De herfstvakantie neem je graag in de letterlijke vorm. Want, nog voor de winter begint, wil je er even tussenuit. Waar schijnt de zon in de herfstvakantie en welke vakantiebestemmingen worden het meest geboekt tijdens in de herfst? Bekijk in de top 10 vakantiebestemmingen in de herfstvakantie onze aanbevelingen.

Tip! Bekijk hieronder de bestemmingen op tui.nl

Bestemmingen herfstvakantie

 
Top 10 populairste  

Waar schijnt de zon in de herfstvakantie?

 

De maand oktober behoort dan ook tot één van de mooiste maanden van het jaar. De zomerse, groene blaadjes zijn nu veranderd in een bont kleurenpalet. Rood, oranje, nog nét het laatste groen en diep-bordeaux: het landschap van Europa begint steeds meer kleurverschillen te krijgen. Vakantie vieren in eigen land is nog wel mogelijk, maar de kans is groot dat het weer erg tegenvalt. Betere alternatieven liggen dan ook in het buitenland. Welke bestemmingen zijn in de herfstvakantie het meest zonzeker en is het warm? Bekijk dan de top 10 vakantiebestemmingen in de herfstvakantie.

Waar schijnt de zon in de herfstvakantie?

Ook de temperatuur mag nog behoorlijk aangenaam genoemd worden, want veelal weten de laatste, nazomerse zonnestralen voor een aangename warmte te zorgen. De herfst, evenals de herfstvakantie, leent zich dus perfect voor een tripje naar de zon. Waar schijnt de zon in de herfstvakantie? Bekijk de bestemmingen in een handige top 10.

Bekijk de bestemmingen >>
(vakantiediscounter)

Zo kun je voor de meer avontuurlijke landen van Europa kiezen, maar ook nog voor een zonnige bestemming gaan, zoals het Mediterrane zuiden. Kortom, wil je er graag even tussenuit voor de winter begint? Vind in deze top 10 van de herfst jouw aankomende vakantiebestemming!

Vakantiebestemmingen herfstvakantie

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie kan je hieronder bekijken.
Vakantiebestemmingen herfstvakantie 2020

1. Spanje

Herfstvakantie

Het Mediterrane Spanje weet ook in oktober nog hoge temperaturen te behalen. Waar je overdag op het strand kunt verblijven, begint ook hier het landschap een rijk kleurenpalet te krijgen. De herfstvakantie leent zich eveneens goed voor mooie stedentrips, zoals een bezoek aan Madrid, Valencia of Barcelona. Terwijl de eeuwenoude, culturele bezienswaardigheden stralen in het licht van het najaar, laten de tapasbarretjes hun ongekende specialiteiten zien. Zon, strand en historische hotspots? Reis in de herfst naar het Spaanse land.

2. Griekenland

Vakantiebestemmingen herfstNog gauw even wat zon pakken tijdens de herfstvakantie? Griekenland weet het je te bieden! Hoewel de eilanden nu een stukje rustiger zijn, weet de zon het nog altijd van warme weertypen te voorzien. Ook de natuur zorgt nu voor een extra dimensie, want ook hier verandert het zomerse groen in een bont kleurenpalet. In het landschap, maar ook in historische centra van grotere steden en oude vissersdorpjes, kun je zelfs nog erfenissen uit de Klassieke Oudheid tegenkomen. En ’s avonds? Dan kun je heerlijk van de Griekse specialiteiten genieten.

3. Cyprus

Cyprus vakantiebestemmingHet Mediterrane Cyprus heeft ook in oktober nog aangename temperaturen: ook naar dit zonnige stukje land kun je dus voor een plekje onder de zon reizen. De bergachtige gebieden, de lommerrijke bossen met herfstachtige kleuren, de vele fruitbomen, de stranden en zelfs erfenissen uit de Klassieke Oudheid laten dan ook goed zien waarom vooral de natuur hier zo geliefd is. Maar, vergeet eveneens het bruisende centrum van de hoofdstad Nicosia niet: hier vind je nog eeuwenoude, culturele bezienswaardigheden met zowel Griekse als Turkse invloeden, zoals Griekse huisjes en restaurants tegenover een Oosterse moskee.

Zonbestemming herfstvakantie

4. Frankrijk

Frankrijk als vakantiebestemming

Frankrijk behoort tot één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen. Waar je in het westen en zuiden nog aan de stranden kunt verblijven, zorgt het binnenland voor wonderschone, idyllische landschappen. De warme herfstkleuren geven de natuurgebieden nu een ongekende charme. Houd je van sportieve activiteiten als fietsen of wandelen? Dan valt déze bestemming zeker aan te beleven. Of, bezoek grote steden als Parijs en Bordeaux: deze doen, door de warme herfstkleuren, nu extra ‘gezellig’ aan. En, de culturele bezienswaardigheden kun je nu extra mooi op foto’s vastleggen!

Waar is het warm in de herfstvakantie?

In de top 10 zonvakanties voor in de herfstvakantie zie je precies waar het warm is. Welke landen hebben een warm klimaat in de herfst en waar is het al een stuk koeler dan in Nederland zodat je vroeg in het seizoen op wintersport kan gaan? Bekijk de bestemmingen.

5. Italië

vakantiebestemming Italië herfstvakantieItalië staat, naast de vele imposante en historische steden, eveneens bekend om de grote variatie aan landschappen. Van de indrukwekkende Dolomieten tot de chique en schilderachtige Amalfikust, maar bovenal de glooiende en wijngaardrijke vergezichten van Toscane: in de herfst laten de bonte kleuren de natuur extra tot leven komen. Vooral steden als Rome, Milaan en Florence mag je haast ‘extra’ mooi noemen, want het warme licht weet de culturele bezienswaardigheden een bijzondere gloed te geven. En, ook de temperatuur is nog aangenaam warm.

6. Oostenrijk

Wie van natuur en knusse sferen houdt, mag in de herfst zeker een reisje naar Oostenrijk boeken. Waar het in de winter sneeuwwit is, beschikt het landschap in dit jaargetijde over een warme kleurenpracht. De groen, oranje en zelfs bordeauxrode bomen, maar ook de imposante bergketens geven Oostenrijk nu een sprookjesachtig gehalte. De natuur leent zich in deze periode perfect voor sportieve activiteiten als wandelen en mountainbiken. En, wil je graag wat historische hotspots bezichtigen? Breng dan een bezoek aan vooraanstaande steden, zoals Salzburg, Wenen of Innsbruck.

7. Tsjechië

Tsjechië wordt steeds geliefder onder vele reizigers. Maar, vooral in de herfstvakantie valt deze plek je zeker aan te raden. De wonderschone, bergachtige natuur is rond deze tijd niet alleen kleurrijk, zoals de lommerrijke bossen, ook kun je hier mooie, kindvriendelijke wandelingen maken. Niet zonder reden vind je hier een tal van beschermde, nationale natuurparken. Maar, vergeet ook zeker het iconische Praag niet: de ‘gouden’ hoofdstad met flamboyante, culturele bezienswaardigheden in de oude barokstijl. Zelfs de temperatuur is nog aangenaam rond deze tijd van het jaar.

8. Kaapverdië

Sal Kaapverdische eilanden

Kaapverdië is een mooie vakantiebestemming tijdens de herfstvakantie. Je kunt genieten van de zon, het strand en van de warme zee. Watersporten zijn er in verschillende soorten waardoor je je er niet hoeft te vervelen. Terwijl het in Nederland langzaam koeler wordt, kun je hier nog in de zon liggen en bruin worden. Klinkt als een fijne vakantiebestemming om de herfstvakantie door te brengen. Op slechts 6 uur vliegen kun je deze mooie bestemming bereiken.

9. Marokko

Het magische Marokko is het gehele jaar door, maar ook in de herfstvakantie, een fijne bestemming voor een zonnige vakantie. Naast de zonovergoten stranden waar je kunt ontspannen, vind je hier ook een tal van bijzondere hotspots in Oosterse sferen, waaronder eeuwenoude huizen en moskeeën naar de Islamitische architectuur. Bezoek hier zeker eens de traditionele, Marokkaanse marktjes of laat je verwonderen door de woestijnachtige landschappen middels een avontuurlijke kamelentocht.

10. Duitsland

Duitsland als vakantiebestemmingNiet te ver van huis, maar er wel even tussenuit in de herfstvakantie? Bezoek het avontuurlijke Duitsland! Waar je in het zuiden, zoals het Zwarte Woud, sportieve activiteiten kunt beleven, kun je eveneens de grotere steden, zoals München of Berlijn, een bezoek brengen. De historische bezienswaardigheden in eeuwenoude centra, rondstruinen in mooie winkelstraten of genieten van een goed glas bier in herbergachtige sferen: in Duitsland kan het allemaal! Of, denk aan de wijngaardrijke landschappen nabij pittoreske dorpjes waar je nog Middeleeuwse kastelen kunt bezoeken.

Bekijk ook eens:

3.6/5 - (20 stemmen)