Met de start van oktober is de herfst officieel begonnen: Europa gaat langzaamaan een kouder weertype tegemoet. Maar, jij wilt graag nog even een zonvakantie boeken, want het nazomers gevoel mag voor jou nét een beetje langer duren. Welke bestemmingen moet je in oktober bezoeken om van de zon te genieten? In de top 10 vakantiebestemmingen van oktober zie je waar je heen kunt!

Tip! Bekijk hieronder de bestemmingen op tui.nl

Bestemmingen oktober 2020  
 
Top 10 populairste  
 
Waar schijnt de zon in oktober?

 

Hoewel je misschien zou verwachten dat Europa geen ultieme zonvakanties meer biedt, zijn er wel degelijk locaties te boeken waar je nog altijd een plekje onder de zon kunt vinden. Maar, ook buiten Europa kun je goed terecht. Bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Curaçao of Egypte zijn erg mooie bestemmingen voor de maand oktober.

Waar schijnt de zon in oktober?

Wat oktober daarnaast tot een fijne vakantiemaand weet te maken, is de afwezigheid van massale drukte; iets waar het hoogseizoen in de zomer vaak wel mee te maken heeft. De temperaturen zijn misschien wat minder hoog, maar nog altijd aangenaam tot warm. Benieuwd waar jij in oktober naartoe kunt reizen? Ontdek hier de top 10 vakantiebestemmingen.

Vakantiediscounter winterzon Europa

Bekijk de bestemmingen >>
(vakantiediscounter)

Benieuwd welke vakantiebestemmingen nu het meest favoriet zijn? Je ontdekt het in de top 10 van oktober! Hoe verder je richting de winter gaat, hoe verder je moet vliegen om van de zon te genieten. Een zonvakantie is in oktober goed mogelijk, zelfs nog in (het zuiden van) Europa!

Zonbestemming oktober

De top 10 van vakantiebestemmingen voor de maand oktober kan je hieronder bekijken.
Vakantiebestemmingen oktober 2020

1. Canarische Eilanden

Zonbestemming oktober

De Canarische Eilanden staan bekend om hun vele stranden, bijzondere stukken natuur en een goede balans tussen rust en bedrijvigheid. De meeste hotels bevinden zich dan ook direct aan de kindvriendelijke kuststroken. Je kunt hier verscheidene activiteiten ondernemen als wandelen, deelnemen aan excursies of het bezichtigen van culturele hotspots. De Canarische Eilanden zijn daarbij vooral populair bij stellen en jonge gezinnen, daar waar het eveneens van alle benodigde faciliteiten is voorzien. En, met een gemiddelde van 25 graden mag ook de temperatuur zeer aangenaam genoemd worden.

2. Griekenland

Zonnige bestemmingen oktober

Geen land in Europa is haast zo authentiek als Griekenland. Het stadslandschap, denkende aan de typisch Griekse huisjes, haventjes en restaurants, lijkt in jaren niet te veranderen. De Griekse eilanden beschikken daarbij over idyllische stranden, variërend van brede kuststroken tot meer romantische en rustige privébaaitjes. Om nog meer van het land te kunnen zien, kun je zelfs aan diverse excursies deelnemen, zoals het bezichtigen van de natuur of de zee bevaren middels een boottocht. De gemiddelde temperatuur in oktober betreft hier zo’n 23 graden.

3. Curaçao

Paradijselijke stranden en constante, hoge temperaturen: je zou haast vergeten dat dit exotische eiland in de Cariben zelfs een beetje Hollands is. Curaçao is dan ook niet zonder reden een groot favoriet: zowel stellen als gezinnen komen hier graag voor een zonvakantie. Er valt dan ook veel te ondernemen: denk eens aan het bezoeken van Willemstad met haar culturele bezienswaardigheden, het wandelen in natuurgebieden of het deelnemen aan sportieve activiteiten. De meeste accommodaties grenzen hierbij direct aan de witte stranden, uitkijkend over het helderblauwe water.

4. Spanje

Vakantiebestemmingen oktober

De maand oktober weet ook in Spanje nog hoge temperaturen te behalen, al moet je hiervoor wel in het zuidelijke gedeelte zijn, beginnend bij de Costa Blanca. Overdag kan het hier zelfs nog 26 graden worden: zeer geschikt dus voor een zonnige vakantiebestemming. Wat Spanje vooral geliefd maakt, is de aanwezigheid van eeuwenoude, culturele bezienswaardigheden, de iconische gastronomie en het Mediterrane landschap: een mooie wandeling valt hier dan ook zeker aan te raden. Een nazomers gevoel, maar niet te lang vliegen? Boek dan een reis naar Spanje.

5. Portugal

Het Iberische broertje van Spanje, maar dan net wat kleiner en rustiger: het zonnige Portugal. Dit meest zuidwestelijke land van Europa staat bekend om de bewonderenswaardige natuur en kuststroken, maar ook om cultuurrijke steden als Porto en Lissabon en de uitmuntende gastronomie. Ook voor een zonnige vakantie weet Portugal zich goed te lenen, want de temperatuur weet in oktober nog altijd zo’n 23 graden te behalen. Wil je niet te lang vliegen, maar wel een zomers gevoel behouden? Boek dan een reis naar Portugal.

Zonnige bestemmingen oktober

In oktober begint het al een stuk frisser te worden in ons eigen land. Genieten van de zon zit er in alle waarschijnlijk niet meer in voor dit jaar. Je zult de zon moeten gaan opzoeken. Een zonvakantie in oktober kan op diverse mooie vakantiebestemmingen. Benieuwd welke dat zijn? Met behulp van de top 10 vakantiebestemmingen voor oktober 2020 heb je een heerlijke zonvakantie op één van de mooiste bestemmingen.

6. Italië

Italië als mooie vakantiebestemming

Waar het noorden van Italië wat frisser aan het worden is, weet het zuiden, waaronder het eiland Sicilië, nog temperaturen van 22 graden te behalen. Op dit eiland vind je indrukwekkende berglandschappen en levendige steden als Toarmina en Palermo: deze bezitten dan ook culturele bezienswaardigheden die een bezichtiging waard zijn. De Mediterrane keuken zorgt voor de typisch Italiaanse gerechten, maar ook de specialiteiten op visgebied. Wil je graag naar het eeuwenoude land van de Romeinen? Plaats het eiland Sicilië dan zeker op je reislijstje.

7. Turkije

Mediterraan, maar dan met Oosterse sferen: Turkije mag een bijzonder land genoemd worden. De mix van Aziatische en Europese invloeden zorgt voor mooie bezienswaardigheden op cultureel gebied, maar ook in de vorm van gastronomie. Dat Turkije zich goed voor een zonnige vakantiebestemming in oktober leent, zie je wel aan de gemiddelde waarde van 27 graden, gebaseerd op de Turkse Rivièra. Daarnaast weet je hiermee de overgrote toeristendrukte van het hoogseizoen te vermijden, mocht je wat meer op rust gesteld zijn.

8. Egypte

Vakantiebestemming Egypte

Het is één van de meest oude vakantieoorden ooit: het woestijnachtige en piramiderijke Egypte. Waar het vroeger al geliefd bij farao’s was, is het hedendaags een favoriete bestemming onder liefhebbers van de zon. De bijzondere onderwaterwereld en de gemiddelde temperatuur van 30 graden laten je dan ook snel vergeten dat de herfst in Europa begonnen is. De meeste accommodaties bevinden zich direct aan de kuststroken en zijn veelal van alle benodigde faciliteiten voorzien. Graag zoveel mogelijk zon en lange tijden ontspannen? Dan is Egypte de vakantiebestemming voor jou.

9. Mexico

Eens iets anders dan Europa? Dan kan het Mexicaanse Yucatán jou vast wel bekoren. Niet alleen weet het weer een gemiddelde temperatuur van 31 graden te behalen, ook zijn de accommodaties hier van alle gemakken en luxe voorzien; veelal grenzen deze direct aan de stranden waardoor je binnen enkele minuten al van de zon kunt genieten. Daarnaast kun je vanuit dit gebied veel culturele bezienswaardigheden of stukken natuur bezoeken, daar waar Yucatán een centrale ligging heeft. En, kun je de Mexicaanse gastronomie wel waarderen? Dan zit je hier volledig op je plek.

10. Florida

Het is één van de meest zonnige gebieden van de Verenigde Staten: het flamboyante Florida. Niet zonder reden is het een favoriete vakantiebestemming, want in oktober ligt de waarde rond de 29 graden. Zowel voor kinderen als ouderen is het een geschikte plek, want voor elke leeftijdscategorie valt hier passend entertainment te vinden. Zo zijn er bijzondere bezienswaardigheden, maar ook veel amusementsparken. En, met de aanwezigheid van witte, paradijselijke stranden wordt het vakantiegevoel des te meer benadrukt…

3.6/5 - (20 stemmen)