Kaapverdische eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Kaapverdische eilanden: wat is het mooiste eiland?

Wat is het mooiste eiland van de Kaapverdische eilanden? Op vakantie naar Kaapverdië en wil je weten welk eiland het mooiste is? De eilanden van Kaapverdië, daarvan zijn er 9 bewoond en geschikt voor een vakantie.

Welke eilanden zijn er en wat zijn de verschillen? Bekijk ook de mooiste all inclusive resorts direct aan het strand.

Elk eiland heeft een eigen karakter en charme en daardoor verschillen de bestemmingen van elkaar. Welk eiland is het mooiste en past bij jouw vakantiewensen?

Prachtige hotels en resorts, soms direct aan het strand. Kindvriendelijk of juist alleen voor volwassenen, van 3-sterren tot luxe 5-sterren resorts. Ontdek welke vakantie bij jou past.

Kaapverdische eilanden - Boa Vista - resorts

BOA VISTA

Perfecte zonbestemming

Kaapverdische eilanden - Santa Maria

SAL

Heerlijke strandvakantie

Je vindt deze vakantiebestemming op zo’n 6 uur vliegen. De veelzijdigheid maakt deze bestemming voor iedereen geschikt, of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een wandelvakantie. Een overzicht van de Kaapverdische eilanden en de verschillen daartussen vind je hieronder.

Kaapverdische eilanden

YouTube video

Sal - Kaapverdische eilanden

Sal

Sal is geschikt voor een strandvakantie en is samen met Boa Vista het populairste eiland van Kaapverdië. Het eiland is direct per vliegtuig bereikbaar. Sal staat bekent om de mooie witte stranden met blauwe zee. Vanwege het gunstige weer in de winter is het een populaire winterzonbestemming. Sal heeft mooie hotels en resorts, zoals all inclusive resorts, 5-sterrenhotels en familiehotels. Sal is geschikt voor een heerlijke strandvakantie, bekijk de hotels maar eens die direct aan het strand liggen.

Weer en beste reistijd

Prachtige stranden

Boa Vista - Kaapverdische eilanden

Boa Vista

Boa Vista is rustiger dan het Kaapverdische eiland Sal qua toerisme. Boa Vista heeft mooie zandstranden en diverse resorts die hier direct aan liggen. De stad Sal Rei is gezellig en leuk om te bezoeken. Een luxe zonvakantie boek je bij een van de all inclusive resorts. Boa Vista is ook geschikt om te duiken en snorkelen. Bekijk de mooiste hotels en resorts hieronder, samen met foto’s en meer informatie over Boa Vista.

Hoe is het weer

Prachtige stranden

Sao Vicente - Kaapverdische eilanden

Sao Vicente

Soa Vincente is ook een geliefde vakantiebestemming van Kaapverdie. Mindelo is een gezellig stadje met restaurants. Naast de mooie stranden is er genoeg te doen op Sao Vicente, zoals het beklimmen van de Monte Verde. Bekijk de mooiste hotels en resorts van dit mooie eiland hieronder.

Hoe warm is het?

Prachtige resorts aan het strand

Santiago

Santiago is het grootste eiland en heeft naast stranden ook veel natuurgebieden waarvan je kunt genieten. Geschikt voor een actieve wandelvakantie is dit eiland zeker. Meer informatie en foto’s kan je hieronder bekijken.

Weerinformatie

Natuurgebieden

Eilanden Kaapverdië

Kaapverdië vakantiebestemmingen

Naast bovenstaande eilanden zijn er nog een 5 tal bewoonde eilanden. Deze zijn echter niet toeristisch.

 • Sal
 • Boa Vista
 • Santiago
 • Sao Vicente
 • Fogo
 • Santo Antâo
 • Brava
 • Maio
 • Sâo Nicolau
 • Santa Luzia

Mooiste eiland Kaapverdië

Kaapverdische eilanden

Wat is het mooiste eiland van Kaapverdië? Wij geven toeristen graag advies over de Kaapverdische eilanden, deze vraag ontvangen wij daarom ook vaak. Het meest geschikte eiland om vakantie op te vieren is afhankelijk van je wensen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een actieve vakantie waarin je veel wil wandelen of zoek je een bestemming met mooie stranden om heerlijk van te genieten zonder activiteiten. Ook is het belangrijk om vooraf te bepalen wat voor hotel of resort je zoekt. Is dit bijvoorbeeld een all inclusive resort of juist een rustig boutique hotel. Ook kan je hier aangeven of je op zoek bent naar een kindvriendelijk hotel of juist een adults only accommodatie.

Het is voor ons niet te zeggen wat het mooiste eiland is, hiervoor verschillen de bestemmingen teveel van elkaar. De bestemmingen zijn allemaal prachtig en hebben een eigen karakter. Wel hebben wij een top 4 gemaakt met daarin de 4 mooiste eilanden van Kaapverdië.

Dit zijn volgens ons de mooiste eilanden:

 • Sal
 • Boa Vista
 • Santiago
 • Sao Vicente

Mooiste stranden Kaapverdië

Wat zijn de mooiste stranden van Kaapverdië? Op de 4 populairste eilanden vind je veel mooie bounty-achtige witte stranden met azuurblauwe zee. Door de aangename temperatuur is het zeewater constant heerlijk warm. De stranden zijn goed bereikbaar en hebben wit zand. Per eiland kan je hieronder de populairste mooiste stranden vinden.

 • Sal – Santa Maria
 • Boa Vista – Santa Mónica
 • São Vicente – Laginha
 • Santiago – Quebra en Tarrafal

Kaapverdische eilanden weer en klimaat

Het weer en klimaat van de Kaapverdische eilanden, hoe warm is het op deze bestemming? Het klimaat van Kaapverdië is warm en droog en redelijk constant. De periode februari t/m juni heeft de meeste zonuren. De temperatuur ligt rond de 25 graden in het voorjaar. Veel mensen kiezen ervoor om een vakantie te boeken in het voorjaar. In september is het de warmste maand en kan de temperatuur oplopen tot bijna 30 graden.

Vliegtijd

Hoe lang is het vliegen naar de Kaapverdische eilanden? Vanaf luchthaven Schiphol vlieg je in ongeveer 6 uur naar deze bestemming. Afhankelijk naar het eiland waarop je vakantie gaat vieren kan de vliegtijd langer duren, bekijk daarom per eiland hoe lang het vliegen is.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: