De Kaapverdische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming. Jaarlijks genieten er veel toeristen van het aangename klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige natuur. Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond worden. De mooiste vakantiebestemmingen van de Kaapverdische eilanden vind je hieronder.

Tip! Bekijk hieronder de Europese vakantiebestemmingen op TUI.nl

Kaapverdische eilanden  
 
Populairste eilanden  
 
Top 4 Kaapverdië  
 
Bekijk de foto’s van de Kaapverdische eilanden hieronder op TUI.nl:
Foto's Kaapverdië
 
Om je wat reisinspiratie voor 2019 te geven, volgt hieronder een speciaal samengestelde top 10 van de Kaapverdische eilanden.
 

Het klimaat van de Kaapverdische eilanden is aangenaam. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 25-29 graden. De stranden en de natuur op de eilanden zijn erg mooi en bijzonder. Enkele stranden behoren zelfs tot de mooiste ter wereld. De vliegtijd vanaf Nederland naar Kaapverdië is ongeveer 6,5 uur.

Kaapverdische eilanden top 2

Kaapverdische eilanden  
 
De mooiste Kaapverdische eilanden kan je hierboven bekijken op de vakantiediscounter.

 

De eilanden met hotels verschillen van elkaar, het ene eiland is meer geschikt voor een relaxte zonvakantie, terwijl het andere eiland meer geschikt is voor een actieve vakantie. Bekijk hieronder de eilanden zodat je kunt zien welk eiland het beste aansluit bij jouw wensen.
 

1. Sal

Sal Kaapverdische eilanden

Het Kaapverdische eiland Sal is de populairste vakantiebestemming van de eilandengroep. Het voornaamste exportproduct van dit eiland was zout, vandaar de naam. Het eiland beschikt over mooie hotels, prachtige stranden en pittoreske dorpjes. De belangrijkste luchthaven van de Kaapverdische eilanden bevind zicht op dit eiland. Santa Maria is een populair dorpje met vele winkeltjes en boetiekjes. Ook bevinden zich er veel leuke restaurantjes en bars.

2. Boa Vista

Boa Vista vakantiebestemming Kaapverdie

Ook Boa Vista is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft prachtige stranden, enkele daarvan zijn uitgeroepen tot de mooiste ter wereld. In Boa Vista vind je diverse leuke dorpjes met winkels, restaurants en bars. Op het eiland zijn er veel bezienswaardigheden, de bekendste is het scheepswrak.

3. Santiago

Santiago Kaapverdië informatie

Santiago beschikt over een internationaal vliegveld en is daardoor goed te bereiken. Het heeft diverse hotels en via bijvoorbeeld TUI kan je er een heerlijke vakantie boeken. Naast de prachtige stranden is de natuur op dit eiland erg bijzonder. Zo kan je er prachtige valleien en fraaie bergen bewonderen. Ook is het leuk om de markten te bezoeken.

4. Sao Vicente

Sao Vicente Kaapverdië

Sao Vicente is een bergachtig eiland met een prachtige hoofdstad, genaamd Mindelo. De stad Mindelo heeft een haven die bekend staat als de mooiste haven van de Kaapverdische eilanden. De stad heeft veel leuke winkels en gezellige restaurants. Het eiland beschikt over een eigen luchthaven en heeft mooie hotels.

5. Fogo

Fogo Kaapverdië

Fogo heeft diverse hotels en bezienswaardigheden. Het staat bekend om het vulkanisch landschap, overal zijn de resten hiervan te zien, zoals opgedroogde lava. De plaats São Filipe is leuk om te bezoeken. Je vind er diverse restaurantjes en er is een strand.

6. Santo Antâo

Santo Antao Kaapverdië

Via een veerboot kan je Santo Antâo bereiken, vanaf Sao Vicente. Het Kaapverdische eiland heeft diverse hotels en wordt steeds populairder onder toeristen. Kenmerken zijn het bergachtige landschap en de stranden. Op het eiland zijn diverse leuke restaurants te vinden.

7. Brava

Brava Kaapverdische eilanden

Brava is niet populair onder toeristen, het is alleen bereikbaar via de veerdienst van Fogo. Het is dunbevolkt en heeft niet veel bezienswaardigheden. Tevens heeft dit eiland slechts enkele verblijfplaatsen.

8. Maio

Maio eiland Kaapverdië

Maio is een kleinschalig eiland met prachtige witte stranden en niet toeristisch. Je kunt er terecht wanneer je zoekt naar rust, door de kleinschaligheid zijn er niet veel bezienswaardigheden. Het is echt geschikt als zonvakantie.

9. Sâo Nicolau

Sao Nicolau Kaapverdië

Vanwege de beperkte bereikbaarheid is dit eiland nog niet heel veel bezocht door toeristen. Er zijn enkele hotels, maar dit is niet te vergelijken met de top 4 van hierboven. Sâo Nicolau kenmerkt zich door de droogte en het bergachtige landschap.

10. Santa Luzia

Santa Luzia Kaapverdië

Dit is van alle eilanden het enige eiland dat niet bewoond wordt. Het is ongeveer 40 vierkanten kilometer groot en kent geen hotels.

4.8/5 - (108 stemmen)