Vakantiebestemmingen strandvakanties

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Je wilt graag een strandvakantie boeken. De bestemming daarentegen? Daar ben je nog niet helemaal uit. Over de gehele wereld kun je namelijk de mooiste accommodaties met ieder een eigen en karakteristiek landschap ontdekken. In de top 10 strandvakanties vind je de mooiste vakantiebestemmingen.

Waar je in gebieden als de Cariben de meest exotische vakantiebestemmingen vindt, denk aan de paradijselijk witte stranden en constant hoge temperaturen, tref je op plekken als Brazilië en Florida kilometerslange zandstranden, omringd door de meest bruisende steden en flamboyante badplaatsen. Benieuwd welke strandvakanties door veel Nederlanders worden bezocht? Bekijk dan de top 10 populairste strandvakanties.

Waar zijn de mooiste strandvakanties?

misschien wil je liever in Europa blijven. Gelukkig vind je ook hier fijne strandaccommodaties, want dit continent is eveneens niet onbedeeld gebleven. Welke strandvakanties worden veel geboekt door jonge stellen met kinderen of zijn juist bedoeld zonder kinderen? Is er naast het strand nog een mooi en gezellig centrum? Zijn er nog leuke activiteiten te doen? Ontdek het antwoord in de top 10 strandvakanties!

Denk bijvoorbeeld aan de idyllische baaien in Griekenland en Kroatië of juist aan de brede kuststroken in Spanje. De top 10 met bestemmingen voor strandvakanties geeft daarop het beste antwoord. Wat dacht je van de Canarische eilanden, Egypte, de Dominicaanse Republiek, Spanje of Aruba?

Strandvakanties

Benieuwd welke locatie bij jouw wensen zal passen? Je ontdekt het in deze top 10 strandvakanties!

Vakantiebestemmingen strandvakanties 2024

1. Spanje

Het cultuurrijke Spanje is één van de grote favorieten onder strandvakanties. Waar je in de groene Costa Brava idyllische baaien tegenkomt, vind je in het midden en zuiden lange, kindvriendelijke zandstranden. Spanje staat dan ook bekend om de hoge hoeveelheid aan mooie en bruisende badplaatsen. Wil je graag culturele hotspots bezichtigen? Bezoek dan eens grote kuststeden als Barcelona, Valencia en Alicante. Daarnaast kun je hier de lekkerste, Spaanse gerechten proeven. Cultuur en strand inéén? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Spanje.

 

2. Griekenland

Denk je aan zon? Dan zul je al snel Griekenland naar boven halen. Naast de vele bezienswaardigheden uit de Klassieke Oudheid staat dit Mediterrane gebied voornamelijk bekend om de grote hoeveelheid aan stranden en pittoreske dorpjes. Niet alleen kun je hier lange kuststroken tegenkomen, ook zul je hier de meest idyllische en kleine privéstrandjes ontdekken. Rustig of juist bruisend, klein of groot: Griekenland bezit het allemaal! En, waar het noorden veelal iets rustiger is, zul je in het zuiden juist bedrijvige eilanden treffen, waaronder bruisend Kreta en de Dodekanesos.

3. Canarische Eilanden

Gran Canaria vakantiebestemming met zon

Al sinds jaar en dag worden de Canarische Eilanden druk bezocht door fanatieke liefhebbers van strandvakanties. Zo gek is dat ook niet, want zelfs in de frissere maanden van het jaar weet de zon hier nog te schijnen. Of je nu graag de rust opzoekt of met je gezin op een levendig strand wilt verblijven: op de Canarische Eilanden is het aanbod groot, evenals de variatie in amusement, natuurgebieden en plaatsen. Daarnaast vind je hier bruisende steden met authentieke hotspots, waaronder Las Palmas de Gran Canaria.

4. Egypte

Vakantiebestemming EgypteWil je niet te ver van Europa verblijven, maar wel graag de zon opzoeken? Dan kun je in Egypte goed terecht, want hier ligt de ‘winterse’ temperatuur rond de 21 graden. De accommodaties zijn niet alleen kindvriendelijk en daarmee geschikt voor gezinnen, ook zijn ze veelal van alle benodigde faciliteiten voorzien. In de aangrenzende Rode Zee kun je zelfs nog mooie koraalriffen bezichtigen. Wil je graag wat culturele hotspots bekijken? Dan kun je zelfs nog een trip naar het eeuwenoude Caïro overwegen.

Strandvakantie in de zomer 2024

Welke bestemmingen zijn in de zomer het best te bezoeken wanneer je wilt genieten van de zon? De strandvakanties in de zomer van 2024 bieden dan de beste uitkomst. In de top 10 strandvakanties zie je de mooiste bestemmingen met prachtige witte stranden en heldere zee.

5. Antillen

De Nederlandse Antillen, bestaande uit de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, vormen voor velen dé favorieten van het Caribisch gebied. Deze exotische eilanden beschikken over paradijselijke stranden, continu hoge temperaturen, levendige badplaatsen en kleurrijke steden met iconische bezienswaardigheden. Tijdens je verblijf op de witte zandstranden kun je zelfs door flamingo’s vergezeld worden. Of, maak eens een wandeling door de mooie natuurgebieden. Wil je graag een exotische bestemming bezoeken en houd je wel van een Caribisch sfeertje? Ga op reis naar de mooie Antillen.

6. Portugal

Vakantiebestemmingen PortugalWil je graag een strandvakantie? Dan zul je in Portugal niets tekort komen! Dit Mediterrane land is een ware mix van het strandleven, geprezen gastronomie, karakteristieke natuurgebieden en culturele hotspots. De stranden die je hier zult vinden, hebben ieder een eigen karakter: waar je nabij Albufeira brede kuststroken treft, zul je op andere plekken kleine privébaaitjes of strandjes tussen hoge rotsformaties tegenkomen. Ook watersporters komen hier graag, want de golven lenen zich goed voor de surfsport.

7. Florida

Het Amerikaanse en zonovergoten Florida behoort tot dé zonbestemmingen op wereldniveau, want nergens is het strandleven zo verweven met het normale bestaan als in deze staat. Je vindt hier dan ook extravagante badplaatsen met hotspots vol entertainment, zoals amusements- en golfparken, grenzend aan kilometerslange zandstranden. Sport, ontspanning en recreatie: alles vindt hier aan de kust plaats. En, waar je in Miami het bruisende stadsleven ervaart, kun je in de natuurgebieden paradijselijk witte stranden tegenkomen.

8. Ital

Italië als mooie vakantiebestemming

Het cultuurrijke en Mediterrane Italië, evenals de bijbehorende eilanden, wordt aan beide zijden van het land van zeeën voorzien: als je ergens veel stranden kunt vinden, dan is het wel op deze plek! Zo ontdek je hier niet alleen idyllische baaien tussen sprookjesachtige bergen, ook kun je hier op brede zandstranden ontspannen, mocht je graag kindvriendelijke gebieden opzoeken. Zowel op het vasteland als op de eilanden kom je -nabij de kusten- eveneens de mooiste steden tegen, waaronder Rome en Palermo: hier kun je van het authentieke, Italiaanse stadsleven genieten

9. Brazilië

‘The Girl from Ipanema’ of het ‘Copacabana’: de stranden van Brazilië zijn zó bekend dat er zelfs nummers over geschreven worden. Vreemd zul je dan ook niet opkijken van het leven dat zich hier letterlijk -en continu- op en rond de kust afspeelt. Hoewel je in de grote steden, waaronder Rio de Janeiro, de meest bruisende sferen zult tegenkomen, kun je hier eveneens van rustige stukken natuur genieten waar je meer privacy hebt. Graag een exotisch sfeertje met de Latijns-Amerikaanse pracht om je heen? Plaats Brazilië dan zeker op je reislijstje!

10. Cuba

CubaWil je je graag in het hart van de Cariben begeven? En, klinkt een strandbestemming als jouw ideale vakantie? Reis dan af naar het exotische Cuba. Waar je in de geschiedenisrijke steden, waaronder Havana, de mooiste hotspots vindt én heerlijk kunt eten, weten de stranden voor heerlijk ontspannen momenten te zorgen. Witte zandstranden met vele palmbomen wisselen zich af met fijne kuststroken voor watersporters, wat dit eiland dus geschikt voor iedereen maakt. Toe aan een exotisch tripje in de Cariben? Boek dan een reis naar het bruisende Cuba.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: