Caribische Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Vakantiebestemmingen Sunweb
Reisbestemmingen Vakantiediscounter
Vakantiebestemmingen D-Reizen

Tropische natuurgebieden, flamboyante steden en hagelwitte stranden: het Caribisch gebied is niet zonder reden een grote favoriet onder vele reizigers. Wat de Caribische eilanden vooral geliefd maakt, is het aangename klimaat in combinatie met hoge temperaturen die vrijwel het gehele jaar een constante waarde behouden. Seizoenen? Dat is een onbekend begrip. Naast de paradijselijke stranden en de helderblauwe wateren staat het Caribisch gebied voornamelijk bekend als een plek waar vrijheden als flamboyante muziek en ultieme ontspanning samenkomen, want haast nergens ter wereld lijkt het leven zo ‘relaxed’ te zijn als hier.

Mooiste eilanden Caribisch gebied

Wat zijn de mooiste eilanden van het Caribisch gebied? Het is een vraag die wij vaak ontvangen, mensen willen graag weten wat het mooiste eiland van het Caribisch gebied is. Op deze pagina geven wij je daar graag antwoord op.

Caribische eilanden bekijken

Foto’s en informatie over de mooiste Caribische eilanden kan je hieronder bekijken op devakantiediscounter.nl.

Eilanden Caribisch gebied

Bekijk alle eilanden van het Caribisch gebied

Mooiste Caribische eilanden

Veel culturele bezienswaardigheden vormen dan ook ware erfenissen uit deze bewogen periode en zijn een bezichtiging meer dan waard. Maar, welke Caribische eilanden hebben eigenlijk een plek in deze top 7 vakantiebestemmingen verdiend?

Caribische eilanden top 10

1. Cuba

Cuba

Cuba is het meest grote eiland van het Caribisch gebied en voor velen de ultieme vakantiebestemming. Niet alleen is het klimaat gunstig en zijn de stranden paradijselijk wit, ook vind je hier volop bezienswaardigheden in de vorm van culturele hotspots. Vooral de hoofdstad Havana ademt nog de oude jaren 50 sfeer. Ook de koloniale overheersing van toen is nog altijd zichtbaar, zoals te zien in oude stadsdelen en de Spaanse taal, maar ook in de lokale gastronomie.

2. Curaçao

Het ‘Nederlandse’ Curaçao is niet zonder reden een favoriete vakantiebestemming, want het gehele jaar door bezit dit gebied een constante, hoge temperatuur. Je vindt hier dan ook volop luxe all-inclusive resorts, direct gelegen aan palmboomrijke stranden. Wat Curaçao eveneens bijzonder maakt, zijn de verscheidene natuurgebieden met bijzondere vegetatie, waaronder de Nationale Parken Watamula en Christoffel, maar ook het cultuurrijke Willemstad. Vooral de Hollandse invloeden zorgen voor flamboyante bezienswaardigheden, zoals de rijkelijk gekleurde huisjes aan de waterkant…

3. Aruba

Eiland Aruba

Het ‘broertje’ van Curaçao is qua oppervlakte misschien minder groot, maar aan culturele bezienswaardigheden en bijzondere natuur zal het hier niet ontbreken. De hoofdstad Oranjestad mag dan ook bruisend genoemd worden en biedt hierbij diverse hotspots, zoals de ‘Hollands’ gekleurde huizen. Ben je een natuurliefhebber? Dan is het Nationaal Park Arikok zeker een bezichtiging waard, evenals de mystieke grotten. Daarnaast zul je op de witte stranden vast een bezoekje krijgen, want flamingo’s kunnen behoorlijk nieuwsgierig zijn…

4. Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Of je nu voor avontuurlijk watersporten rond de noordkust of juist voor de culturele hotspots komt: de Dominicaanse Republiek is een eiland voor ieder type reiziger. Vooral de natuur valt bewonderenswaardig te noemen, want je vindt hier meer dan dertig natuurparken, evenals de talloze paradijselijke, palmboomrijke stranden, veelal gelegen aan luxe all-inclusive resorts. Maar, ook aan culturele bezienswaardigheden weet het hier niet te ontbreken: vooral de hoofdstad Santo Domingo laat de eens invloedrijke, Spaans-koloniale historie zien…

5. Jamaica

Jamaica Caribische eilanden

Het paradijselijke Jamaica is vooral voor natuurliefhebbers de ultieme vakantiebestemming. Tropische regenwouden, palmbomen, groen gebergte, exotische bloemen, kleurrijke vogels en riviertjes: dit type natuur valt nauwelijks nog te overtreffen. Maar, ook aan culturele hotspots ontbreekt het niet, want je vindt hier nog traditionele rum-distilleerderijen en vele suikerrietplantages. Dat Jamaica eens een internationale haven voor scheepsroutes vormde, blijkt wel uit de bonte mengeling van culturele gebruiken: vooral de Rastafari is één van de meest bekende geloofsovertuigingen.

6. Bonaire

Bonaire vakantiebestemmingen

Met een hoofdstad als Kralendijk zou je haast denken dat je in Zuid-Holland bent, maar dit ‘Nederlandse’ eiland bevindt zich toch echt in de Cariben. Bonaire is minder toeristisch dan Curaçao, maar daarom extra geschikt voor liefhebbers van rustige plekken. Ook vind je hier bijzondere bezienswaardigheden, zoals het kleurrijke centrum van de hoofdstad, maar ook twee nationale natuurparken: deze lenen zich weer perfect voor liefhebbers van de watersport, want je kunt hier volop snorkelen, duiken en kajakken.

7. St. Maarten

Sint Maarten tropisch eiland

Ruime en palmboomrijke zandstranden, mangrovegebieden en heuvelachtige, groene landschappen: het Frans-Nederlandse St. Maarten is een vakantiebestemming die vooral bekend staat om het paradijselijke sfeertje, maar ook de mengelmoes van vele culturen. De uitgebreide, internationale keukens zorgen voor een ruime keuze in de gastronomie terwijl het helderblauwe water zich goed voor watersporten leent. Wat St. Maarten eveneens bijzonder maakt, is de Mediterrane sfeer in het Franse gedeelte. Een stukje Europa? Je kunt het zomaar in de Cariben vinden…

8. St. Eustatius

St Eustatius

9. Costa Rica

Costa Rica

Vakantiebestemmingen 2023

De vakantiebestemmingen van 2023 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - mooiste vakanties
Zonbestemmingen
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: