Weer en klimaat Mallorca

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

Klimaat Mallorca

Informatie over het klimaat van Mallorca. Hoe is het weer gemiddeld per maand en wat is de maximale temperatuur? Op deze pagina lees je alles over het klimaat van Mallorca. Ben je benieuwd naar de temperatuur in een bepaalde periode of maand, bekijk dan het gemiddelde weer per maand.

Wil je bijvoorbeeld in juli naar Mallorca en ben je benieuwd naar de temperatuur? Lees dan wat het gemiddelde weer is in deze maand. Ook kom je te weten wat de beste reistijd is.

Weer en temperatuur Mallorca

Mallorca ligt in de Middellandse Zee en staat bekend om de prachtige stranden, berglandschappen en het aantrekkelijke mediterrane klimaat. Het eiland heeft een lange zomer en een milde winter, waardoor het een populaire bestemming is voor veel toeristen. De temperaturen variëren van gemiddeld 15 graden in de wintermaanden tot 30 graden in de zomer, terwijl de zeewatertemperatuur schommelt tussen 14 en 26 graden.

Tip: Bekijk het klimaat en het actuele weer op vakantiediscounter.nl:

Weer Mallorca - tabel

De beste reistijd hangt af van uw voorkeuren: zomertoeristen komen voor de warmte en de stranden, terwijl de mildere temperaturen in het voor- en najaar ideaal zijn voor activiteiten zoals wandelen en fietsen.

Mallorca

  • Prachtig uitzicht
  • Bekijk het resort hieronder

Weer januari Mallorca

Informatie over het klimaat van Mallorca kan je hieronder per maand bekijken. heeft in januari vrij milde temperaturen voor Europese begrippen. De gemiddelde maximale temperatuur ligt rond de 14-16℃, op de warmste dagen van januari kan de temperatuur hoger worden. De nachten zijn koeler, met temperaturen die vaak dalen tot 6-8℃.

Het zeewater is in deze tijd van het jaar vrij koel, met een gemiddelde temperatuur van 14-16℃. Dit is te koud om in te zwemmen voor de meeste mensen. Het aantal zonuren is in januari gemiddeld 5-6 uur per dag. Dit is minder dan in de zomermaanden, wanneer het eiland gemiddeld 10-12 zonuren per dag heeft. Januari is een van de natste maanden op het eiland, er zijn ongeveer 6-8 dagen met regen.

Mallorca in januari? Dat kan zeker, alleen misschien niet wanneer je op zoek best naar een zonvakantie met hoge temperaturen. Het is echter wel een geschikte tijd voor andere activiteiten zoals wandelen en fietsen en het genieten van de mooie natuur.

Weer februari Mallorca

Het weer en klimaat in februari is nog steeds vrij mild. De gemiddelde maximale temperatuur stijgt iets in vergelijking met januari en ligt rond de 14-17℃. Op de warmste dagen kan het 20 graden worden. In de nacht daalt de temperatuur tot een graad of 6-8. De zeewatertemperatuur is ongeveer 14-16℃. Het aantal zonuren ligt op zo’n 6 uur per dag, iets meer dan in de maand februari. De neerslag is in februari iets minder dan in januari, er zijn zo’n 6-8 dagen met regen.

Voor een zonvakantie het hoge temperaturen is deze maand minder geschikt, tenzij je tevreden bent met mildere temperaturen en koelere avonden. Het is echter nog steeds een geweldige tijd om het eiland te verkennen zonder de drukte van het toeristenseizoen.

Weer maart Mallorca

In maart begint het weer op Mallorca beter te worden, de temperatuur is hoger dan de voorgaande maand. De gemiddelde maximale temperatuur ligt dan rond de 17-19℃, maar op warmere dagen kan deze stijgen tot boven de 20℃. In de nacht koelt het af, met gemiddelde minimumtemperaturen rond de 8-10 graden. Het zeewater blijft nog steeds aan de koele kant in maart, namelijk zo’n 14-16℃. Er zijn deze maand zo’n 6 a 7 zonuren en er valt minder neerslag.

Maart is een fijne maand om Mallorca te bezoeken door het aangename weer.

Weer april Mallorca

In april begint de temperatuur te stijgen, het begint warmer te worden. De maximale gemiddelde temperatuur ligt tussen de 17 en 20℃ overdag, er zijn dagen wanneer het 25℃ wordt. De maand april is geschikt als zonvakantie wanneer je niet op zoek bent naar hoge temperaturen. Voordeel van deze maand is verder dat er nog niet zoveel toeristen zijn en het hierdoor rustig is. Het aantal dagen met neerslag neemt af tot zo’n 6. De zon begint vaker te schijnen, zo’n 8 uur per dag. Ideaal voor een zonvakantie, zonder te al te hoge temperaturen. Het zeewater begint warmer te worden, namelijk tussen de 15 en 17℃.

Weer mei Mallorca

In mei is het warmer dan in april, de zon schijnt langer en de temperatuur is hoger. De maximale temperatuur ligt gemiddeld tussen de 21 en 23℃. Soms kan de temperatuur oplopen tot boven de 25 graden. ’s Nachts koelt het af tot zo’n 12 tot 15℃.

Door de hogere temperatuur stijgt ook de zeewatertemperatuur tot zo’n 17 a 20℃. Er is veel zon in mei. Er zijn gemiddeld 9 tot 10 zonuren per dag. Dit betekent dat er veel tijd is om van de zon te genieten. Het regent niet veel in deze maand. Er zijn maar 4 tot 6 dagen waarop het regent. De meeste dagen zijn dus droog en zonnig.

Mei is een goede maand om naar Mallorca te gaan. Het is er warm en zonnig en relatief rustig. De temperatuur is geschikt om zowel van de zon te genieten op het strand als actieve bezigheden, zoals wandelen en fietsen.

Weer juni Mallorca

Hoe is het weer op Mallorca in juni? Deze maand is wederom warmer dan de vorige. De temperatuur is gemiddeld zo’n 25 a 26℃ overdag en in de nacht minimaal 16℃. Het maakt deze maand tot een goede periode voor een zonvakantie. De zeewatertemperatuur is ongeveer 21 a 22℃. Juni is een van de zonnigste maanden op Mallorca, met gemiddeld 10 a 11 zonuren per dag. Dit betekent dat je volop kunt genieten van het strand en andere buitenactiviteiten.

Met slechts zo’n 3 dagen met neerslag is het één van de droogste maanden van het jaar. Juni is een geschikte maand om het eiland te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een zonbestemming. Doordat het nog geen hoogseizoen is valt het mee met de drukte.

Weer juli Mallorca

Juli is een van de warmste en zonnigste maanden op het eiland. De gemiddelde maximale temperatuur ligt rond de 29 a 30℃, maar kan soms stijgen tot boven de 30 graden. In de nacht daalt de temperatuur tot ongeveer 19 a 20℃, hierdoor kan je genieten van lange avonden buiten. Wat een heerlijk klimaat!

Het zeewater? De temperatuur hiervan stijgt ten opzichte van de vorige maand. Het bereikt een temperatuur van zo’n 24℃. Dit maakt het perfect voor allerlei soorten watersporten, van zwemmen en snorkelen tot zeilen en duiken.

De zon schijnt gemiddeld ongeveer 11 a 12 uur zon per dag, dit maakt deze maand tot één van de zonnigste van het jaar. Er valt gemiddeld gezien weinig neerslag in juli, er zijn slechts zo’n 2 dagen waarop er neerslag valt.

Juli is een ideale maand voor een zonvakantie op Mallorca. Het is er warm met veel zonuren en weinig regen.

Weer augustus Mallorca

Augustus is de warmste maand op Mallorca, met gemiddelde maximale temperaturen die variëren tussen de 30 en 31℃ die kunnen oplopen op warme dagen. In de nacht daalt de temperatuur tot ongeveer 20 a 22℃. Hierdoor kan je genieten van lange zomeravonden.

De zeewatertemperatuur bereikt in augustus zijn hoogtepunt, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 a 26℃, heerlijk om in te zwemmen. Per dag schijnt de zon tussen de 10 en 11 uur.

Augustus is een droge maand, met gemiddeld slechts 2 a 3 dagen waarop het kan regenen. Dit betekent dat de kans groot is dat je droog en zonnig weer hebt tijdens je verblijf.

Weer september Mallorca

Door het aangename klimaat is september een uitstekende maand om het eiland te bezoeken. De dagen beginnen minder warm te worden en het is minder druk. De gemiddelde maximale temperatuur in september ligt rond de 26 a 27℃. In de nacht koelt het af tot ongeveer 17 a 19℃.

Het grote voordeel van deze maand is het warme zeewater, die blijft namelijk hoog, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 24 a 25℃.

Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 8 a 9 uur per dag, meer dan voldoende om van de zon te genieten op het strand. Deze maand kent zo’n 4 a 5 dagen waarop neerslag valt.

Weer oktober Mallorca

Door het aangename en warme klimaat kent oktober een gemiddelde maximale temperatuur van zo’n 23 a 24℃. In de nacht daalt de temperatuur tot 14 a 15℃. De zeewatertemperatuur is aangenaam en is gemiddeld zo’n 22℃. De zon schijnt gemiddeld 6 a 7 uur per dag. Er zijn gemiddeld 7 dagen met regen.

Ben je op zoek naar een zonvakantie met niet al te hoge temperaturen? Dan is deze maand geschikt, mede doordat de zee nog is opgewarmd door de zomer. Voor een actieve vakantie is deze periode ook geschikt doordat het niet te warm is.

Weer november Mallorca

In november is het minder warm dan de maand ervoor. De gemiddelde maximale temperatuur ligt rond de 18 a 19℃ overdag en in de nacht ongeveer 10℃. De zeewatertemperatuur is minder warm dan de voorgaande maand, maar is toch nog altijd zo’n 18 a 20 graden.

De zon schijnt 5 a 6 uur per dag, de dagen worden korter en het wordt in de avond sneller donker. November is een maand waarin ongeveer 7 dagen met neerslag zijn. Dit betekent dat er veel dagen met zon zijn en af en toe een dag is waarop het regent.

Deze maand is geschikt om het eiland te bezoeken wanneer je niet op zoek bent naar een bestemming met hoge temperaturen. Ideaal wanneer je naast zonnen ook op zoek bent naar een bestemming voor een actieve vakantie.

Weer december Mallorca

December is geen geschikte maand wanneer je op zoek bent naar een zonvakantie. Voor een actieve vakantie met wandelingen en activiteiten, zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, kan het wel een goede periode zijn. Er valt in deze maand op zo’n 8 dagen regen en de gemiddelde maximum temperatuur ligt overdag zo rond de 15 a 16℃. In de nacht daalt dit tot ongeveer 8 a 9℃.

Het is een van de natste maanden van het jaar, met ongeveer 8 dagen waarop het regent. Er zijn echter ook volop dagen waarop het niet regent.

Beste reistijd Mallorca

Wat is de beste reistijd voor Mallorca? Door het mediterrane klimaat, is Mallorca het hele jaar door een populaire bestemming, maar de beste reistijd hangt af van wat je wilt doen en welk weer je het prettigst vindt.

Voor strandliefhebbers en mensen die van zonnen houden is de zomer de beste tijd om Mallorca te bezoeken. Van juni tot september, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur varieert tussen de 27°C en 30°C. De zeewatertemperatuur in deze maanden is ook perfect, variërend van 22°C tot 26°C.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in activiteiten zoals wandelen, fietsen of klimmen, zijn de lente (maart, april en mei) en de herfst (oktober en november) de beste periodes. In deze maanden zijn de temperaturen niet hoog en niet laag, zo tussen de 17°C en 24°C.

Bovendien is de natuur in deze seizoenen heel mooi, met bloeiende bloemen in de lente en veranderende bladeren in de herfst. In het voor- en naseizoen zijn er minder toeristen dan in het hoogseizoen. Dit kan voor mensen ook een pluspunt zijn.

Samengevat: de beste reistijd om op vakantie naar Mallorca te gaan hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bekijk de Spaanse eilanden.

Klimaattabel: temperatuur, dagen met neerslag en zeewatertemperatuur

maandmaximum temperatuurminimum temperatuuraantal dagen met neerslagzonurenzeewater temperatuur
januari14-166-86-85-614-16
februari14-176-86-8614-16
maart17-1986-86-714-16
april17-2096815-17
mei21-2312-154-69-1017-20
juni25-2616310-1121-22
juli29-3019-20211-1224
augustus30-3120-222-310-1125-26
september26-2717-194-58-924-25
oktober23-2414-1576-722
november18-1910-1275-618-20
december15-168-98515-17
Klimaat en weer Mallorca

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: