Caribische Eilanden

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

De Caribische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming. De Caribische eilanden zijn een archipel in de Caribische Zee, ten zuidoosten van de Golf van Mexico en ten noorden van Zuid-Amerika. De eilanden bestaan uit meer dan 7000 eilanden, eilandjes, en riffen. Zonvakantie naar de Caribische eilanden? De top 10 mooiste eilanden van de Caraïben hebben wij voor je op een rij gezet. Veel plezier bij het bekijken van deze mooie bestemmingen.

 

Mooiste Caribische eilanden

Wat zijn de mooiste eilanden van het Caribisch gebied? Het is een vraag die wij vaak ontvangen, mensen willen graag weten wat het mooiste eiland van het Caribisch gebied is. Op deze pagina geven wij je daar graag antwoord op.

Jamaica

Jamaica - zonbestemming

Dir eiland heeft veel mooie resorts, direct aan het strand gelegen.

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek - Caribische eilanden

Unieke zonbestemming met de mooiste stranden en helderblauwe zee.

Mooiste eilanden bekijken

Foto’s en informatie over de mooiste Caribische eilanden kan je hieronder bekijken op devakantiediscounter.nl.

Mooiste Caribische eilanden

Bekijk de mooiste eilanden van het gebied in de top 10.

Caribische eilanden top 10

Cuba

Cuba

Cuba is het meest grote eiland van het Caribisch gebied en voor velen de ultieme vakantiebestemming. Niet alleen is het klimaat gunstig en zijn de stranden paradijselijk wit, ook vind je hier volop bezienswaardigheden.

Caribisch gebied

Curaçao vakantiebestemmingen

Curaçao

Het ‘Nederlandse’ Curaçao is niet zonder reden één van de favoriete Caribische eilanden, want het gehele jaar door bezit dit gebied een constante, hoge temperatuur. Je vindt hier dan ook volop luxe resorts, direct gelegen aan de mooiste stranden.

Populair Caribisch eiland

ABC-eilanden Aruba

Aruba

Aruba is een eiland in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied, ongeveer 25 kilometer ten noorden van het vaste land. Het is een van de kleinere eilanden in het gebied en maakt deel uit van de zogenaamde ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao).

Mooie stranden

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied, gelegen op het oostelijke deel van het eiland Hispaniola, dat het deelt met Haïti. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 48.000 vierkante kilometer en heeft veel mooie resorts. De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door tussen de 20 en 35 graden liggen.

Unieke vakantiebestemming

Jamaica Caribische eilanden

Jamaica

Jamaica is een Caribisch eiland, gelegen ten zuiden van Cuba en ten westen van Haïti. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 11.000 vierkante kilometer. Jamaica heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden liggen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe zee en mooie resorts.

Caribbean

ABC-eilanden Bonaire

Bonaire

Volgens ons één van de mooiste eilanden van de Caribbean. Bonaire is een eiland in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied, gelegen ten noorden van Venezuela en ten oosten van Curaçao. Het eiland maakt deel uit van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) en heeft een oppervlakte van ongeveer 290 vierkante kilometer. Bonaire heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door tussen de 26 en 32 graden liggen. Het eiland staat bekend om zijn mooie stranden en prachtige koraalriffen, die geliefd zijn bij duikers en snorkelaars.

Mooie vakantiebestemming

Sint Maarten tropisch eiland

St. Maarten

Sint Maarten (ook bekend als St. Martin) is een eiland in het noordoostelijke deel van het Caribisch gebied, gelegen ten zuiden van Anguilla en ten oosten van Puerto Rico. Het eiland is verdeeld in twee delen: het Franse deel (Saint-Martin) en het Nederlandse deel (Sint Maarten). Sint Maarten is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden en watersporten. Het eiland heeft een tropisch klimaat met temperaturen die gemiddeld tussen de 24 en 30 graden liggen.

Mooiste eiland van de Caribbean?

St Eustatius

St. Eustatius

Sint Eustatius (ook bekend als Statia) is een eiland in het Caribisch gebied, gelegen ten zuidoosten van Sint Maarten en ten noorden van Saba. Het eiland is relatief klein, met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer. Sint Eustatius is een rustig eiland met prachtige natuurlijke landschappen en bezienswaardigheden. Het eiland heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door tussen de 26 en 32 graden liggen.

Mooiste eiland?

St Eustatius

St. Eustatius

Sint Eustatius (ook bekend als Statia) is een eiland in het Caribisch gebied, gelegen ten zuidoosten van Sint Maarten en ten noorden van Saba. Het eiland is relatief klein, met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer. Sint Eustatius is een rustig eiland met prachtige natuurlijke landschappen en bezienswaardigheden. Het eiland heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door tussen de 26 en 32 graden liggen.

Mooiste eilanden Caribbean

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica is een land gelegen in Midden-Amerika, met zowel een Caribische als een Pacifische kustlijn. De Caribische kustlijn van Costa Rica is ongeveer 200 kilometer lang. De  kust van Costa Rica biedt een breed scala aan activiteiten voor reizigers, zoals bezienswaardigheden en het bezoeken van stranden.

Caraïbische kust

Het weer

De eilanden hebben een tropisch klimaat met temperaturen die gemiddeld tussen de 24 en 30 graden Celsius liggen. Er zijn echter variaties in het klimaat van eiland tot eiland, afhankelijk van hun geografische ligging en hoogte.

Waarom naar deze bestemming?

Er zijn verschillende redenen waarom de Caribische eilanden een populaire vakantiebestemming zijn. Hier zijn enkele redenen waarom mensen hier graag naartoe op vakantie gaan:

  • Prachtige stranden: De Caribische eilanden staan bekend om hun prachtige stranden, met helder water en wit zand. Geschikt om in te zwemmen of voor diverse watersporten.
  • Tropisch klimaat: Ze hebben een tropisch klimaat, met warme temperaturen en veel zonuren het hele jaar door. Dit maakt het een ideale winterzonbestemming.
  • Bezienswaardigheden en activiteiten: Het bezoeken van dorpjes en steden en watersporten.

Samengevat, een prachtige vakantie voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee, strand.

Waar liggen de Caribische eilanden op de kaart?

De Caribische eilanden liggen in het Caribisch gebied, ook wel bekend als de Caribische Zee, ten zuidoosten van Noord-Amerika, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika.

Caribische eilanden - ligging op de kaart

De grootste eilanden zijn Cuba, Hispaniola (gedeeld door de Dominicaanse Republiek en Haïti), Jamaica, Puerto Rico, Trinidad en Tobago. Andere populaire eilanden zijn de Bahama’s, Barbados, de Kaaimaneilanden, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

De vliegtijd is ongeveer 10 uur, vanuit Nederland.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: