Vakantiebestemmingen met baby

De mooiste vakanties boek je bij:

Sunweb - vakantiebestemmingen
Vakanties - Prijsvrij

De top 10 vakantiebestemmingen met baby

Je gaat voor het eerst op reis met je baby. Welke vakantiebestemming kies je? Wat is geschikt? Om te beginnen heb je vaak meer accommodaties en landen waar je met een baby naartoe kunt reizen dan je in eerste instantie voor mogelijk houdt. Je hoeft je dus niet enkel tot de Nederlandse of Belgische kust te beperken. Wel is het verstandig dat je een paar punten in het achterhoofd houdt alvorens je de vakantiebestemming gaat boeken.

Op vakantie met baby tips

Bekijk allereerst de accommodatie. Is deze gericht op kinderen of erg kindvriendelijk? Dan weet je dat de faciliteiten daarop aangepast zijn. Ook is het fijn om een niet al te drukke vakantiebestemming uit te zoeken; rustige plekken zorgen hierbij voor de meest prettige sferen. Ten tweede moet de infrastructuur goed zijn.

Gebieden waar je jezelf met moeite verplaatsen kunt of waar weinig voorzieningen zijn, zullen niet bijdragen aan een comfortabele reis. Als laatste moet je rekening houden met het klimaat: deze moet geen extreme weersverschijnselen kennen, zoals langdurige en hevige regenvallen, onbehaaglijk hoge temperaturen en of enorme kou- en warmteverschillen; hier kan je baby zich niet goed op aanpassen.

Op vakantie met baby bestemmingen

Foto’s en informatie over de mooiste vakantiebestemmingen voor een reis met baby kan je hieronder bekijken op devakantiediscounter.nl.

Op vakantie met een baby

Vakantiebestemmingen met baby

Wanneer je dus je reis gaat boeken, is het ook niet onverstandig om eerst een vakantiebestemming binnen Europa te kiezen. Deze zijn relatief dichtbij waardoor ook de trip niet al te lang zal duren; of je nu met de auto of het vliegtuig reist. Daarnaast is Europa op veel vlakken zeer geciviliseerd; mocht je een probleem hebben, dan zal de oplossing nooit ver weg zijn.

Ga je voor rust, natuur en lieflijke dorpjes? Maar, ook als zon genieter heb je genoeg plekken die zich op kinderen richten waardoor je ook voor deze optie kunt gaan. Welke bestemmingen allemaal geschikt voor je baby zijn, dat vind je hieronder in deze top 10.

 

Vakantiebestemmingen met baby top 10

 1. Belgische Ardennen

  Belgische Ardennen

  Op rijafstand vanaf Nederland vindt je de Belgische Ardennen. Door de korte reistijd is het geschikt voor de eerste vakantie met baby. Het klimaat is vergelijkbaar met Nederland.

 2. Waddeneilanden

  De waddeneilanden zijn enorm populair, het is geschikt als vakantiebestemming waar je met een baby naartoe kunt gaan. De reis is relatief kort en op de eilanden zijn goede voorzieningen.

 3. Menorca (Spanje)

  Menorca

  De Spaanse vakantiebestemming Menorca richt zich veelal op jonge gezinnen doordat je hier voornamelijk met kleine, idyllische strandjes te maken hebt. Daarnaast is het een stuk minder toeristisch.

 4. Frankrijk

  Vakantie Frankrijk met baby

  Wil je liever niet vliegen en toch van de zon genieten? Kies dan voor een autovakantie met baby naar Frankrijk. Afhankelijk van de reis die je wenst te maken zijn er veel mogelijkheden, zo kan je kiezen voor een vakantie aan de kust of in het binnenland.

 5. Toscane (Italië)

  De romantische en Italiaanse vakantiebestemming Toscane beschikt over natuurgebieden met wijngaarden, maar ook veel kindvriendelijke accommodaties. Ook vind je hier kleine, niet-massale dorpjes.

 6. Kreta (Griekenland)

  Kreta is een zeer gestructureerd eiland waardoor je jezelf snel kunt verplaatsen. Het klimaat is aangenaam en veel accommodaties zijn afgestemd op jonge gezinnen. Op Kreta vind je diverse kindvriendelijke strandjes.

 7. Mallorca (Spanje)

  Mallorca is geschikt als vakantiebestemming met baby, er zijn veel kindvriendelijke hotels en er zijn veel fraaie baaitjes waar de zee rustig is. De vliegreis is relatief kort en de voorzieningen op het eiland zijn optimaal.

 8. Canarische eilanden

  Canarische Eilanden

  Het klimaat van de Canarische eilanden is optimaal, hierdoor kan je voor een zonvakantie met baby in veel maanden van het jaar hier terecht. Er zijn veel kindvriendelijke hotels met alle voorzieningen voor je baby.

 9. Turkije

  Turkije is weer populair onder vakantiegangers, de vele kindvriendelijke all-in hotels bieden alle voorzieningen voor baby’s en jonge kinderen. Er is veel te doen en er zijn veel mooie stranden waar je heerlijk in het zand kunt spelen met je baby.

 10. Curaçao

  Curaçao is geen Europese bestemming, maar zeker de moeite waard. Het nadeel is de vliegreis van 9 uur. De voordelen zijn dat er Nederlands wordt gesproken en het klimaat er goed is. De voorzieningen zijn uitstekend en er zijn voldoende kindvriendelijke hotels.

 

De ideale vakantie met je baby

Ga je dus met je baby op vakantie? Dan is het zeker niet onverstandig om, in ieder geval de eerste tijd, in Europa te blijven. Je hebt hier veelal met goede voorzieningen te maken, de infrastructuur is optimaal -je kunt je gemakkelijk van A naar B verplaatsen- en de klimaten zijn over het algemeen behaaglijk; je baby zal snel aan deze weertypen kunnen wennen. Wat de bovenstaande top 10 eveneens laat zien, is dat je aanbod vrij uitgebreid is; je kunt dus zowel voor de rust als het meer sportieve gaan. Zorg wel dat je vakantiebestemming duidelijk op kinderen en of baby’s gericht is; dit zorgt voor een onbezorgde reis.

Vakantiebestemmingen 2024 – 2025

De vakantiebestemmingen van 2024 en 2025 hebben wij al voor je gevonden. Per maand kan je de meest populaire zonbestemmingen bekijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zonvakantie in het voorjaar of najaar en ben je benieuwd waar het op dat moment warm is? De leukste zonbestemmingen per maand vind je in onze top 10. 

Vakantiebestemmingen - aanbieders
Zonvakantie bestemmingen - Sunweb

Leukste vakantiebestemmingen

Zonvakantie bestemmingen: