Tropische Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Het is voor velen dé ultieme vakantiebestemming wanneer ze hun droomreis mogen beschrijven: ‘Een tropisch eiland met witte stranden, luierend onder een palmboom.’ Niet zonder reden krijg je er direct een vakantiegevoel van, want haast nergens weet de zon zoveel warmte af te geven als in deze gebieden.

Mooiste tropische eilanden

De omgeving van tropische eilanden mag dan ook bijzonder genoemd worden, want bijna overal zie je groen, veelal in de vorm van palmbomen en bananenplanten. En, dan zijn de helderblauwe wateren en parelwitte stranden nog niet eens genoemd… Veel van deze tropische gebieden bevinden zich dicht tegen de evenaar aan. Daarnaast kennen deze eilanden geen seizoenen: het landschap weet hierdoor altijd levendig groen te blijven.

Tropische eilanden bekijken

Foto’s en informatie over de mooiste tropische eilanden ter wereld kan je hieronder bekijken op devakantiediscounter.nl.

Mooiste tropische eilanden

Tropische eilanden

Wat een tropisch klimaat vooral weet te kenmerken, is de vrij constante temperatuur. Het gehele jaar door weet deze redelijk gelijk te blijven waardoor de warmte goed behouden wordt. Koud zal je het hier eveneens niet krijgen, want de temperatuur komt niet onder de 18 graden. Wel kun je zo en dan eens een stevige regenbui verwachten, want ook het groen wil graag zo groen mogelijk blijven om jou een mooie reis te bieden. Benieuwd naar de top 10 tropische eilanden? Hier vind je de populairste vakantiebestemmingen!

Top 10 tropische eilanden

1. Fiji

Fiji eilanden

Het behoort tot de Fiji-eilanden, het grootste eiland is genaamd Viti Levu. Op dit prachtige tropische eiland kan je genieten van de mooiste stranden ter wereld. Overnachten kan je in een huisje aan het strand, voorzien van alle gemakken.

 

2. Bora Bora

Bora Bora tropisch eiland

Het eiland Bora Bora is gelegen in de Stille Oceaan, tussen Australië en Zuid-Amerika. Deze bestemming staat bekend om haar witte zandstranden en kristalhelder water. Het is daardoor zeer geschikt om te snorkelen en te duiken. Er zijn diverse luxe resorts waar je kunt verblijven.

 

3. Sri Lanka

Sri Lanka

Boeddhistische kloosters, eindeloze zandstranden en indrukwekkende, groene landschappen van theeplantages: Sri Lanka betekent niet voor niets ‘gezegend eiland’. De stranden staan dan ook vol met kokospalmen, uitkijkend over helderblauwe wateren. Wil je graag iets ondernemen? Dan behoren de Leeuwenrots, de vele theeplantages en kruidentuinen tot de absolute bezienswaardigheden.

 

4. Curaçao / Aruba / Bonaire

Eiland Aruba

Een stukje Nederland, maar dan in de Cariben: ook Curaçao, Aruba en Bonaire behoren tot de meest populaire eilanden uit deze top 10. Naast de vele stranden en luxe resorts vind je hier ook bijzondere natuurgebieden, zoals indrukwekkende, groene bergen. Zoek je liever culturele bezienswaardigheden op? Dan mag een bezoekje aan het historische Willemstad zeker niet ontbreken…

 

5. Bahama’s

Bahama's tropisch eiland

Ook hier; prachtige witte zandstranden met een helder blauwe zee. De stranden behoren tot de mooiste ter wereld. De Bahama eilandengroep bestaat uit honderden eilanden, daarvan zijn er zo’n 40 bewoond. De Bahama’s zijn uitermate geschikt als heerlijke zon- en strandvakantie, maar is er ook voldoende te doen, zoals snorkelen of duiken.

 

6. Hawaii

Hawaii bestaat uit meerdere eilanden, hiervan zijn er een aantal bewoond en geschikt voor toerisme. Oahu is het meest bezochte eiland van Hawaii. Op Hawaii kan je genieten van de mooiste witte zand stranden ter wereld en een prachtige helder blauwe zee.

 

7. Jamaica

Jamaica

Eens het kruispunt van internationale scheepsroutes, hedendaags een smeltkroes van diverse culturen: Jamaica is één van de meest kleurrijke eilanden van de Cariben. Vooral voor liefhebbers van natuurschoon is het een absolute aanrader, want je vindt hier de mooiste regenwouden met bijzondere flora en fauna. Ook de flamboyante markten verdienen zeker een bezoekje, evenals de traditionele suikerrietplantages.

 

8. Malediven

Malediven, tropische eilanden

De Malediven: het is een archipel met circa 1200 koraaleilandjes en mag met recht een paradijsje genoemd worden. Witte stranden, palmbomen, koraalriffen, glashelder water en tropische vissen: het zijn dé ingrediënten voor het ultieme bounty-eilandgevoel. Wil je graag nog meer bezienswaardigheden ontdekken? Dan leent de Malediven zich eveneens goed voor dagtripjes als eilandhoppen.

 

9. Seychellen

Seychellen tropisch eiland

De Afrikaanse Seychellen zijn tropische eilanden waarvan velen beweren dat ze de mooiste stranden ter wereld bezitten. Dit gebied, met parelwitte kusten en jungleachtige natuur, doet dan ook zeer paradijselijk aan. Vooral het water biedt volop bezienswaardigheden, zoals tropische vissen, koraalriffen en zeeschildpadden. Ook vind je hier nog oeroude bossen…

 

10. St. Maarten

Sint Maarten tropisch eiland

Een stukje Mediterrané, maar dan in de tropen: het Frans-Nederlandse St. Maarten is onder veel reizigers een populaire vakantiebestemming. Niet alleen heeft dit eiland parelwitte stranden en een jungleachtige landschap, ook vind je hier veel internationale restaurants en de charmante, Mediterrane bouwstijl. De bonte mengeling van gebruiken en tradities zorgt dan ook voor een kleurrijk geheel.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: