Vakantiebestemmingen met kinderen

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

‘Mama, wat gaan we vandaag doen?’ Het is een vraag die veel ouders zullen herkennen wanneer ze met kleine kinderen op stap zijn. Kinderen zijn actief en willen dingen ondernemen; van stil zitten en niks doen raken ze snel verveeld. Zodra je een vakantiebestemming kiest, is het wel zo fijn als het voor iedereen genoeg te bieden heeft. Welke accommodaties goed aansluiten op de wensen van ouders en kinderen, dat vind je in deze speciale vakantiebestemmingen met kinderen top 10.

Vakantiebestemmingen met baby

De leukste vakantiebestemmingen voor kinderen

Allereerst hoef je je niet zozeer tot de meest rustige gebieden te beperken. Kinderen zijn nieuwsgierig en avontuurlijk: ze willen graag zoveel mogelijk zien en beleven. Enorm grote steden kunnen iets te veel van het goede zijn, daar je gemakkelijk in de massa op kunt gaan. Beter kun je deze, eveneens tijdens je vakantie, inzetten voor een gezellig dagje uit.

Activiteiten met kinderen tijdens de vakantie

Tevens vind je hier middeleeuwse dorpjes en eeuwenoude kastelen; ook deze reis door de tijd is voor kleine kinderen een ware belevenis. Met deze landen als vakantiebestemming kom je aan memorabele momenten niets te kort. Ga je liever naar een zonnige locatie? Dan weten voornamelijk accommodaties als Griekenland en Turkije zich hiervoor te lenen. Je vindt hier talloze stranden, waterparken en charmante badplaatsen waar je zowel van de zon als van vele watersportactiviteiten kunt genieten. Eveneens vind je er nog oude dorpjes om je kinderen de historische sfeer te laten proeven.

Frankrijk en Italië leveren eigenlijk het ‘beste van twee werelden’. Je kunt hier genoeg activiteiten beleven, zowel in de natuur als op het water, maar je kunt er ook fijn in de zon zitten. Tevens bevinden zich hier allerlei grote steden en dorpjes die ook een bezoekje meer dan waard zijn. Kortom, welke bestemmingen zijn nu eigenlijk geschikt voor kleine kinderen? Die antwoorden vind je in deze top 10.

Vakantiebestemmingen met kind top 10

  1. Mallorca (Spanje)
  2. Zuid-Frankrijk
  3. Canarische Eilanden
  4. Kreta (Griekenland)
  5. Turkije
  6. Menorca (Spanje)
  7. Curaçao
  8. Italië
  9. Portugal
  10. Kos (Griekenland)

Voor kinderen is het dus belangrijk dat er genoeg activiteiten zijn, variërend van sportief tot meer ‘ontspannen’. Voornamelijk Europa heeft een zeer uitgebreid aanbod als het om geschikte accommodaties voor kleine kinderen gaat, veelal omdat de landen hier goed georganiseerd zijn en diverse faciliteiten bieden. Daarnaast hoef je je niet enkel tot de kustplaatsen te beperken, daar waar de binnenlanden ook genoeg activiteiten in bezit hebben.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: