De Dominicaanse Republiek is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van het Caribisch gebied. Dit eens gekoloniseerde eiland door het machtige Spanje is dan ook een bonte mengelmoes van Europese en Caribische invloeden, waaronder de geschiedenisrijke historie tegenover het ontspannen leven waar veel exotische eilanden bekend om staan.

Tip! Bekijk en lees alles over PUNTA CANA op tui.nl

Bekijk de foto’s van Punta Cana
Punta Cana bekijken  
 
Foto’s en informatie  
 
Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Actief of liever rustig? Er is van alles mogelijk. Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste plekjes van Punta Cana op TUI.nl:
 

En één van de meest populaire plaatsen van de Dominicaanse Republiek, dat is het bruisende Punta Cana. Dat deze plek zo geliefd is, is natuurlijk niet zonder reden.
Punta Cana stranden en informatie

Punta Cana stranden

Brede zandstranden, tropische palmbomen, helderblauw water en een aangename temperatuur: het is eigenlijk dé succesformule van het Caribisch gebied. Maar, wat maakt Punta Cana nu eigenlijk zo geliefd ten opzichte van andere plekken die min of meer hetzelfde te bieden hebben?

Punta Cana stranden

Allereerst komt het door de hoeveelheid stranden die niet alleen voor stelletjes, maar ook voor -jonge- gezinnen geschikt zijn. De brede opzet maakt het zeer kindvriendelijk, want je hebt een goed overzicht van de omgeving.

Informatie en kaart

Kaart Punta Cana en Dominicaanse Republiek

Maar, er is nog iets dat Punta Cana bijzonder maakt. De palmbomen die hier al eeuwen lijken te staan, zijn eigenlijk nog maar jonge boompjes. Tot aan de jaren tachtig werd het landschap van Punta Cana voornamelijk door een indrukwekkende jungle en oerbossen gedomineerd. Hoewel dit weg lijkt te zijn, kun je dit nog steeds bezichtigen wanneer je meer landinwaarts trekt: dit betreft enkele honderden meters. Ben je een ware liefhebber van de natuur en draai je je hand niet om voor enkele kilometers? Dan is Punta Cana een goed startpunt voor avontuurlijke wandelingen.

Misschien vraag je jezelf af: ‘Waar komt de naam vandaan?’ Daar zijn meerdere factoren verantwoordelijk voor. ‘Punta’ verwijst in dit geval naar de ligging: Punta Cana bevindt zich namelijk in het uiterste deel van de oostelijke zijde. Het tweede deel, Cana, verwijst naar de van oudsher verbouwde suikerriet. Dit gewas wordt voornamelijk gebruikt voor één van de belangrijkste, nationale producten van de Dominicaanse Republiek: ook wel het bekende rum. Tegenwoordig is het toerisme veelal dé bron van inkomsten, al zijn de traditionele suikerrietplantages zeker niet uit het landschap verdwenen.

Leuke dorpjes en steden

En, hoe zit het met het dorpje Punta Cana? Ook dat is grotendeels door de mens bepaald, in dit geval projectontwikkelaars. De luxueuze woningen van dit dorpje staan dan ook in behoorlijk contrast met de woningen van de lokale bevolking. Het is dus niet een plek waar culturele bezienswaardigheden van honderden jaren oud gebroederlijk naast elkaar staan. Wil je wel graag bijzondere hotspots bezichtigen? Neem dan eens een kijkje in het Nationaal Park Cotubanamá of de suikerrietplantages.

Santo Domingo Dominicaanse Republiek

Wil je graag de hoofdstad Santo Domingo bezoeken? Dan zul je met een reistijd van circa tweeënhalfuur rekening moeten houden. Ook zijn er kleine vluchten te boeken.

Ervaringen Punta Cana

Punta Cana is niet een plek waar eeuwenoude bezienswaardigheden bijeenkomen. Wel is het een plaats waar ultiem ontspannen centraal staat, zoals de vele resorts die je hier kunt vinden, gelegen aan de exotische zandstranden. Of je nu met je partner, vrienden of met een gezin reist: het staat voor een relaxte zonvakantie. Mocht je even willen ontsnappen aan de Hollandse hectiek en genieten van de rust met aangename temperaturen, dan is de Dominicaanse Republiek een goede keuze.

Reviews

[site_reviews_form title=”Ervaringen en reviews Punta Cana” description=”Ervaringen en reviews Punta Cana” category=”23″ id=”jw7t2hss” hide=”email,terms,name”]
[site_reviews title=”Reviews Punta Cana” count=”10″ pagination=”ajax” category=”23″ schema=”true” id=”jw7t2hss” hide=”author,date”]

 

Wat veel reizigers gemeen hebben, is hun tevredenheid rond de vele excursies en de service van hotels en resorts. Aan welwillendheid weet het hier dan ook niet te ontbreken. De meeste toergidsen spreken meerdere talen en het personeel probeert de gasten van zoveel mogelijk comfort te voorzien. De overgrote tevredenheid rond ervaringen blijft vooral de omgeving van Punta Cana zelf. Want, als je ergens kunt ontspannen, dan is het wel in dit gebied van de Dominicaanse Republiek.

3.9/5 - (7 stemmen)