 graden. In deze periode is het erg aangenaam met een maximale temperatuur van zo’n 23-25 graden. Geniet van de mooie natuur en maak prachtige wandelingen. De zeewatertemperatuur is nog heerlijk warm. Per eiland is het weer anders, wat is het warmste Griekse eiland in de herfstvakantie? Ontdek waarom mensen zo dol zijn op deze vakantiebestemming. Het is in deze periode rustiger dan in de zomer qua toerisme.

Weersverwachting in oktober op Zakynthos

Wat is het mooiste eiland?

Spanje in de herfstvakantie

Spanje – Ibiza en Mallorca

Op vakantie naar de Spaanse eilanden Ibiza of Mallorca in de herfstvakantie? Dat is zeker mogelijk als je niet op zoek bent naar hoge temperaturen. In het najaar is het heerlijk vertoeven. In ongeveer 2 uur vliegen ben je op deze bestemming in Europa.

Oktober op Mallorca

Informatie en tips

Egypte - vakantiebestemming herfstvakantie

Egypte

In ongeveer 4,5 uur vlieg je naar deze zonnige bestemming. Egypte is een veelzijdige bestemming met een rijke historie. Zeer geschikt als strandvakantie of als vakantie op een heerlijk groot en luxe resort. Benieuwd naar het weer in deze periode? Maximaal 30℃ en minimaal 20℃.

Hoe warm is het in deze periode?

Informatie en tips

Dominicaanse Republiek herfstvakantie

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is geschikt voor een heerlijke strandvakantie in de maand oktober, wanneer het hier herfstvakantie is. Maximaal is het in deze maand zo’n 30℃. Dit land is daarom zeker geschikt als winterzonbestemming. De vluchtduur is ongeveer 12 uur vanaf Nederland.

Weersverwachting

Informatie en tips

Mexico in de herfstvakantie

Mexico

Mexico is een geliefde bestemming, o.a. vanwege de leuke badplaatsen, de prachtige witte stranden en mooie natuur. De vliegtijd ligt tussen de 10 en 11 uur en het kan maximaal 31℃ worden in de herfstvakantie.

Wat is de best reistijd?

Informatie en tips

Jamaica herfstvakantie bestemmingen

Jamaica

Jamaica is een prachtige bestemming om te bezoeken in oktober. Het weer is in deze maanden zeer aangenaam, met een maximum van 32℃ en een minimum van 23℃. De vliegtijd vanaf Nederland is zo’n 10 uur. Jamaica is geschikt voor een heerlijke strandvakantie.

Schijnt de zon?

Informatie en tips

Top 10 zonbestemmingen herfstvakantie 2024

Dit zijn volgens ons team de leukste bestemmingen, in willekeurige volgorde, wanneer je op zoek bent naar zon in de herfstvakantie:

Ben je op zoek naar een heerlijke zonbestemming voor de herfstvakantie in 2024? Net als veel andere Nederlanders zoek je natuurlijk naar de beste en leukste bestemming met warm weer. In onze top 10 vind je de mooiste bestemmingen met de meeste kans op zon en warm weer. Wil je niet lang vliegen? Ook binnen Europa zijn er diverse bestemmingen met warm weer en zon. In ons land is het in deze periode gemiddeld zo’n 11°C. De zonbestemmingen in onze top 10 hebben een gemiddelde van tussen de 22°C en 32°C.

Herfstvakantie 2023 data:

Regio Noord: 26 oktober t/m 3 november 2024
Regio Midden: 26 oktober t/m 3 november 2024
Regio Zuid: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

Bron: Rijksoverheid

Waar schijnt de zon in de herfstvakantie?

Er zijn diverse zonbestemmingen die je kunt bezoeken in de herfstvakantie in oktober. Op slechts een paar uur vliegen heb je al een aantal prachtige vakantielanden waar de zon schijnt. Heerlijk van het zonnetje genieten en de warme temperatuur. Het voordeel van de herfstvakantie is ook dat het veelal niet zo heel erg druk is. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ben je op zoek naar een bestemming met zon?

Zonbestemmingen herfst 2024

Al onze vakantielanden zijn in deze periode warm, het ene land is warmer dan het andere. Gaat jouw voorkeur uit naar een vakantiebestemming waar het meer dan 30 graden is? Kies dan voor een langere vliegtijd.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: